Reiki – tratamente holistice alternative

Reiki reprezinta un tip de tratament de vindecare naturala care ajuta corpul si mintea sa se vindece si sa obtina un echilibru stabil. In aceasta lume in care stresul a devenit o boala, oamenii sufera din ce in ce mai mult, acestia cauta tratamente, recurgand din ce in ce mai des la remedii naturiste non-invazive. Tratamentele reiki sunt facute de practicanti specializati in acest tip de vindecare, ce reprezinta de fapt un liant intre energia universala si pacient, fiind transmisa catre acesta prin prezenta sau prin tehnici de vindecare la distanta. Un punct forte al acestui tip de tratament este acela ca practicantul se poate vindeca singur cu ajutorul unor tehnici care se aplica pe sine.

Reiki se bazeaza pe energie si pe existenta si miscarea acesteia prin toate lucrurile si fiintele universului, trecand prin palmele fiecarei persoane la intensitati diferite in functie de starea de sanatate a acesteia. 

Energia reiki este influentata de anumiti factori precum bolile de care sufera persoana, de blocajul acesteia si de pregatirea persoanei de a accepta eventuale schimbari care pot surveni in viata persoanei.

Multi considera ca Reiki face parte dintr-o religie, un cult sau o credinta, insa acest lucru nu este adevarat. Acest tratament nu are legatura cu nicio religie si sustine chiar acceptarea oricarei religii fara niciun fel de limita sau diferenta intre variate culte religioase. Acest tratament nu necesita niciun fel de credinta pentru a  functiona, tot ce are nevoie fiind intelegerea si deschiderea pacientului fata de aceste tehnici de tratare bazate pe energie, implicand insa o latura spirituala care multumeste naturii si care incurajeaza cresterea spirituala. Pacientii si practicantii nu sunt obligati sa adere la niciun fel de religie, caci Reiki nu are afinitati religioase, iar fiecare practicant sau pacient poate crede in cine si in ce doreste. Credinta, religia, nu are niciun fel de legatura cu acest fel de vindecare care porneste din interior, din energiile personale ale fiecarui individ.

Cine beneficiaza de tratamente reiki?

Oricine poate apela la tehnici de vindecare reiki, iar vitalitatea si energia pot deveni daruri date oricarei persoane care si doreste acest lucru. Nu exista niciun fel de cerinte financiare, religioase, etnice, sau sociale care sa limiteze accesul persoanelor la tratamentele reiki, aceste posibilitati de vindecare fiind disponibile tuturor acelora care cred ca au nevoie de o revitalizare a energiei. Fluxul de energie poate fi influentat cu ajutorul tehnicilor si tratamentelor reiki, ajutand individul sa se revigoreze si sa scape de stres si chiar de alte boli mai grave.

Persoanele care au apelat la astfel de tratamente sustin ca in timpul sedintelor au avut senzatii de caldura si raceala, senzatii de intepare in tot corpul sau amorteala.  In plus, printre efectele tratamentelor reiki se mai afla si mancarimile, zgomotele vibrationale, senzatia de sete sau scanteile electrice. Tratamentele de aceasta natura pot fi efectuate oricand, mai ales daca practicantii fac acest lucru cu inima si spiritul dedicate , caci propria energie nu este transferata in pacient, energiile reiki nepierzandu-se niciodata.

Mainile au un rol esential in aceste tratamente, acestea reprezentand izvorul care pune in miscare energia intregului corp. Fiecare pozitie a mainii practicantului pe corpul pacientului dureaza in medie cinci minute, iar fiecare parte a corpului trebuie sa beneficieze de o perioada de timp egala, astfel incat energiile intregului corp sa fie puse in miscare.

Reiki reprezinta energia intregii fiinte, astfel ca aceasta ajunge automat acolo unde este nevoie de ea, neavand nevoie de ghidare din partea practicantului sau a pacientului. Concentrarea ajuta foarte mult in directionarea energiei acolo unde este mai mult necesara, aceasta ajutand la vindecare si relaxare. Cu ajutorul concentrarii, reiki poate curge mai usor catre locul in care este mai mult necesara.

Reiki reprezinta un tip de energie inteligenta datorita faptului ca ajunge acolo unde este dorita mai mult si acolo unde este necesara prezenta acesteia. Atunci cand corpul are nevoie de mai multa energie in anumite parti ale corpului, aceasta va ajunge acolo unde exista lipsa de echilibru pentru a inclina balanta in directia potrivita.

Simbolurile tratamentelor reiki si utilizarea acestora

Fiecare simbol al acestui tip de tratament are anumite intrebuintari, iar mai multe astfel de tehnici aplicate ajuta la vindecare. Tratamentul reiki Usui consta in cinci simboluri care sunt folosite pentru a accentua puterea energiei si a-i invata pe practicanti cum sa foloseasca energia reiki intr-un mod cat mai util vindecarii. Cele cinci simboluri sunt puterea, conexiunea, armonia, maiestria si completarea.

 

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news