Care sunt cei mai periculosi caini pentru copii?

Aproape 5 milioane de oameni sunt muscati de caini in fiecare an, iar minorii sunt expusi unui risc mai mare decat adultii.

Muscaturile de caine pot provoca leziuni fizice si psihologice semnificative.

Muscaturile de fata necesita adesea o interventie chirurgicala reconstructiva pentru a vindeca leziunile care pot varia de la afectarea nervilor pana la pierderea tesuturilor.

Se stie ca anumite rase sunt mai agresive si musca mai frecvent sau provoaca daune mai grave, dar un nou studiu a constatat ca, in aproape 60% din cazuri, rasa de caine care musca a fost necunoscuta .

 Care sunt cainii cel mai probabil sa muste?

Studiul, exploreaza riscul de rani ale muscaturii de caine pe fetele copiilor si severitatea ranilor pe baza rasei, marimii si structurii capului animalului.

Cercetatorii au descoperit ca pitbulls si cainii de rase mixte au cel mai mare risc de a musca si de a provoca cele mai multe daune.

Pitbulls au reputatia de a fi agresivi.

Acelasi lucru a fost gasit si cu cainii care au capul lat si sunt mai plati decat lungi, cantarind intre 30 si 45 de kilograme .

Scopul acestui studiu a fost acela de a evalua muscaturile de caine la copii si am analizat in mod specific modul in care rasa se leaga de frecventa si severitatea muscaturilor de caine.

Deoarece rasele mixte reprezinta o proportie semnificativa a muscaturilor de caine si pentru ca adesea nu stim tipul de caine implicat in aceste incidente, am analizat factori suplimentari care ne-ar putea ajuta sa prezicem tendintele de muscatura atunci cand rasa este necunoscuta. ca greutate si forma capului.

Pentru analiza lor, ei au analizat 15 ani de cazuri de traumatisme faciale legate de caini si le-au combinat cu o investigatie extinsa a documentatiei muscaturilor de caine raportate de rasa de-a lungul istoriei, de peste 45 de ani.

Sfaturi pentru a evita muscaturile de caine la copii

Parintii ar trebui sa acorde atentie interactiunii dintre minor si caine.

  • Alocati un loc de odihna pentru caine departe de locul unde copiii alearga si se joaca. Cele mai multe muscaturi din mediul acasa apar atunci cand cainele se odihneste.
  • Invata-i pe copii sa nu invadeze spatiul cainelui atunci cand acesta se odihneste.
  • Copiii nu trebuie sa se apropie sau sa atinga cainele cand mananca.
  • Nu permiteti niciodata unui copil sa incerce sa recupereze o jucarie sau hrana pe care le-a luat cainele. Instruiti copilul sa caute ajutor de la un adult.
  • Adultul trebuie sa acorde atentie interactiunii dintre minor si animal. Daca nu puteti, este o idee buna sa creati o bariera intre voi doi, cum ar fi un paravan pe usa sau o lada pentru caini.

Cercetatorii noteaza ca aceasta este o problema importanta de sanatate publica.

 20% dintre victimele muscaturii de caine au nevoie de ingrijire pentru ranile lor si sunt predominant copii cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani .

Copiii mici sunt deosebit de vulnerabili, deoarece s-ar putea sa nu capteze indiciile subtile pe care le-ar putea musca un caine.

Circumstantele care motiveaza un caine sa muste pot varia si pot fi influentate de comportamentul particular al unei rase si de cel al victimelor, parintilor si proprietarilor animalelor.

In Statele Unite exista aproape 5 milioane de cazuri de muscaturi de caine in fiecare an. Copiii isi imita parintii. 

Parintii sunt sfatuiti sa fie modele pentru copiii lor si sa evite interactiunile de confruntare sau riscante.

Aceasta include mustrari puternice, lovituri, impingerea violenta a mobilierului sau luarea cu forta a ceva de la ele.

Daca minorul ar imita acel comportament cu un caine, ar putea activa un raspuns de frica sau agresivitate la animal care ar avea consecinte.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news