5 motive sa alegeti cursurile EMC online pentru medicii de familie

Pentru a tine pasul cu lumea in continua evolutie si transformare a medicinei ca stiinta si ca meserie, medicii de familie participa la conferinte si se inscriu la cursuri ce trateaza probleme de sanatate de actualitate, reprezentand o parte semnificativa a eforturilor de preventie a diverselor boli si a informarii corecte a pacientilor despre alegerea si mentinerea unui stil de viata sanatos.

Educatia medicala continua necesita insa timp si efort, iar in era Internetului si a rapiditatii, medicii de familie sunt printre primii care au identificat si beneficiat de rapiditatea si eficienta cursurilor online creditate cu puncte EMC. Iata principalele beneficii ale acestui tip de curs de perfectionare pentru medicii de familie:

Economie de timp

Atunci cand medicii de familie aleg cursuri EMC online, parcurg materialul atunci cand au timp, invata atunci cand programul le permite si isi stabilesc singuri cand sa dea examenul de la sfarsitul cursului. Nu e nevoie sa se deplaseze undeva, timpul petrecut pe drum este astfel economisit, nu trebuie sa isi modifice programul pentru a sustine examenul la o data anume. Cursurile online pentru medicii de familie sunt gandite pentru a oferi eficienta in utilizarea timpului care este si asa limitat si impartit strict intre cabinet, pacienti, familie si alte activitati ce tin de sfera personala.

Economie de bani

Cursurile online de educatie medicala continua nu presupun, cum spuneam, deplasarea undeva, deplasare care dincolo de timp, necesita si resurse financiare – drum, eventual camera de hotel daca acel curs tine mai mult, mesele din zilele respective, etc. In plus, cursurile EMC oferite de Societatea Nationala de Medicina Familiei prin portalul FormareMedicala.ro sunt absolut gratuite, investitia din partea cursantilor fiind doar cea de timp si efort.

Rapiditatea accesarii cursului

In momentul in care un curs ce intereseaza un medic de familie este disponibil online, nu mai e nevoie de programari, asteptare pana la urmatoarul curs sustinut de formatorii care l-au creat. Cursul poate fi accesat imediat, parcurs in ritmul fiecarui cursant, neafectat de alti participanti. In plus, nemaiexistand aceasta perioada de asteptare, nu se pune problema unor intarzieri suplimentare cauzate de eventuale aglomerari ale programului medicilor de familie exact in perioada in care se tine cursul.

Examinare si evaluare rapida

Examinarea, ca si cursul, se desfasoara online, in functie de preferintele de timp si loc ale medicilor de familie. Astfel, ei pot alege perioada zilei in care sunt cei mai eficienti si pot sustine examenul imediat. Nu e nevoie de aranjare in sali, completat de formulare si asteptare de comisii. La fel, fiind un sistem computerizat, primirea rezultatelor examinarii este extrem de rapida.

Formatori de prestigiu ce creeaza cursurile online

Analizand oferta de cursuri online disponibila in general, medicii de familie vor constata ca multe dintre aceste cursuri EMC sunt create de formatori de prestigiu, in colaborare cu cei ce profeseaza in cabinete de medicina familie, astfel ca setul de cunostinte prezentat este adaptat perfect situatiilor cu care ei se confrunta zi de zi.

Cursurile online gratuite pentru medicii de familie oferite de platforma FormareMedicala.ro au devenit foare rapid populare in randul publicului caruia i se adreseaza. Cursurile EMC care trateaza hiperplazia benigna de prostata, acneea sau cazurile de BPOC (Bronhopneumopatia obstructiva cronica) au fost deja parcurse de mii de medici de familie din toata tara. Cursuri noi din diferite arii de specializare ale medicinei urmeaza a fi publicate in curand.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news