Care sunt cele mai bune desene pentru copii?

Ne-am obisnuit sa auzim ca trebuie sa-i protejam pe cei mici de comportamentele si valorile care se manifesta in produsele audiovizuale, si pe buna dreptate! Serialele de televiziune si filmele, de multe ori, reflecta atitudini pe care copiii le pot adopta si nu sunt intotdeauna cele mai potrivite pentru dezvoltarea lor corecta.

Totusi, in mijlocul atat de mult „pericol”, este posibil sa gasim seriale pentru copii care ne ajuta in munca noastra de educare a copiilor nostri; seriale care, prin continut, prin felul lor de a se prezenta, sunt un exemplu clar de model care indruma copiii pe drumul cel bun.

Astazi, va aducem cateva dintre aceste desene animate dupa trei criterii: personaje, continut educational si tehnici de animatie. Potrivit acestora, acestea sunt seriale care mizeaza pe inteligenta si nu pe violenta , care ii invata pe copii sa fie oameni mai buni. Sa vedem care sunt!

Saari

„Saari” ne arata aventurile unor personaje carora le place sa exploreze si sa descopere tot ce le inconjoara. Desi personajele nu vorbesc, povestea este perfect inteleasa datorita folosirii muzicii, deoarece fiecare personaj are o melodie care se joaca de fiecare data cand interactioneaza. In plus, aceasta coloana sonora este insotita de gesturi extrem de exagerate care ne ajuta sa intelegem ce se intampla.

Zoobabu

„Zoobabu” este un serial educational care ii invata pe copii prin ghicitori. Fiecare capitol, care dureaza aproximativ trei minute, incepe cu o cutie vorbitoare care contine un animal in interior. Prin diferite indicii despre animal (anatomie, hrana, habitat natural…), o fata incearca sa ghiceasca ce animal este.

Peppa Pig

Peppa este un porc de cinci ani care se caracterizeaza prin caracter volatil; se enerveaza destul de usor! Cu toate acestea, datorita parintilor ei, care o sfatuiesc cu intelepciune, Peppa isi schimba atitudinea si isi vine in fire.

In „Peppa Pig”, ambii parinti lucreaza: tatal sau, vesel si distrat, este arhitect, iar mama lui, intelegatoare si inteligenta, lucreaza de acasa, cu ajutorul calculatorului, in timp ce isi ingrijeste copiii in perioada absenta tatalui.

Caillou

Este unul dintre cele mai cunoscute seriale pentru copii si nu este surprinzator. Serialul ne invata necesitatea ca toata lumea sa colaboreze la treburile casnice, pentru ca nu este doar pentru mamici! In plus, Caillou, protagonistul povestii, ca si in „Little Bill”, are prieteni de diferite rase: Clementine (negru), Leo (evreu) si Sarah (chineza).

Micul Bill

„Little Bill” ne arata viata lui Bill, care, la varsta de cinci ani, se confrunta cu o mare provocare: invatarea. In fiecare capitol, personajele lor predau lectii foarte importante pentru dezvoltarea copiilor, precum importanta colaborarii cu ceilalti pentru a obtine rezultate bune sau nevoia de intelegere intre oameni.

Serialul ne ofera si o viziune actuala asupra societatii, intrucat in ​​cresa sunt copii de diferite rase, si a familiei, intrucat ambii parinti au un loc de munca, indepartandu-se astfel de imaginea stereotipa a mamei ca gospodina.casa.

Shaun

Este un serial realizat cu plastilina, iar marele protagonist este Shaun, o oaie foarte ciudata care, cu multa rautate si inteligenta, se confrunta cu un caine ciobanesc care actioneaza pe nedrept. Serialul, asadar, ne invata cat de important este sa-i facem fata celorlalti pentru a nu le permite sa ne trateze urat si, mai ales, cat de important este sa facem acest lucru fara a recurge la violenta.

Jelly Jam

Protagonistii din „Jelly Jam” sunt Goomo, Bello, Ongo, Rita si Mina, cinci copii care, pe planeta Jammbo, invata lucruri nesfarsite in timp ce se joaca. In fiecare capitol, ideea de a lucra in echipa pentru a ne atinge obiectivele este intarita.

La fel ca si in „Saari”, muzica joaca un rol foarte important in „Jelly Jam”, deoarece in Jammbo este creata toata muzica auzita in univers.

Filmele Mama Mirabelle

„Filmele Mamei Mirabelle” este o serie de desene a caror tema este documentarul. Protagonistul sau, Mama Mirabelle, este un elefant care, dupa ce a calatorit in jurul lumii cu aparatul de fotografiat, incearca sa-si invete fiul si copiii lor tot ce este posibil despre natura si despre animalele care o locuiesc.

Marele succes al „Filmele Mamei Mirabelle” este ca toate imaginile „inregistrate” de protagonista sunt imagini reale; Acestea sunt imagini de la National Geographic. Un alt punct in favoarea serialului este modul de a te adresa copiilor: desi multe dintre conceptele care se discuta sunt complicate, ele sunt prezentate intr-un limbaj simplu, fara a fi nevoie sa se repete fiecare explicatie iar si iar.

Wonder Pets

„Wonder Pets” povesteste aventurile lui Tuck (broasca testoasa), Ming Ming (pui) si Limi (cobai), care locuiesc intr-o gradinita, dupa ce copiii au plecat acasa.

In fiecare capitol, protagonistii ii ajuta pe cei care au probleme, indiferent unde s-ar afla, cu care micutii sunt invatati diferite parti ale lumii cu monumentele lor, locurile emblematice, gastronomia… Si o fac lucrand ca un echipa!

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news