Scortisoara: efecte secundare, beneficii, remedii casnice si retete de ceai

Este foarte bine ca stii ca un ingredient atat de simplu, pe care il ai mereu in casa, este foarte bun pentru sanatatea ta, nu-i asa? Acesta este cazul scortisoarei.

Condimentul extras din partea cea mai interioara a batonului de scortisoara este folosit in mod obisnuit pentru a adauga o aroma dulce alimentelor , dar nu doar aroma de scortisoara iese in evidenta: acum stim ca aduce multe beneficii sanatatii noastre.

Proprietatile scortisoarei

  • Are proprietati carminative (combate gazele din intestin), anti-ulcer si stomac. Uleiurile sale esentiale dizolva alimentele mai bine si stimuleaza salivatia si sucurile gastrice. De asemenea, ajuta la combaterea eructatiilor, a digestiei dificile si a arsurilor la stomac, pe langa stimularea apetitului.
  • Combate bacteriile si ciupercile daunatoare. De asemenea, este foarte eficient impotriva candidozei si ulcerelor.
  • Are proprietati antiinflamatorii si actioneaza in procesul de dezumflare a pielii.
  • Este o sursa de minerale precum mangan, fier si calciu.
  • Combate radicalii liberi, ajutand la prevenirea albirii premature si a slabirii parului .
  • Are efect termogenic , care favorizeaza cresterea temperaturii corpului, ceea ce faciliteaza arderea grasimilor.
  • Activeaza metabolismul, ceea ce faciliteaza arderea caloriilor .
  • Este bogat in antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si, de asemenea, regleaza nivelul de colesterol rau din organism.
  • Ajuta la combaterea simptomelor racelii .

Consumul de scortisoara

Principala diferenta dintre batoanele de scortisoara si pudra este ca prima are mai multa aroma si mai multa aroma. Din punct de vedere nutritional, ele sunt destul de asemanatoare.

Doza zilnica recomandata de scortisoara este de o lingurita pe zi . La dulciuri si deserturi se poate adauga scortisoara pudra, iar scortisoara cruda poate fi folosita la prepararea ceaiului. Desi este benefica pentru sanatate, scortisoara nu trebuie consumata in exces .

Beneficiile generale ale scortisoarei

Reduce colesterolul si trigliceridele

Scortisoara este cunoscuta in mod obisnuit pentru utilizarea sa in gatit pentru a aroma diferite feluri de mancare. Cu toate acestea, are si proprietati medicinale mari, datorita beneficiilor sale mari pentru reducerea colesterolului si a trigliceridelor din sange. Prin urmare, ajuta la prevenirea problemelor cardiace.

  • Scortisoara impiedica transformarea cresterii carbohidratilor consumati in acizi grasi depusi in tesutul adipos si, in consecinta, reduce posibilitatea de a suferi de arterioscleroza.
  • Prin acelasi sistem, se poate reduce crearea de trigliceride prin cresterea sintezei lipoproteinei VLDL, trigliceride lipoproteice care sunt transportate din ficat in restul corpului nostru.
  • Scortisoara contine vitamine B, uleiuri esentiale, magneziu, vitamina A, zinc, iod si flavonoide. Toti acesti nutrienti si elemente actioneaza prin prevenirea oxidarii acizilor grasi din organism , prevenind astfel formarea placii in artere.
  • De asemenea, contribuie la circulatia sangelui, deoarece are proprietati antiplachetare, antitrombotice si antisclerotice.

Beneficiile scortisoarei de reducere a colesterolului si a trigliceridelor ajuta la prevenirea sau reducerea cazurilor de boli cardiovasculare si astfel asigura o calitate mai buna a vietii.

Reduce nivelul de zahar din sange ajutand in tratamentul diabetului de tip 2

Scortisoara poate ajuta de fapt persoanele cu diabet zaharat de tip 2 sa controleze nivelul zaharului din sange , sa scada colesterolul LDL si trigliceridele (acizi grasi din sange).

Un studiu a aratat ca 60 de persoane din Pakistan care aveau diabet de tip 2 si dupa ce au consumat un gram de scortisoara pe zi timp de 40 de zile, au avut o scadere semnificativa a nivelului lor de sange. zahar, colesterol LDL, colesterol total si trigliceride.

Buna pentru boli de inima

Scortisoara intareste sistemul cardiovascular si protejeaza organismul de tulburarile legate de inima.

