Daca iti place sa gatesti si petreci foarte mult timp in bucatarie, asta nu inseamna ca nu faci cateva greseli. Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faci in bucatarie si nici mcar nu iti dai seama de acest lucru!
Tigaia din fonta nu se spala cu detergent si burete!
Detergentul si buretele de vase zgarie si deterioreaza fonta, de aceea este recomandat sa nu speli tigaile cu acestea. Tigaile din fonta se curata cu cateva picaturi de ulei curat si putina sare. Sterge cu un prosop de hartie suprafata tigaii pana cand aceasta este curata. Evident, aceaste tehnica va fi folosita imediat dupa gatire, pentru a evita ca resturile de mancare sa se intareasca.
Nu adaugam toate ingredientele din reteta
Cu siguranta incerci retete noi, fie de pe site-uri de profil, fie din diferite carti de bucate. Insa foarte multi dintre noi, atunci cand incercam o reteta noua, avem tendinta de a renunta la un ingredient sau condiment, pentru ca nu ne place gustul. Apoi, la finalul retei observi ca preperatul tau nu a iesit asa cum iti doreai si nu stii de ce. Respecta intocmai reteta, cu toate ingredientele si condimentele, iar daca acestea nu iti sunt pe plac, alege pur si simplu o alta reteta!
Nu tii cont de timpul de coacere
O alta greseala pe care o facem atunci cand gatim este sa nu respectam timpul de coacere recomandat pentru reteta respectiva. Fie scoti prea repede preparatul din cuptor, riscand in acest fel sa fie crud la mijloc, fie crezi ca nu este facut si il lasi mai mult, iar la sfarsit ai un preparat ars sau prea uscat.
Alegem uleiul de gatit gresit
Majoritatea dintre noi folosim ulei de floarea-soarelui sau de masline in prepararea retetelor. Insa pe piata exista o multime de alte uleiuri, fiecare cu beneficiile sale. Uleiul de masline nu se foloseste niciodata pentru prajit, ci doar in salate sau dressinguri. Uleiul de floarea-soarelui, de palmier si cel de porumb sunt cele mai bune pentru prajire, deoarece nu-si impregneaza aroma in mancaruri.
Nu gustam mancarea in timp ce o preparam
Nu stiu daca ai observat acest lucru, insa toti bucatarii isi gusta mancarea in timp ce o prepara. In acest fel se asigura ca mancarea are gustul dorit si repera greselile cand inca nu este prea tarziu. Gusta si tu mancarea atunci cand o pregatesti, pentru a fi sigura ca pui pe masa cele mai delicioase bucate.