Cum sa te obisnuiesti cu lentilele de contact? 3 sfaturi utile

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/blue-bottle-on-white-background-5843469/

Adaptarea la purtarea lentilelor de contact poate fi destul de dificila, mai ales daca nu stii cum sa folosesti sau sa aplici corect astfel de dispozitive oculare. Indiferent daca optezi pentru lentile lunare, saptamanale sau de unica folosinta, este esential sa cunosti modul il care sa le aplici, dar si sa le intretii corect, pentru a te obisnui usor cu ele.

Descopera mai jos beneficiile lentilelor de contact si cum sa le folosesti corect, pentru a te bucura de o vedere clara si fara disconfort! Vei afla cum sa le aplici astfel incat sa te obisnuiesti rapid cu ele si sa le poti purta in orice conditii! 

Cum sa te adaptezi usor cu purtarea lentilelor de contact? 3 sfaturi utile 

Adaptarea la purtarea lentilelor de contact necesita timp si rabdare, iar intelegerea etapelor acestui proces este esentiala pentru o tranzitie lina si confortabila. Iata, mai exact, ce trebuie sa stii: 

  • 1. Acorda-ti timp pentru adaptarea la purtarea lentilelor de contact 

Adaptarea pentru adaptare la purtarea lentilelor de contact poate fi impartita in trei etape principale: initierea, adaptarea initiala si adaptarea pe termen lung. De exemplu, atunci cand faci o comanda online lentile Johnson & Johnson de pe Lensa.ro ai o perioada in care te obisnuiesti cu sentimentul de a avea ceva in ochi. Adaptarea initiala poate necesita cateva saptamani, timp in care ochii se obisnuiesc cu prezenta lentilelor, iar cea pe termen lung implica acceptarea lentilelor ca âo parte normala a vietii de zi cu zi, proces care poate dura mai multe luni.

Timpul necesar pentru adaptare poate varia de la o persoana la alta. Majoritatea oamenilor se obisnuiesc cu purtarea lentilelor de contact intr-o saptamana, pana la o luna. Poti incepe sa porti lentile de contact saptamanale Acuvue Oasys, 12 lentile/cutie, care confera o purtare confortabila datorita agentului de umectare revolutionar de care beneficiaza, iar apoi sa treci la folosirea celor lunare. Este important sa acorzi timp pentru adaptare si sa nu fortezi purtarea lentilelor in caz de disconfort.  

  • 2. Invata cum sa porti corect lentilele de contact 

Purtarea lentilelor de contact implica si invatarea unor abilitati noi, cum ar fi cum sa pui si sa scoti lentilele de contact.

  • in primul rand, asigura-te ca ai mainile curate; 
  • plaseaza lentila pe varful degetului aratator de la mana cu care ai mai multa dexteritate;
  • folosind degetul mijlociu de la aceeasi mana, trage de pleoapa inferioara si ridica pleoapa de sus cu degetul aratator al celeilalte maini; 
  • priveste in fata, aplica lentila pe ochi si apoi da drumul treptat pleoapelor; 
  • roteste privirea de cateva ori, pentru a ajuta lentila sa se centreze si apoi clipeste de cateva ori;
  • repeta procedeul pentru celalat ochi; 
  • pentru a scoate lentila, foloseste degetul mare si degetul aratator. 

Poti exersa acest procedeu cu lentile de unica folosinta 1 Day Acuvue Moist, 90 lentile/cutie. Acestea sunt concepute pentru a fi purtate o singura zi, apoi aruncate, ceea ce le face extrem de igienice, reducand considerabil riscul de infectii oculare. De asemenea, ele nu necesita intretinere sau solutii de curatare. Daca ai un stil de viata agitat, ele pot fi foarte convenabile! 

  • 3. Curata si depoziteaza corect lentilele 

Curatarea si depozitarea lentilelor de contact este o alta etapa importanta in procesul de adaptare la purtarea acestora. Lentilele trebuie curatate zilnic cu o solutie speciala, pentru a indeparta depozitele si bacteriile. De asemenea, solutia de depozitare trebuie schimbata in fiecare zi, iar recipientul pentru lentile trebuie sa fie curatat regulat. Depoziteaza lentilele intr-un loc racoros si uscat pentru a preveni deteriorarea lor. 

Inainte de a manipula lentilele de contact, este important sa ai mainile curate, spalate cu apa si sapun, pentru a evita  transferul de bacterii si impuritati pe lentile. Lentilele trebuie curatate cu o solutie speciala, nu cu apa de la robinet sau cu saliva care pot contine microorganisme cre pot provoca infectii. Pentru sterilizarea recipientului de lentile, acesta trebuie clatit cu solutia de curatare si lasat sa se usuce la aer, cu capacul deschis. 

Frecventa inlocuirii lentilelor de contact difera in functie de tipul acestora. Cele de unica folosinta sunt proiectate pentru a fi aruncate la sfarsitul zilei, in timp ce lentilele saptamanale, bisaptamanale sau lunare necesita o curatare si o sterilizare corespunzatoare inainte de reutilizare. Respecta recomandarile producatorului privind durata lor de utilizare, deoarece purtarea peste acest termen poate duce la complicatii precum iritatii, infectii sau, in cazuri grave, iti poate afecta vederea. 

Adaptarea la lentilele de contact poate parea dificila la început, dar urmand sfaturile de mai sus, procesul va fi mult mai usor! Fie ca alegi lentile saptamanale sau de unica folosinta, este important sa acorzi atentie igienei si sa le aplici corect. Astfel iti vei putea mentine sanatatea ochilor, in timp ce te vei bucura de stilul tau de viata preferat! 

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news