Idei de amenajare cu covoare rotunde

Cand ne imaginam un covor, il vizualizam dreptunghiular. La urma urmei, casele noastre au pereti perpendiculari si am scapat de mult de elementele circulare, cum ar fi mesele circulare care le-au incurajat utilizarea.

Cu toate acestea, covoarele rotunde revin pe masura ce integram elemente mai moderne, vintage si orientale, printre altele, in casele noastre. Ca mesele de ceai orientale sau arabe. Covoarele rotunde dau o viata noua casei noastre. Astazi, in magazinele online gasiti o varietate de covoare, in culori si forme moderne, potrivite pentru toate tipurile de decor.

Covorul concentreaza atentia

Cine a spus ca un covor e doar pentru picioare? Un covor rotund sub un mobilier pe care vrem sa-l evidentiem este suficient pentru a deveni centrul atentiei in camera. Vreti sa atrageti atentia asupra unui suport pentru haine? Asezati un covor rotund dedesubt.

Va asteptati ca oaspetii dvs. sa stea la masa de ceai imediat ce intra? Puneti un covor sub picioare si veti vedea cum tind sa se adune in jurul sau. Formele rotunde au un anumit magnetism care ne atrag spre ele. De aceea sunt atat de populare in culturile orientale, care asociaza forme rotunde cu captarea energiei.

Un loc de joaca pentru cei mici

Ocazional am vorbit despre daca este sau nu sanatos ca micutii sa se joace pe covor. Luandu-ne cateva precautii, nu exista nicio problema. Mai mult de-atat, pe piata a aparut o intreaga linie de covoare pentru copii care decoreaza in timp ce servesc drept loc de joaca pentru cei mici. Desi, daca veti cauta ceva la jumatatea distantei dintre un loc de joaca pentru copii si o casa decorata, designul care include piramide si linii curbe ofera un mijloc.

Luati-va adio de la monotonie

Casele traditionale sunt de obicei destul de monotone, regulate, foarte inestetice. Acest lucru este cunoscut de oricine a trebuit sa mosteneasca casa bunicului si s-a intrebat ,,Ce fac cu tot acest mobilier dreptunghiular?”. Dreptunghiul, spre deosebire de cerc, denota stabilitate, soliditate si echilibru. Ceva grozav, dar care poate transforma casa intr-o plictiseala. De aici si combinatia de cercuri si dreptunghiuri a unui joc atat de bun pentru casele noastre, rupand monotonia. Este suficient sa plasati cateva covoare rotunde intr-o camera pentru a-i schimba complet estetica.

Covoare rotunde pentru a delimita spatiile

Un avantaj imens al covoarelor rotunde este ca umplu spatiul, dar il si delimiteaza. Un covor sub masa marcheaza conturul si limitele pana la care ajunge. Un covor rotund este o idee minunata pentru a separa spatiile.

Un covor rotund la marginea patului

Plasarea unui covor rotund la marginea patului ne va face sa incepem ziua in forta. Pentru ca cine nu se simte confortabil cand, la trezire, pune picioarele pe un covor in loc de pamantul rece?

Covoare rotunde in zona cu spoturi

Poate ca nu ati observat, dar lumina este imprastiata intr-un model circular. Ei bine, este de fapt sferic, dar la sol pare un cerc. Mai stralucitor in centru si intunecandu-se treptat pe masura ce ne indepartam de el. Un covor rotund se potriveste perfect acestui model, asa ca este util cand ne gandim la ce sa punem in mijlocul camerei. Aveti o lampa si nu aveti obiecte sub ea? Ei bine, atunci aveti nevoie de un covor. Marcati un contrast deosebit cu restul camerei.

Covoarele rotunde se intorc in tendinte. Si oricare ar fi motivul dvs., covoarele rotunde ofera o multime de jocuri decorative. Ele lumineaza, umplu camera, servesc drept referinta, punct de originalitate si chiar ca barca de salvare intr-un ocean de lava (desi aceasta din urma functioneaza numai daca sunteti copil). Daca sunteti in cautare de idei si inspiratie pentru a decora cu covoare, vizitati conde.ro.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news