Carti de fictiune must-read 2020: cele mai bune tiluri ale anului

Cu atatea romane si opere de fictiune din care sa alegeti in aceste zile, de unde incepeti? ColtulColectionarului a creat liste de lectura compilate de unii dintre cei mai de seama autori, poeti, critici si academicieni care scriu astazi pentru a va ajuta sa gasiti cele mai bune romane si opere de fictiune. Fie ca sunteti in cautarea unor lecturi usoare de vacanta sau scrieti un eseu despre cartile lui Charles Dickens, ar trebui sa puteti gasi ceea ce cautati.

Long Bright River de Liz Moore

Un thriller instalat in lumea interlopa din Philadelphia, unde doua surori traiesc vieti contrastante: Kacey, prinsa de dependenta si Mickey, o politista. Cand Kacey dispare in mod misterios si incepe un sir de crime, Mickey se afla intr-o cursa contratimp pentru a-si gasi atat sora, cat si vinovatul.

Three hours de Rosamund Lupton

Cel mai recent roman de fictiune al autorului de bestseller-uri de la Sunday Times exploreaza ce e mai bun si mai rau din natura umana. Desfasurat pe parcursul a trei ore intense, pline de emotii si clipe infricosatoare, actiunea acestui roman urmeaza o scoala rurala Somerset aflata in asediu in mijlocul viscolului, documentand experienta infioratoare a celor din interior si din afara.

The Other People de C.J. Tudor

Debutul lui C.J Tudor The Chalk Man a devenit un bestseller instant, iar luna aceasta ajungem sa-i citim cel de-al treilea roman. Aceasta este povestea unei fetite de cinci ani care este rapita si a tatalui care nu renunta niciodata la cautarea sa pentru a o gasi.

Miss Austen de Gill Hornby

Intrebarea de ce Cassandra Austen a ars un tezaur de scrisori de familie – in mare parte cele scrise de sora ei decedata Jane – i-a nedumerit pe academicieni de secole. Acest roman, aparut in 1840, incearca sa deblocheze unele dintre acele secrete si va fi o lectura obligatorie pentru fanii Austen.

Agency de William Gibson

Un thriller speculativ stabilit intr-o lume in care Brexitul nu s-a intamplat niciodata si Trump a pierdut alegerile, aceasta este cea mai recenta lucrare a lui William Gibson, autorul vizionar al Neuromancer.

Lost Children Archive de Valeria Luiselli

Povestita prin mai multe voci convingatoare, amestecand texte, sunete si imagini, Arhiva copiilor pierduti este un fapt uluitor al virtuozitatii literare. Este o poveste captivanta care vorbeste despre modul in care ne documentam experientele si despre cum ne amintim lucrurile care conteaza cel mai mult pentru noi. Cu urgenta si empatie, ne duce adanc in viata unei familii remarcabile, deoarece acesta probeaza natura dreptatii si a egalitatii de azi.

Space Invaders de Nona Fernandez

Invadatori in spatiu este povestea unui grup de prieteni din copilarie care, la varsta adulta, sunt preocupati de amintirile si viziunile nelinistite ale colegei lor de clasa, Estrella Gonzalez Jepsen. In visele lor, surprind franturi din viziunile Estrellei, aud ecouri din vocea ei si citesc scrisori vechi care, in cele din urma, in mod misterios, au incetat sa mai soseasca. Curand, devine clar ca tatal Estrellei a fost ofiter guvernamental de rang implicat in crimele violente ale regimului Pinochet, iar intrebarea ce s-a intamplat cu ea dupa ce a parasit scoala ii bantuie pe prietenii ei din trecut. Una dintre cele mai importante scriitoare latino-americane ale generatiei sale, Nona Fernandez isi construieste fara efort o voce corala si o schimbare constanta a imaginii tineresti in anii in declin ai dictaturii. In romanul ei scurt, dar complex stratificat, invoca memoria colectiva a unei generatii, salvand adevarul simtit din uitarea istoriei oficiale.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news