Cum stii daca ai prea multe asteptari de la partenerul tau

La nivel logic, majoritatea dintre noi ar recunoaște că nimeni nu poate satisface toate nevoile noastre. Nu ne așteptăm ca o persoana să fie totul pentru noi sau să împărtășească toate interesele noastre, așa că de ce ne așteptăm la acest lucru de la partenerul nostru romantic?

 In acest articol iti prezentam cateva moduri care arata ca ne bazăm excesiv pe partenerul nostru, moduri care ne pot pune in pericol relația.

1. Găsirea piesei lipsă

Mitul unui suflet pereche a condus de mult timp la așteptările nerealiste impuse unui partener romantic. În zilele noastre, acest lucru poate fi exagerat si de tehnologia moderna. Site-urile de întâlniri online pot promova noțiunea copleșitoare că există alegeri nesfârșite în lume, lăsându-i pe unii dintre noi blocați într-un ciclu de căutare perpetuă. Ne-am putea găsi neintenționat în căutarea perfecțiunii sau a unei persoane care poate îndeplini toate criteriile imaginabile pe care le-am creat în mintea noastră. 

Când ne conectăm cu o persoana pe care am cunoscut-o pe platformele de socializare sau pe un site de matrimoniale, și se dezvoltă o relație, exista asteptarea să rămânem conectați sau să comunicăm aproape constant prin mesaje text și rețele sociale. În realitate, indiferent de calitățile pe care ne-am imagina că le căutăm, multe dintre așteptările noastre au rămas din trecutul nostru. Vrem ca partenerul nostru să fie piesa noastră lipsă și să ne ofere lucrurile pe care ni le-am dorit sau ne-au lipsit la începutul vieții noastre.

Prin urmare, suntem mai înclinați să avem anumite așteptări sau să ne simțim răniți de lucruri specifice care pot avea puțin de-a face cu relația noastră actuală și mai mult de-a face cu cele din trecutul nostru. În plus, suntem obligați să recreăm modele care reflectă ceea ce ne este familiar și tindem să căutăm relații care să le reflecte pe cele din trecutul nostru. În acest fel, partenerul nostru poate fi o piesă lipsă a unui puzzle vechi, dar nefericit. 

Drept urmare, mulți dintre noi alegem în mod inconștient parteneri care sunt incapabili sau care se luptă să furnizeze chiar calitățile pe care le spunem că le dorim. Atunci simțim un nivel constant și familiar de durere sau frustrare pentru că partenerul nostru nu ne poate satisface dorințele și nevoile. Este important să ne asumăm mai multă responsabilitate pentru propria noastră fericire.

2. Distorsionant și provocator

Chiar și atunci când alegem parteneri care au calitățile dorite, majoritatea dintre noi se luptă să accepte în mod consecvent un tratament diferit de ceea ce am experimentat în trecut. Prin urmare, ne putem distorsiona partenerul, distrugând sau exagerând defectele lui, simțindu-ne ușor enervați de lucruri care nu prea contează atât de mult pentru noi. Putem chiar să acționăm în moduri care provoacă anumite reacții din partea partenerului nostru. 

Este important să auto-reflectăm și să observăm ce facem chiar înainte ca partenerul nostru să se angajeze în comportamentul pe care îl considerăm cel mai inacceptabil. Deși poate fi mai ușor să observăm toate lucrurile pe care partenerul nostru le face greșit, singura persoană pe care o putem controla complet suntem noi înșine. 

Puterea noastră de a schimba dinamica relației noastre constă în provocarea oricărui comportament negativ în care ne angajăm, care provoacă un răspuns nedorit din partea partenerului nostru. Când preluăm controlul asupra jumătății noastre, partenerul nostru este mai probabil să facă același lucru.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news