Scaderea in greutate versus scaderea grasimilor. Care este diferenta?

Cand ai un obiectiv de slabire, probabil ca mai intai vei exagera cu cantarul. La urma urmei, este una dintre cele mai simple modalitati de a-ti masura progresul. Dar exista limitari la ceea ce va poate spune acel numar si, in multe cazuri, va poate duce pe calea gresita. Si anume: Pierderea in greutate si pierderea grasimilor nu sunt acelasi lucru. Am apelat la un expert pentru a detalia totul.

Ce inseamna in general pierderea in greutate?

Deci, numarul de pe scara este mai mic decat saptamana anterioara. Cand vezi ca acest numar scade, nu poti presupune automat ca totul este gras. Scaderea in greutate este o reducere a masei corporale totale. Cand vedeti ca numarul de pe cantar scade, ar putea fi de la una sau o combinatie de pierdere de grasime, muschi si apa.

Corpul tau este in mare parte doar apa. Pana la 60% din greutatea corporala a adultului este alcatuita din greutatea apei. Termenul scadere in greutate in apa inseamna doar o pierdere de lichide in organism. O multime de lucruri pot provoca retentie de lichide, cum ar fi hormonii tai sau consumul multa sare (te vedem, chipsuri si salsa!) sau o masa mai bogata in carbohidrati. Pentru fiecare gram de carbohidrat stocat in organism sub forma de glicogen, organismul stocheaza si trei grame de apa.

Cand consumati mai putine calorii, este, de asemenea, probabil sa consumati mai putini carbohidrati, indiferent daca aceasta scadere este intentionata (de exemplu, o dieta cu continut scazut de carbohidrati) sau naturala (mananci mai putin). In timpul restrictiei de calorii, corpul dumneavoastra se scufunda in aceste rezerve de glicogen pentru energie si elibereaza apa insotitoare. (Greutatea apei atat de mare.)

Cantarul scade ca urmare a pierderii in greutate a apei, iar acest lucru reprezinta o mare parte din pierderea in greutate de la inceput. Adaugand la confuzie, Greutatea apei poate fluctua, asa ca poate fi descurajat sa vezi ca numarul de pe cantar urca si coboara in diferite momente ale zilei, daca nu esti constient de diferitele variabile si factori care pot contribui la aceste schimbari. . Acesta este unul dintre motivele pentru care scara poate fi o sursa de frustrare si confuzie si poate reduce cu adevarat motivatia.

Mai probabil, totusi, obiectivul tau pe termen lung este sa pierzi grasime.

Ce este pierderea de grasime, atunci?

Pierderea in greutate poate rezulta si din pierderea de grasime (deci luati in considerare pierderea de grasime sub umbrela pierderii in greutate!). Este dificil, totusi, deoarece cantarul traditional va poate spune doar cat cantariti si majoritatea nu va vor spune daca a existat o reducere a grasimii corporale in special. Cantarul arata pur si simplu greutatea corpului tau, dar nu specifica nimic in afara de asta. Doar uitandu-te la acest numar, nu stii daca slabesti cu apa, grasime sau muschi.

Procentul de grasime corporala, in special, poate fi masurat in urmatoarele moduri:

  • Absorbtiometrie cu raze X cu energie duala (DEXA)
  • Cantarire hidrostatica
  • Analiza impedantei bioelectrice (BIA)
  • Sublere pentru pliul pielii
  • Cantare inteligente

Scanarea DEXA este considerata pe scara larga drept unul dintre cele mai precise si cuprinzatoare teste de compozitie corporala. Cu toate acestea, poate fi costisitor si, de obicei, este accesibil. De asemenea, puteti obtine un test de compozitie corporala cu sublere sau puteti utiliza o scala inteligenta care estimeaza grasimea corporalaAceste metode pot sa nu fie la fel de precise, dar ar putea fi un bun loc de plecare pentru cei care doresc sa invete mai multe despre compozitia lor corporala.

Circumferinta taliei este, de asemenea, o alta masura importanta. Pentru femei, a avea o circumferinta a taliei de peste 35 de inci semnaleaza excesul de grasime abdominala, un marker al riscului dumneavoastra pentru boli precum bolile de inima si diabetul de tip 2.

Cum pierd grasime, spre deosebire de greutatea muschilor sau a apei?

Cand slabesti, o parte se datoreaza pierderii musculare. Pentru a pastra acest tesut slab (care va sustine metabolismul), mancati suficiente proteine ​​si antrenamentul de forta, doi factori care vor ajuta la pierderea eventuala de grasime. Pentru pierderea sustinuta de grasime, a avea un mic deficit de calorii in fiecare zi, impreuna cu exercitiile fizice, in loc de a elimina grupuri intregi de alimente si de a face exercitii excesive, este ceea ce as recomanda pentru pierderea sustinuta de grasime.

Este recomandata o reducere treptata a caloriilor pentru a minimiza pierderea de muschi, realizand in acelasi timp pierderea de grasime. Concentrati-va pe consumul mai putin de alimente prajite, alimente procesate si zahar, in timp ce va bucurati de mai multe fructe proaspete, surse de proteine ​​de calitate si (desigur) legume.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news