RATB si Metrorex isi prelungesc programele pentru meciul Romania – Franta

Reprezentativa Romaniei va disputa astazi cel mai important meci al anului. Partida cu Franta este capitala pentru calificarea la barajul pentru Euro 2012 din Ucraina si Polonia, asadar organizatorii au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a-i ajuta pe tricolori sa invinga. Facilitati la transportul in comun si o coregrafie de neuitat sunt doar cateva dintre ingredientele unei seri care se doreste a fi perfecta.

Lumea fotbalului a asteptat cu inima la gura ziua de 6 septmebrie, pentru ca la aceasta data va fi inaugurata noua arena nationala. Prima partida care se va juca pe noul stadion va fi una de calibru, intre reprezentativele Romaniei si Frantei. Dupa inceputul slab din aceasta campanie de calificare la Europene, baietii antrenati de Victor Piturca au nevoie neaparata de o victorie impotriva Cocosului Galic.

Deoarece este vorba de o misiune extrem de dificila si un eveniment atat de important pentru sportul romanesc, organizatorii si federatia si-au dat silinta pentru ca tricolorii sa fie impinsi de la spate de un numar cat mai mare de spectatori. Oamenii prezenti pe National Arena la ora meciului vor gasi pe scaune cate un stegulet in culorile tarii noastre, pe care il vor agita in momentul in care Tatarușanu, Rat & Co. vor pasi pe gazon. Deoarece in tribune vor fi prezenti aproximativ 55000 de spectatori, autoritatile au luat masuri pentru ca fiecare cetatean sa se poata intoarce in siguranta acasa. Pentru a scurta asteptarea mijloacelor de transport in comun si pentru fluidizarea traficului, RATB si Metrorex au anuntat ca isi vor suplimenta numarul de unitati si isi vor prelungi programul de lucru.

Astfel, RATB va pune in circulatie in intervalul 23:00 – 00:30 inca 210 autobuze, troleibuze si tramvaie, iar posesorii biletelor de meci vor beneficia de calatorie gratuita in orice colt al Bucurestiului. Compania Metrorex va mari si ea programul de lucru, iar ultimul metrou va porni la 00:30, cu o ora mai tarziu decat in zilele obisnuite. La subternan nu vor fi valabile biletele de meci pentru a calatori gratuit, astfel ca spectatorii vor trebui sa isi procure legitimatii de calatorie.

Atmosfera va fi intretinuta inaintea meciului si in pauza de Marcel Pavel, cel care va si intona Imnul de stat, dar si de catre Inna, una dintre cele mai in voga cantarete din Romania.

Vestea prelungirii programului pentru mijloacele de transport in comun a fost apreciata de majoritatea cetatenilor din capitala, indiferent daca vor merge sau nu la meci. Ei considera ca aceasta masura ar trebui luata mai des, nu doar in cazul unor evenimente majore de acest gen, sau spre exemplu Noaptea Muzeelor. Exista destui bucuresteni care termina turele la locul de munca dupa miezul nopții, iar posibilitatile de a ajunge la casele lor sunt reduse. RATB a introdus de curand autobuse de noapte, insa acestea circula rar, la interval de o ora si au ca punct de pornire Piata Unirii.  In capitalele din Europa s-au facut pasi importanți in acest sens, iar in Viena spre exemplu, metroul circula in week-end pe durata intregii nopti si in Paris acelasi mijloc de transport are program special in zilele de vineri, sambata si de sarbatorile legale, ultima cursa fiind programata la ora 02:15.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news