Avantajele pe care le poate avea o excursie in natura pentru copii

Contactul cu natura are multe avantaje pentru copii, nu numai fizic, ci si pentru starea lor psihica. In plus, in acest fel cei mici vor invata sa respecte si sa se bucure de mediul care ii inconjoara.

Existenta legaturii dintre fiinte umane si natura este veche de mii si mii de ani, atata timp cat existenta ambelor. Timp de decenii, mersul intr-o excursie in natura a fost jocul principal in timpul copilariei copiilor.

In prezent, din cauza hiperconectivitatii pe care societatea o experimenteaza, aceasta atractie pentru natura a fost oarecum pierduta ; intr-adevar, este important sa recuperam acea interactiune dintre fiintele umane si mediul lor natural.

Avantajele unei excursii in natura

Natura a fost intotdeauna un factor fundamental in dezvoltarea fiintei umane . Este pozitiv pentru stimularea simturilor si chiar ofera posibilitatea de a cunoaste si descoperi totul despre ea.

Mai ales in copilarie, spatiul natural este un mare stimul pentru copii , atat fizic, psihomotoriu, cat si intelectual. Prin urmare, unele dintre avantajele unei excursii in natura sunt:

Cresteti sensibilitatea

Acesta este un aspect foarte important. Contactul cu natura aduce un nivel mai ridicat de sensibilitate oamenilor , indiferent de varsta lor. Tratamentul permanent cu natura de-a lungul vietii ofera o mai mare constientizare a ingrijirii mediului care este ceruta de oameni pentru a continua sa se bucure de ea pe deplin.

Incurajeaza explorarea, imaginatia si empatia

Contactul cu natura inca din copilarie are mari avantaje. In acest contact dintre copii si natura se genereaza dorinta de a invata si a explora mediul care este locuit.

Acesta este un factor pozitiv, deoarece cel mic activeaza imediat creativitatea, imaginatia si chiar dezvolta empatia pentru ingrijirea spatiului natural.

Stimuleaza abilitatile psihomotorii

Acesta este, poate, unul dintre cele mai interesante beneficii oferite de o excursie in natura inca de la o varsta frageda. Mediile naturale dau creierului stimuli puternici care favorizeaza puternic psihomotricitatea copiilor. Astfel se realizeaza abilitati motorii precum agilitatea si echilibrul.

Desfasurarea de activitati de agrement fara impact si o conservare mai mare

Excursiile in natura  este o activitate de agrement care are un impact aproape nul asupra mediului natural daca mediul este ingrijit . Cand te plimbi prin paduri, lacuri, munti sau plaje, se imbunatateste conservarea si protectia acelui mediu natural, avand in vedere afluxul mai mare de vizite.

Se formeaza oameni mai sanatosi

Contactul cu natura creeaza oameni mai pozitivi, observatori si recunoscatori . In practica, fiintele umane fericite si sanatoase elibereaza mai multe endorfine, care le regleaza tensiunea arteriala; rezultatul este o sanatate mai echilibrata si mai stabila.

Excursia in natura aduce beneficii nu numai la nivel fizic, ci si la nivel emotional. Din acest motiv, este o activitate extrem de sanatoasa si foarte recomandata tuturor.

„Mai ales in copilarie, spatiul natural este un mare stimul pentru copii, atat fizic, psihomotoriu, cat si intelectual”

Incurajeaza invatarea

Pentru copii, contactul cu natura este cu adevarat transcendent si reprezinta un stimul puternic in procesul lor de invatare. Cei mici au curiozitatea permanenta de a cunoaste si explora natura, motiv pentru care este un instrument educational extrem de benefic.

Contactul natural nu ajuta doar la stabilirea unei relatii de respect si beneficiu reciproc, ci si la trairea unei experiente de libertate si responsabilitate in mediul natural.

Atat in ​​copilarie, cat si in adolescenta, contactul cu natura aduce multe beneficii. Este important ca excursiile sa se faca mai frecvent in care sa poata profita din plin de avantajele acesteia.

Excursie in natura: activitatea ideala

In concluzie, o excursie in natura aduce multe avantaje vietii fiintei umane . In orice etapa a vietii, contactul cu mediul inconjurator aduce bunastare si o mai mare constientizare atat a sinelui, cat si a mediului care ne inconjoara.

La fel, ca instrument pedagogic este foarte interesant sa se incorporeze vizite in spatii naturale inca din copilarie. In urmatoarele etape, intre timp, este si un stimul fundamental pentru a crea oameni si cetateni liberi, activi, responsabili, constienti de importanta ingrijirii mediului inconjurator.

Excursia in natura nu este doar o chestiune de invatare , ci ceva mult mai important: este o chestiune de sanatate si de formare a oamenilor buni.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news