Nimic nu e mai frustrant decat sa-ti vezi obiectele sanitare ca se deterioreaza exact atunci cand ai cea mai mare nevoie de ele sau cand se strica in mod brusc.
Acest lucru presupune in mod evident interventii cat mai rapide pentru a-ti putea restabili confortul cat mai repede. Iar in categoria obiectelor sanitare care se deterioreaza cel mai repede se gaseste in mod curent acea baterie de chiuveta pentru bucatarie.
Motivul este de altfel foarte simplu – uzura zilnica si constanta isi va spune cuvantul, mai repede sau mai tarziu, in functie de calitatea bateriei pe care o ai instalata in bucataria ta.
Iar daca ti-ai achizitionat deja o baterie de care ai fost dezamagit sau vrei sa te orientezi catre o baterie de calitate, operatiunea de montaj este un alt aspect pe care sa-l ai in vedere atunci cand faci o achizitie.
Montajul unei baterii nu este dificil, dar poate fi complicat atunci cand nu ai deloc experienta si este pentru prima data cand te confrunti cu acest lucru.
Cu putina rabdare, indemanare si cu ustensilele potrivite, poti monta cu usurinta o baterie pentru chiuveta de bucatarie fara sa ai nevoie de un specialist fizic.
Te poti baza si pe indrumarea unui prieten cu putina experienta, in cazul in care ai acest beneficiu, pentru a primi intreaga indrumare de care ai nevoie.
Ce lucruri sunt necesare pentru a monta o baterie chiuveta bucatarie?
Din esentialul de care ai nevoie pentru a-ti monta bateria pentru chiuveta face parte kit-ul propriu-zis al bateriei care vine la pachet cu accesoriile de baza si cu bateria propriu-zisa, respectiv cartea de instructiuni sau pliantul care te poate ghida pas cu pas in montarea produsului.
Pe langa acestea mai ai nevoie si de un furtun, chei prin intermediul carora sa poti strange suruburile si sa fixezi conexiunile, surubelnita cu imbus, garniturile de etansare.
Pentru a face posibil montajul unei noi baterii, va trebui bineinteles sa o demontezi pe cea veche existent pe chiuveta.
Ca sa poti face asta cu usurinta ideal e sa te asiguri ca ai curatat bateria si zonele invecinate pentru a indeparta eventualele depuneri de calcar ce-ti vor ingreuna procesul.
Foloseste o solutie specializata de curatare pe care s-o lasi sa actioneze cel putin cateva minute.Ulterior, asigura-te ca opresti circulatia apei in locuinta, pentru a preveni inclusiv riscul unei inundatii.
Dupa ce ai realizat toti acesti pasi iar bateria veche a fost demontata, poti trece la montajul efectiv al noii baterii.
Conecteaza furtunele inainte de toate, la reteaua principala. Ulterior introdu furtunele aferente in orificiile in care s-au regasit si cele vechi, urmand ca ulterior sa fixezi si bateria de blatul de lucru al bucatariei sau de chiuveta.
Asigura-te ca furtunele sunt conectate corespunzator la intregul sistem, inclusiv la baterie, pentru a evita accidentele nedorite.
Ultimul pas dupa ce ai realizat montajul bateriei e sa o verifici in ansamblu si sa pornesti apa, atat din sistemul central de alimentare, cat si la robinet, pentru a te asigura ca instalatia a fost realizata corespunzator si ca este pe deplin functionala si o poti folosi acum cu mare incredere.