Includerea unui pic de scortisoara in alimente ii ajuta pe cei care sufera de boala coronariana si hipertensiune arteriala.

De asemenea, combinatia de calciu si fibre prezente in scortisoara poate preveni utilizarea bilei, care creste deteriorarea celulelor, prevenind astfel cancerul de colon.

Ajuta in cazul durerilor de dinti  

Scortisoara a fost folosita in mod traditional pentru a trata durerile de dinti si pentru a combate respiratia urat mirositoare . Puteti mesteca bucati mici de scortisoara sau puteti face gargara cu apa cu scortisoara, care serveste ca un bun inhibitor al respiratiei urat mirositoare.

Probleme respiratorii

Scortisoara este un remediu casnic foarte util pentru raceala obisnuita sau severa . Cand o persoana are o afectiune respiratorie proasta, ar trebui sa ia o lingura de miere cu pudra de scortisoara timp de 3 zile. Acest proces va vindeca tusea cronica si alte simptome.

Scortisoara poate ajuta si la vindecarea gripei.

Ajuta la pierderea tensiunii nervoase.

Scortisoara creste activitatea creierului si, prin urmare, actioneaza ca un bun tonic . Ajuta la eliminarea pierderii tensiunii nervoase.

In plus, studiile au aratat ca mirosul de scortisoara poate imbunatati functia de memorie cognitiva , performanta sarcinilor, vigilenta si concentrarea.

Infectii

Rezultatele preliminare din mai multe studii indica faptul ca scortisoara are proprietati antifungice, antibacteriene si antiparazitare . Scortisoara este eficienta impotriva candidozei vaginale, candidozei bucale, ulcerelor gastrice si paduchilor.

Faciliteaza ciclurile menstruale

Scortisoara este, de asemenea, utila pentru sanatatea femeilor, deoarece ajuta la ameliorarea disconfortului menstrual .

Alaptarea

De asemenea, poate ajuta la secretia laptelui matern.

Proprietati antiinflamatorii

Reduc durerea de artrita

Multi dintre noi mancam alimente prajite, procesate si grase care provoaca inflamarea tesuturilor si organelor interne, aceasta inflamatie provoaca una dintre cele mai periculoase boli ale unui organ: probleme cu inima .

Dietele antiinflamatorii sunt instrumente pentru a reduce atacurile de cord si alte boli de inima. Acest lucru este mentionat in unele carti de medicina naturista: „Un consens tot mai mare in randul cardiologilor stabileste in mod clar inflamatia anormala a peretilor arteriali ca cauza principala a aterosclerozei si a bolii coronariene”. Scortisoara ar putea fi un potential aliat pentru a reduce aceasta inflamatie.

Tonic digestiv

Scortisoara trebuie adaugata la majoritatea retetelor. Pe langa aromatizarea alimentelor, ajuta la digestie. Este foarte eficient pentru indigestie , greata, varsaturi, stomac deranjat, diaree si flatulenta.

Este foarte util in eliminarea gazelor din stomac si intestine. De asemenea, elimina arsurile la stomac si greturile matinale . Actioneaza ca un tonic digestiv.

Reduce infectiile tractului urinar

Persoanele care mananca scortisoara sunt mai putin susceptibile de a dezvolta infectii ale tractului urinar. Scortisoara este un diuretic natural care ajuta la secretia si eliminarea urinei .

Actiuni anticoagulante

Un compus gasit in scortisoara, numit cinnamaldehida, a fost investigat pe larg pentru a dezvalui efectele sale asupra trombocitelor din sange. Trombocitele sunt componente ale sangelui care se aduna impreuna in circumstante de urgenta (cum ar fi vatamarea fizica). Este o modalitate de a opri sangerarea , dar in circumstante normale, poate exista un flux sanguin inadecvat si sa se aduna impreuna. Cinnamaldehida previne acest lucru.

Conservant alimentar natural

Cand este adaugat in alimente, previne proliferarea si cresterea bacteriilor, facandu-l un conservant natural.

Este buna pentru dureri de cap si migrene

Durerile de cap datorate expunerii la vant rece se vindeca usor prin aplicarea unui strat subtire de scortisoara pudra amestecata cu apa pe frunte.

Subtierea sangelui si imbunatatirea circulatiei sanguine

Scortisoara este un agent de scadere a sangelui care actioneaza si pentru a creste circulatia. Aceasta circulatie a sangelui ajuta la eliminarea durerii.

