Paste si traditii – Ce e nou in lume

Cand auzi de zona Bran, te gandesti imediat la vestitul castel. Unii l-au asociat cu mitul contelui Dracula, altii cu inima reginei Maria. Insa Branul inseamna mult mai mult.
Este deja o zona agroturistica consacrata si anual este vizitata de zeci de mii de turisti, romani s-au straini. Obiectivele lor sunt diferite, dar cei mai multi se gandesc sa paseasca in vestitul castel. Pe buna dreptate, de altfel, dar, trebuie sa o spunem, farmecul localitatii este mult mai complex. Daca alegi sa petreci Pastele la Bran trebuie sa stii ca pretul unui pachet de patru zile incepe de la 300 de lei, cu mic dejun inclus, pe camera, si 500 sau 600 lei in regim de demipensiune plus cina festiva.

Tara legendelor Temple grecesti, ruine romane, biserici bizantine, castele cruciate, miros de pin si chiparos, iata doar cateva motive pentru care Ciprul este destinatia ideala pentru a petrece Pastele. Cipriotii sunt unul dintre cele mai primitoare popoare de pe coasta mediteraneana si crestini prin excelenta. Se spune ca au fost crestinati in anul 45 de insusi Apostolul Pavel. Si pentru ca mitologia s-a nascut in Cipru, ai un motiv sa vizitezi unul din cele mai vechi orase locuite din lume – Larnaca. Legenda spune ca asezarea ar fi fost fondata de fiul lui Noe, Khittim, orasul numindu-se in vremuri de mult apuse Kittium sau Kition. Oferta de cazare este cuprinsa intre 220 si 470 de euro. Include patru sau sapte nopti de cazare, doua mese pe zi, transportul cu avionul si masa de Paste.

In mijlocul traditiilor Pentru multi dintre noi, zona Sibiului este asociata automat culturii germane. Exista insa acolo dintotdeauna o insula de romanism – Marginimea Sibiului, o zona etnografica unica. Situata in sud-vestul judetului, Marginimea ocupa zona sub-carpatica de la Olt pana la Sebes si cuprinde 18 localitati – cele mai cunoscute sunt Rasinari (veche resedinta episcopala), Orlat, Sibiel, Saliste (centru administrativ, de judecata), Poiana Sibiului si Jina. In Marginime vei putea admira costume populare traditionale, biserici care au stat in prima linie a ortodoxismului ori monumente de arhitectura saxona si romaneasca. Tariful pentru trei sau patru nopti de cazare este cuprins intre 600 si 700 lei de persoana. Include doua mese pe zi si masa festiva din ziua de Paste. Copiii pana la 11 ani beneficiaza de 50% reducere, iar pentru cei intre 11 si 16 ani reducerea este de 30%.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news