Cum s-au adaptat jocurile de cărți de-a lungul deceniilor

Toate jocurile noastre de cărți preferate au evoluat și au devenit mai interesante decât oricând. Simplul, dar totodată complexul pachet de cărți a fost mult timp sursa a ore de divertisment și competiții pline de satisfacții. Pe baza acestuia au fost create câteva jocuri extrem de populare care au evoluat atât în lumea fizică, cât și în cea digitală. Un astfel de joc de cărți fascinant este pokerul. Dacă ne uităm în urmă cu 50 de ani, nu ne-am fi imaginat că ai putea juca poker, șah, table, uno sau solitaire în universul online, de acasă sau de oriunde altundeva ai o conexiune la internet. Multe jocuri de cărți au trecut testul timpului și continuă să încânte jucătorii, tocmai prin faptul că s-au adaptat la schimbare.

Deși Uno nu este jucat cu un pachet de cărți standard, există de mai bine de 50 de ani. Faptul că a a început de la o ceartă este atât de interesant, deoarece așa arată cât de mult poate împinge limitele. Inventatorul Merle Robbins juca Crazy Eights cu un singur adversar, când au început să se certe pe marginea regulilor, iar lui Merle i-a venit atunci ideea genială de la baza Uno. Regulile sale sunt simple, fiecărui jucător îi revin șapte cărți, precum rândul într-o tură de joc, prin potrivirea culorii, a numărului și, uneori, a cărții de acțiune a jucătorului anterior. Câștigă primul jucător care strigă Uno atunci când i-a rămas o ultimă carte în mână. Uno a schimbat însă regulile în ultimii ani. La fiecare câteva luni, acesta le lansează pe cele mai recente pe contul său de Twitter și s-a dovedit că a stârnit și mai mult interes în direcția sa.

Blackjack-ul este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți. Este destul de simplu de jucat și mulți îl subestimează din această cauză. În blackjack joci împotriva casei (dealer-ului) și suma cărților tale trebuie să ajungă la 21 sau să fie cât mai aproape de 21 pentru a câștiga. Și ca să ajungă acolo, jucătorul poate face un pariu principal, dar și unul suplimentar, cunoscut ca 21+3 pariu secundar, care poate duce la câștiguri mult mai mari decât o mână normală de blackjack. Legenda spune că acest joc de cărți a fost inventat de romani, dar acest tip de pariu nu are rădăcini atât de vechi. În timpul secolului al XIX-lea, acest joc de cărți a crescut în popularitate în SUA. El era jucat în cazinourile din New Orleans, dar nu în maniera în care îl jucăm noi astăzi. Pe atunci, doar dealerul avea voie să dubleze; jocul era cunoscut și sub numele de 21. În secolul al XX-lea, 21 s-a schimbat în blackjack-ul iubit și jucat astăzi.

Jocul de cărți Pokémon a fost lansat pentru prima dată în decembrie 1998. Fiecare iubitor de Pokémon și-a dorit și a strâns aceste mici cărți de joc. Dar cum le juca? Fiecare carte Pokémon prezenta un Pokémon cu un set specific de mișcări, care îi permiteau să doboare un alt Pokémon. Deci, tot ce trebuia să faci ca jucător era să-ți depășești adversarul folosind pokemonul corect, cu setul adecvat de mișcări. Acum, dacă ai fi fost un cunoscător desăvârșit al website-ului Pokémon, știai de la bun început care Pokémon îl învingea pe altul. Cu toate acestea, cărțile oferă un strat suplimentar de complexitate, deoarece Pokémonului i se oferă mișcări aleatorii, ceea ce face jocul mai provocator. Astăzi, însă, aproape nimeni nu mai joacă jocul de cărți Pokémon și nu pentru că este depășit, ci pentru că aceste cărți sunt foarte apreciate și extrem de rare. Dacă o persoană le are, ține de ele cu dinții.

Solitaire este un alt joc de cărți care a avut parte de schimbări. Începând mai întâi sub numele de Klondike, pe la sfârșitul secolului al XVIII-lea, acum poate fi accesat online. La acea vreme, Klondike era considerat un joc cu adevărat remarcabil, deoarece era unul dintre puținele exemple care provocau oamenii. Mai târziu, acest lucru s-a schimbat, el având pură valoare de divertisment și nu pentru că ar fi un joc ușor de jucat. La început, jocurile au fost concepute pentru a fi extrem de greu de rezolvat, deoarece oamenii aveau mai puține lucruri de făcut în comparație cu astăzi, când jocul este mai rapid. De-a lungul timpului, jucătorii au fost provocați și mai mult, iar acest lucru s-a dovedit a fi de succes, deoarece jocurile Klondike Solitaire sunt populare și astăzi. După ceva timp, Solitaire – așa cum e cunoscut astăzi – a fost creat. În Klondike Solitaire, scopul jocului era cumularea a până la patru coloane de cărți din fiecare culoare, începând de la as, la rege. În versiunea jucată astăzi, jucătorii trebuie să scape de toate cărțile de pe tabla de joc. Versiunea Solitaire oferită de Microsoft este încă una dintre cele mai bune.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news