O buna circulatie a sangelui asigura, de asemenea, furnizarea de oxigen a celulelor corpului, ceea ce duce la cresterea activitatii metabolice. Cu toate acestea, ar trebui sa fii atent, deoarece consumul excesiv de scortisoara poate creste tensiunea arteriala.

Beneficiile aromatice ale pudrei de scortisoara

Mirosul de scortisoara pudra este folosit in aromoterapie , deoarece se spune ca ajuta la promovarea relaxarii si la reducerea stresului.

Care sunt efectele secundare ale scortisoarei?

Unele studii recente din Europa au aratat ca scortisoara cassia contine un compus toxic cunoscut sub numele de cumarina, care poate provoca leziuni hepatice si renale in concentratii mari . Deoarece scortisoara achizitionata in supermarketuri este de obicei derivata din planta cassia, este important sa evitati consumul de doze mari.

Deoarece scortisoara are un efect anticoagulant asupra sangelui, trebuie avuta prudenta atunci cand este utilizata in combinatie cu alte produse de scadere a tensiunii arteriale, cum ar fi aspirina.

Consumul de cantitati mari de scortisoara in timpul sarcinii ar trebui, de asemenea, evitat din cauza potentialului de efecte daunatoare asupra uterului.

Oricine ia in prezent medicamente pentru scaderea nivelului de zahar din sange sau pentru diluarea sangelui ar trebui sa consulte un medic inainte de a utiliza scortisoara ca supliment obisnuit.

Remedii de casa cu scortisoara

Remediu pentru artrita

S-a demonstrat ca scortisoara actioneaza ca un remediu natural pentru durerea de artrita, consultati mai jos ceaiul antiinflamator cu scortisoara.

Remediu pentru diabet

Cercetarile sugereaza ca scortisoara poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2 prin scaderea nivelului de zahar din sange si cresterea cantitatii de productie de insulina in organism.

Cu reteta de ceai termogen din partea de jos a articolului poti beneficia de proprietatile sale pentru diabet.

Remediu pentru scaderea colesterolului

Studii recente au aratat ca cantitati mici de scortisoara pot ajuta la scaderea colesterolului LDL. Doar mancati jumatate din cantitatea zilnica recomandata de scortisoara pudra si adaugati-o ca indulcitor usor in cafea sau ceai.

Remediu pentru a elimina durerile de cap si migrenele

Scortisoara poate fi un remediu natural eficient pentru a elimina durerile de cap si migrenele atunci cand este folosita ca infuzie relaxanta, o puteti vedea in interiorul articolului, in partea de jos a acestuia.

Remediu pentru tuse si raceala comuna

Medicina chineza foloseste scortisoara ca remediu natural pentru raceala si tuse . Un remediu natural simplu pentru a trata durerea in gat este urmatorul:

  • Adaugati un baton de scortisoara in apa fiarta
  • Se lasa sa fiarba 2 minute.
  • Scoateti batonul de scortisoara.
  • Utilizati apa pentru a face un ceai de plante, cum ar fi ceaiul verde.
  • Bea acest ceai de doua ori pe zi. Daca raceala persista mai mult de 3 zile, consultati un medic.

Retete sanatoase de ceai de scortisoara

1. Ceai termogen de scortisoara (accelereaza metabolismul si ajuta la arderea grasimilor)

Ingrediente

  • 3 batoane de scortisoara
  • 1 lingura frunze de ceai verde
  • ½ litru de apa

Pregatire:

Fierbe apa. Opriti focul si adaugati ceaiul verde si scortisoara. Acoperiti si lasati sa stea timp de cinci minute. Se beau pana la 2 cani pe zi.

2. Ceai antiinflamator cu scortisoara (ajuta in tot felul de boli inflamatorii)

Ingrediente

  • 3 batoane de scortisoara
  • 3 stele de anason
  • 2 felii de ghimbir
  • ½ litru de apa

Pregatire:

Fierbe apa. Opriti focul si adaugati ghimbirul, anasonul si scortisoara. Acoperiti si lasati sa stea zece minute. Se beau pana la 2 cani pe zi.

3. Infuzie de scortisoara relaxanta (amelioreaza durerile musculare si ajuta la relaxare)

Ingrediente

  • 2 batoane de scortisoara
  • 1 lingura fenicul
  • ½ litru de apa

Pregatire:

Fierbe apa. Opriti focul si adaugati feniculul si scortisoara. Acoperiti si lasati sa stea timp de cinci minute. Se beau pana la 2 cani pe zi.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news