Bucharest Bike Blog Chronicles: faster than the wind

El e Cristi Gheorghe. Poate l-aţi cunoscut, looong long ago, aici, iar dacă nu ne cunoşteaţi pe vremea aia, sigur îl ştiţi din comentariile inconfundabile de pe Portocală. Oricum, de acum înainte, o să ne viziteze mai des pe Portocală, pentru că merităm 🙂

Episodul 1 – RIH

“RIH has been building racing bikes since 1921, in a workshop near the center of Amsterdam, in the Westerstraat. They’re something of a legend in the Dutch cycling scene. No less than 63 world championships and olympic gold medals have been won on bikes built in the little RIH shop. RIH bikes are traditional in style … they’re timeless, cleanly made, all lugged steel” (sursa: bakfiets en meer).

no more style over speed … bicicleta asta le are pe toate … e cat se poate de clasica si de cycle chic dar in acelasi timp e super rapida si destul de usoara … e de fapt o cursiera cu interfatza user friendly pentru gagix.

e vorba de un cadrul de tip mixte … pe teava reynolds … cu mufe destul de discrete dar atent finisate si elegante …. totul lucrat manual de niste constructori cu un pedigree impresionant 😀

rotile au butuci sturmey archer de aluminiu cu frane interne pe role … iar transmisia este 1×6 cu angrenaj ofmega si schimbator shimano positron.
bicicleta se gaseste in stare buna sper excelenta atat din punct de vedere tehnic cat si estetic.

bicicletele sportive pentru fete sunt destul de rare …. mai ales cand vine vorba de bicle super premium de la marci cu traditie … si mai ales daca nu esti dispusa sa faci pasul catre alternativele “moderne” (care sunt infinit mai urate) sau catre cadrele barbatesti (care sunt mai incomode pentru o fata).

nu e o bicicleta pentru toata lumea, geometria e sensibil mai agresiva decat la o bicicleta de oras si face ca pozitia sa fie mai sportiva cu saua aproape la acelasi nivel cu ghidonul.

chiar si asa se pastreaza traditionalul confort olandez doar ca in cazul asta e insotit de agilitatea si manevrabilitatea specifice bicicletelor sport.

e o bicicleta fermecatoare si daca era puuuuutin mai mica as fi cumparat-o pentru iulia (sunt sigur ca ar fi ajuns sa o aprecieze/iubeasca … chiar daca sunt la fel de sigur ca momentan nu-si mai doreste inca o bicicleta si ca prefera bici mai upright si mai relaxate) … chiar si asa mi-a fost super greu sa rezist impulsului de cumparare … noroc ca am gasit un cadru senzational de batavus fix marimea mea care mi-a distras atentia iremediabil … inca nu l-am luat dar am asa o presimtire ca nu ma abtin 😀

asa ca aceasta bicicleta minunata isi cauta stapana pe masura … si eu o ajut ca asa sunt eu saritor cand vine vorba de biciclete cu suflet dar fara stapan.

din ce am inteles de la ea isi cauta o partenera umana oarecum inalta (peste 1.60 … asa e obisnuita din tara ei de origine unde toata lumea e super inalta, si blonda, si prietenoasa … si usor sparta … in a very lovely way), iubitoare de bunatati vintage, cu un stil de viata sofisticat si dinamic 😀

ii plac hainutzele chic si promite sa fie super atenta si grijulie sa nu le murdareasca (aparatori la roti si la lant, u know), promite sa-si plimbe viitoarea stapana prin tot orasul, sa atraga atentia in orice grup de biciclete, sa-i depaseasca imediat pe toti participantii de la diverse veloplimbari in grup (la care nici nu tine neaparat sa participe), sa-si poarte singura de grija pana la un anumit punct (antifurt la roata din spate) si sa-i care cu cea mai mare placere geanta, florile, pisica sau ce mai are ea de carat (portbagaj robust pe spate si posibilitatea de a monta si un cosulet in fatza).

isi doreste o sa brooks ca mai toate bicicletele fitzoase … doar ca spre deosebire dealea superficiele care vor brooks doar asa ca e ubercool (sau mai grav ca sa se asorteze cu adidasii) asta chiar stie ce vrea … vrea o sa Brooks B18 Lady … pentru ca merita 😀 (si pentru ca e o sa superba, foarte feminina, foarte confortabila, dar destul de low profile si potrivita unei bicle mai sportive).

tre sa-si plateasca drumul din olanda, cazarea la nea gelu si ce datorii a mai adunat ea pe acolo in cateva luni, de cand a ajuns prin romania … asa ca vreo 7-8 mil ar elibera-o de orice obligatie … pana la urma e important sa-si gaseasca pe cineva care sa o iubeasca suficient … ca pretul e intotdeauna negociabil daca exista suficient entuziasm.

“What does RIH mean? Contrary to what some believed, it is not an abbreviation for “Rijwiel Industrie Holland.” The brothers Joop and Willem Bustraan named their bicycles after a black Arabian stallion featured in a series of late 19th century adventure novels set in the Sahara desert written by the German Karl May. The protagonist Kara ben Nemsi’s horse was “Rih,” which is said to translate to “faster than the wind.” Not a bad name for a racing bicycle.” (sursa).

Be Sociable, Share!

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news