Sfaturi pentru a vorbi despre sex cu copiii

A vorbi despre sex cu copiii nu ar trebui sa fie un tabu, desigur ca exista subiecte in functie de varsta, dar cert este ca sexualitatea face parte din viata fiecaruia, indiferent de varsta. De fapt, exista o inregistrare ca bebelusii, chiar si in pantecele mamei, pot avea erectii.

Pe masura ce copiii cresc, corpul lor se dezvolta si incep sa vada si sa auda lucruri, le este trezita si curiozitatea si parintii trebuie sa insoteasca acest proces. Este foarte important sa naturalizam sexualitatea si sexul. Cine mai bine decat parintii sa vorbeasca despre sex cu copiii lor si sa nu astepte ca acestia sa invete dintr-o sursa nesigura si nesanatoasa.

 Ce sa vorbim despre sex cu copiii in functie de varsta lor

Curiozitatea incepe sa apara atunci cand ei insisi incep sa-si descopere trupurile.In functie de varsta copiilor nostri, intrebarile pot varia de la: de unde provin bebelusii ?De ce baietii au penis si fetele nu si invers?; pana la intrebari de genul: ce este o erectie? sau cum este o relatie sexuala?

Important este sa le raspunzi clar intrebarilor, dar fara a merge prea departe, daca sunt mai curiosi vor intreba, totul la timp; Nici nu este vorba de a le oferi o multime de informatii pe care din cauza varstei lor nu sunt pregatiti sa le primeasca. Si pentru a va pregati corespunzator, va vom spune, in functie de varsta, ce tip de intrebare pot adresa copiii, in functie de dezvoltarea lor:

Pana la 3 ani

In aceasta categorie de varsta, cei mici incep sa-si descopere corpul, cu siguranta vor fi curiosi sa afle cum se numesc partile; aici este foarte important ca parintii sa nu se simta jenati si sa numeasca fiecare parte pe numele ei.

Inventand nume, dand porecle sau minimizandu-le, ceea ce va face este ca va incepe sa creeze un tabu in copil cu privire la subiect, vor simti ca este rau sa-i numeasca pe numele lor real; Chiar si atunci cand este cel mai natural lucru din lume.

De asemenea, aceasta este varsta perfecta pentru a-i invata pe copii care sunt partile intime sau intime, atat la baieti, cat si la fete. O modalitate foarte practica de care isi vor aminti cu usurinta este sa le spuna ca acele parti intime sunt cele care sunt acoperite de costumul de baie.

Este, de asemenea, ocazia de a sublinia ca absolut nimeni nu isi poate atinge partile intime, asa cum nu o poate face cu alti copii. Acest lucru este esential pentru educarea copiilor nostri si prevenirea abuzului asupra copiilor.

De la 4 ani la 5 ani

La aceasta varsta copiii sunt mai interesati de sexualitatea genului lor si de genul opus. Parinti, amintiti-va ca este firesc sa fie curiosi, sa nu le punem rau in ganduri sau intrebari, ei inca descopera acea lume, nu exista rautate in actiunile lor.

La aceasta varsta se trezeste un interes pentru organele lor genitale si pentru cel al altor copii, este un interes normal, dar este foarte important sa le explici si sa-i inveti ca nimeni nu trebuie sa atinga aceste parti intime, limitele trebuie sa fie clare din incepand, ei trebuie sa invete ce este corect si ce nu.

Ce ar trebui sa-i inveti? Ca absolut nimeni nu isi poate atinge partile intime, decat daca sunt parinti pentru ca incearca sa gaseasca vreo durere daca o au, sau medicul sau asistenta doar cu supravegherea si autorizarea parintilor. La fel, copilul de la aceasta varsta trebuie sa invete ca nu este corect sa-si atinga partile intime in public, sa faca jocuri sexuale sau sa se dezbrace in public.

De la 5 ani la 7 ani

Pe masura ce copiii cresc, intrebarile despre sex devin mai complexe la care parintii sa raspunda, cheia este sa spuna mereu adevarul, fara rusine sau teama, pentru ca vor observa imediat daca exista disconfort sau rusine cu subiectul; iar pentru urmatorul vor prefera sa nu intrebe nimic si mai degraba sa-si rezolve preocuparile in alte surse care nu vor fi atat de sanatoase.

Important este sa-i inveti sexualitatea intr-un mod sanatos, au deja varsta sa inteleaga cum doua persoane au relatii sexuale, de ce barbatii au erectii, s-ar putea sa intrebe si ce este menstruatia sau de ce doua persoane de acelasi sex le place fiecare. alte.

De la 7 ani la 9 ani

Toata aceasta pregatire in sexualitate este foarte importanta pentru a ne pregati copiii pentru pubertate, care vine la o varsta mai frageda. Copiii din aceasta categorie de varsta inteleg deja mai bine ce este sexul si il leaga de o relatie de dragoste precum cea a mamei si a tatalui.

De asemenea, au o intelegere mai clara a ceea ce este bine si rau in jurul sexului. Nu incetati niciodata sa subliniati ca partile lor intime nu pot fi atinse si ca nu pot atinge partile intime ale altui copil.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news