Camera copiilor de varste diferite

Chiar daca doi frati impart aceeasi camera, se poate aranja un spatiu mic, in aceeasi incapere, pentru ca fiecare sa aiba intimitatea lui.

Cand amenajezi camera unui singur copil, lucrurile sunt simple. Tot mobilierul trebuie sa intruneasca nevoile si gusturile micutului si spatiul sa fie cat mai liber, permitandu-i sa se joace, sa invete si sa doarma. Totodata, trebuie sa ramana si suficient spatiu de depozitare. Dar ce te faci cand aceeasi camera trebuie sa adaposteasca doi copii, unul mic si altul mai mare. Cu nevoi, cu program, cu preocupari diferite. Cheia succesului este compartimentarea. Chiar daca doi frati impart aceeasi camera, este important ca fiecare sa aiba intimitatea lui, sa aiba locuri separate. Nu te speria, nu trebuie sa spargi pereti si nici nu-ti trebuie constructii suplimentare. Pentru a evita certurile, fiecare va dispune asa cum doreste de lucrurile proprii.

Locuri aparte

Vor exista compartimente, locuri aparte de lucru. De asemenea, mobilierul poate fi comandat in culori diferite pentru fiecare copil, mai ales atunci cand e vorba despre o fetita si un baiat. De obicei, copilul mic il deranjeaza permanent pe cel mare din activitatea pe care o desfasoara. Ca sa nu mai fie in vizorul celui mic, patul sau biroul fratelui mai mare poate fi ascuns cu un mobilier versatil si functional biblioteca (vezi foto). Corpul in discutie, fara placajul obisnuit din spate, va avea doua fete identice si nu va intuneca perspectiva pentru ca lasa lumina sa patrunda indiferent de pozitia ferestrei in camera. Biblioteca poate avea dimensiuni si culori variabile in functie de preferinte. Ori inalta pana la tavan, versiune care incarca oarecum aspectul camerei, ori mai scunda, dar cu mai putin loc de stocare.

Spatiu atractiv

Este, de asemenea, in folosul armoniei dintre copii ca cel mic sa aiba locul lui de joaca foarte atractiv, cu mult spatiu liber, cu jucarii colorate si obiecte interesante (de care nu se poate lovi) si care sa-l pasioneze mai mult decat activitatea fratelui mai mare. Un leagan improvizat suspendat de tavan ar fi o alegere potrivita pentru locul aferent prichindelului. Conditia obligatorie este ca ancorarea leaganului sa fie solida, iar inaltimea fata de sol foarte redusa, asa incat cel mic sa fie ferit de evenimente neplacute. Pufurile moi, viu colorate, vor constitui, de asemenea, obiecte sigure pentru joaca celui mic, ce nu va mai avea nevoie de atentia permanenta a fratelui mai mare. Un covor rotund, pe mijloc, va aduce un plus de blandete locului de joaca. Il va face sa para prietenos si original. Iar piciul va fi multumit si-si va lasa colegul de camera in pace.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news