Cartuse de calitate pentru echipamente de printare marca Canon

Cum cele mai importante consumabile ale unei imprimante sunt cartusele, aceasta trebuie alese cu grija. Daca optam pentru calitate este indicat sa alegem cartuse originale, create special pentru modelul pe care il detinem iar daca optam pentru un pret mai mic insa o calitate ceva mai slaba, putem alege cartuse compatibile, care au preturi mai scazute si pot fi utilizate la mai multee modele, fara restrictii.

Un magazin foarte bun, in care putem gasi o mare varietate de cartuse si alte consumabile pentru imprimante si diversele echipamente de copiere si printare existente acum pe piata, este Cartu Shop. Gama lor de produse este foarte variata si de cea mai buna calitate, cu cartuse originale pentru marea majoritate a modelelor. De la ei putem achizitiona astfel si cartuse Canon, acesta fiind de altfel si unul dintre cele mai cunoscute, comune si performante brand-uri in materie de astfel de echipamente.

Canon este o corporație japoneza al carei sediul se afla in orasul Tokyo, fondată la data de 10 august 1937. Canon produce și comercializează produse optice, inclusiv camere foto și video, imprimante și copiatoare. Câteva dintre cele mai cunoscute invenții Canon: aparatele foto IVSB – primele de pe piața din Statele Unite, copiatoarele personale, calculatoarele electronice cu 10 taste și primele aparate foto cu expunere automată SLR.

Tot in cadrul Canon a luat nastere si ideea si primul model de imprimanta cu jet de cerneala, undeva prin anii 50. Desigur, ca si computerele, primele modele erau foare mari si nicidecum destinate utilizarii casnice, personale. Abia spre anii 2000 acestea au devenit si mai eficiente, cu dimensiuni mai reduse si mai ales, mult mai accesibile. Chiar si in ziua de azi, o data cu aparitia imprimantelor laser, cele cu jet de cerneala sunt la fel de comune, eficiente si cautate de utilizatori. Exista pe piata atat modele destinate utilizarii personale cat si cele de tip industrial, in mod clar mai mari, realizate astfel incat sa poata prelucra volume mai mari de documente.

Cum in orice firma exista cel putin o imprimanta si aceasta are nevoie de consumabile, orice firma are nevoie si de un furnizor de cartuse imprimanta sau toner imprimante. In acest sens, Cartu Shop vine intotdeauna cu cele mai bune solutii in acest sens, prin gama lor diversificata si posibilitatile de schimbare a cartuselor goale din cadrul unei companii. Prin incheierea unui astfel de contract, compania va reusi sa economiseasca timp dar si bani, dat fiind faptul ca furnizorul de consumabile va veni in fiecare luna sau la datele stabilite pentru a inlocui consumabilele si pentru a se asigura si de buna functionare a echipamentelor, cu costuri totale mai mici.

De la o companie la alta, poate fi mai bun un anumit model de imprimanta. Daca avem de-a face si cu texte color, imagini sau alte elemente de culoare si dorim si calitate, imprimantele cu jet de cerneala sunt alegerea mai buna. Daca in schimb, mare parte din printuri sunt alb-negru si este vorba si despre volume mari zilnic, este mai bine sa alegem o imprimanta cu laser. De asemenea, daca exista pauze substantiale, de cateva zile, o saptamana, intre sesiuni de printare, mai preferabile sunt cele cu toner, unde materialul nu se va usca si va deveni inutilizabil la fel de rapid, fiind necesara schimbarea inainte de termen si astfel si costuri suplimentare.

De asemenea, trebuie sa ne gandim si ce tipuri de cartuse sa utilizam, daca sa fie originale sau compatibile. Si apare din noua acea dilema, daca ne dorim sau nu o calitate mai mare sau doar sa prelucram volume mai mari. Cei de detin imprimante, atat persoane fizice cat si firme, pot opta totodata si intre cartuse care au cipurile incluse sau nu, acestea avand preturi si mai mari.

In prezent, desi nu toate sunt la fel de mult utilizate, putem numi urmatoarele modele de imprimante, echipamente de printare si copiere:

  • Imprimanta multifunctionala

Acest tip de imprimanta este unul dintre cele mai des intalnite tipuri de imprimanta din orice birou. Ea inglobeaza mai multe functii sub acelasi ansamblu, ceea ce o face extrem de rentabila ca utilitate si costuri. Un astfel de dispozitiv multifunctional este alcatuit, de obicei, dintr-o imprimanta, un scanner si un copiator, iar in unele cazuri, in functie de modelul ales, chiar si de un fax. O astfel de imprimanta este un aparat indispensabil pentru mediul profesional, indiferent de domeniu.

  • Imprimanta laser

Acestea sunt cele mai noi si performante modele de imprimante. Pretul lor este in multe cazuri ceva mai mare, insa randamentul oferit este unul pe masura asteptarilor. Viteza de printare asigurata de acesta tehnologie este cea mai rapida si numarul de pagini ce pot fi obtinute prin utilizarea unui singur toner este cel mai mare. Acest tip de imprimanta multifunctionala laser este modelul cel mai recomandat pentru utilizarea profesionala.

  • Imprimanta inkjet

Acest tip de imprimante sunt dotate cu un cap de scriere cu actiune piezoelectica ce imprima cu mare precizie pe coala de hartie. Rezolutia oferita de acesta varianta de imprimanta este cea mai buna, in aparat putand fi folosita si hartie fotografica. Fiind vorba despre un model cu tehnologie mai putin performanta, pretul de achizitie este unul mai mic si accesibil. In acest caz, cartusele originale au un pret relativ mai mare, dar pot fi inlocuite cu unele compatibile.

  • Imprimanta matriceala

Acest tip de imprimante folosesc capete de scriere in forma de ace si sunt cea mai veche tehnologie de imprimare. Ele se mai folosesc doar in mediul administrativ, unde sunt intrebuintate pentru imprimarea facturilor.

  • Imprimanta foto

Acestea sunt dispozitive de imprimare ce folosesc hartie fotografica groasa, de calitate inalta, pentru a printa fotografii. Datorita exigentelor specifice ale printului, ele au un pret mai mare de achizitie si necesita cartuse cu un tip special de cerneala.

  • Plotterul

Acest tip de imprimanta este specializat pentru printuri de dimensiuni mari, cum ar fi cele in format A0 sau A1, pentru afise, planuri, schite etc. Ele pot fi intrebuintate si pentru a imprima role de hartie sau pentru realizarea afiselor sau bannerelor publicitare.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news