Prizele care fac diferenta intr-o locuinta!

Va amintiti cand ati decis ultima data sa cumparati prize modulare? Cu toate acestea, astazi, daca doriti sa cumparati prize modulare pentru o casa nou construita, designerii de interior ar putea fi primii cu care ati dori sa va consultati. Singurul motiv pentru aceasta schimbare este aparitia designului tablourilor electrice in Romania.

Prizele modulare sunt versiuni noi ale comutatoarelor traditionale. Acestea au devenit destul de populare printre designerii de interior datorita avantajelor mari ale comutatoarelor modulare si caracteristicilor lor fata de prizele conventionale. Concentrarea pe designul interior a fost intotdeauna esentiala pentru proprietarii de case. Acest lucru se datoreaza faptului ca prizele conventionale erau de obicei disponibile numai in alb si au un design monoton printre tipurile de prize din Romania.

Cu toate acestea, cu mai multe optiuni disponibile pentru designul tablourilor electrice din Romania, niciun proprietar de casa nu ar mai avea retinere cu privire la decorul interior, deoarece prizele modulare erau disponibile din abundenta pentru a indeplini toate cerintele. De la culoarea metalica rafinata pana la combinatia exuberanta de rosu si negru de comutatoare cu placa modulara, puteti gasi de toate. De fapt, exista si optiuni disponibile in materiale placi modulare precum piele, lemn sau chiar sticla.

Cand discutam despre prize modulare, siguranta este primul lucru de care ar fi preocupati majoritatea oamenilor. Aici prizele datorita designului lor anti-sudura sunt cu mult inaintea predecesorului lor. Spre deosebire de prizele conventionale albe, versiunea modulara nu are suruburi metalice expuse. Sunt realizate din materiale plastice de inalta calitate. De fapt, fara parti metalice prezente pe fata comutatoarelor modulare, exista riscuri zero de soc electric. 

Un alt motiv pentru care aceste prize modulare pentru instalatii electrice contemporane sunt considerate a fi perfect sigure este ca prizele lor sunt in general inchise. Deci, daca aveti copii mici care alearga prin casa si ating totul, prizele sunt singura alegere.  Daca va intrebati, acea gama de modele vibrante este cea mai buna caracteristica, asteptati pana cand aflati despre versatilitatea comutatoarelor. Fie ca este vorba de automatizare, semnalizare sau transmisie de date, acestea prizele sunt capabile de orice lucru pe care ni-l putem imagina. La unele comutatoare modulare, blocare pentru copii și alte asemenea sunt disponibile si multe optiuni de securitate.

Aceste comutatoare high-end sunt testate riguros pentru durabilitatea si eficienta lor. Datorita cablajului lor intern, prizele modulare pot functiona cu usurinta pentru o durata mai lunga decat prizele conventionale. Un aspect cu adevarat unic al unui comutator modular este ca poate dura toata viata. 

In plus, datorita designului sau ergonomic si tehnologiei avansate, aceste comutatoare asigura o atingere moale, precum si o functionare fara zgomot pe tot parcursul.

Cu prizele modulare, nu este nevoie sa achizitionati adaptoare cu mai multe prize pentru aparatele care nu corespund standardelor noastre. Chiar si dupa instalarea initiala, aceste comutatoare pot fi schimbate cu usurinta in orice orientare specifica pentru a se potrivi cu priza voastra.

Exista 3 diferente semnificative intre prizele electrice modulare si nemodulare care definesc de ce prima este mai populara. 

1. Prizele modulare imbunatatesc estetica designului interior

Nu exista nimic deosebit de ineficient in ceea ce priveste prizele non-modulare, avand in vedere ca mecanismul lor intern este construit la cel mai bun lucru posibil al fiecarui inginer electrician, cu exceptia faptului ca calitatea exteriorului lor este, asa cum sa discutat, nu creata cu nicio intentie sensibila la estetic. Au toate componentele functionale ale unui comutator modular si isi indeplinesc functiile asa cum au fost proiectate, dar pot arata ciudat la aspectul general, cu gauri pentru suruburi si margini ascutite.

Prizele electrice modulare, pe de alta parte, ofera proprietarilor de case si dezvoltatorilor mult mai multe optiuni de personalizare in materiale, culori si finisaje. Si evita adesea gaurile pentru suruburi si muchiile ascutite pentru a se integra perfect in intreg, cu curbe subtile si modele de suruburi ascunse.

 2. Prizele modulare asigura mai multa siguranta copiilor

Deoarece suruburile, cablurile si prizele sunt expuse ocazional in prizele si tablourile de distributie nemodulare, exista o mica masura de risc pentru acestea si pot aparea socuri electrice prin fulgerari de arc. Oamenii care cumpara prize nemodulare o tintesc adesea ca optiune mai ieftina, iar daca cumpara produse de calitate scazuta, fara a inchide prizele, ranirea si accidentele sunt o posibilitate, in special pentru copii, ale caror degete pot intra in zone in care nu ar trebui.

Din fericire, avand in vedere ca prizele electrice modulare sunt de obicei mai scumpe decat primele, componentele lor sunt bine proiectate si la locul lor, ceea ce le face mai sigure pentru copii. Obloanele, golurile mai stranse si suruburile ascunse imbunatatesc factorul de risc. Obloanele si placile de acoperire sunt adesea concepute pentru a rezista fenomenelor periculoase precum arcul electric. Producatorii de prize modulare folosesc, de asemenea, material de calitate ignifug pentru a asigura in continuare siguranta. 

3. Prizele modulare implica o instalare si intretinere mai usoara 

Avand in vedere gama lor de costuri, adesea premium, prizele, placile si prizele modulare au componente tehnice convenabile care permit o instalare usoara. Acestea pot fi orientate in mai multe direcții, in functie de preferinta utilizatorului (sus, jos sau lateral). Acestea au adesea un design de placa cu incarcare frontala, care ajuta la indepartare, daca este necesara intretinere sub placa. In cazul in care mecanismul intern al unui comutator esueaza, puteti indeparta cu usurinta placa frontala si apoi o puteti fixa pe perete fara probleme.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news