Ce ar trebui sa stiti despre importanta zincului in dieta copiilor

Un aport adecvat de zinc garanteaza diferentierea globulelor albe, ceea ce imbunatateste functia imunitara si previne patologiile virale la copii.

Zincul este un mineral esential pentru organismul uman. Indeplineste mai multe functii in organism si este important sa ne asiguram ca cerintele sale zilnice sunt indeplinite.

Desi nu este obisnuit sa suferiti un deficit al acestuia, o astfel de situatie ar putea afecta sanatatea, motiv pentru care zincul este atat de important in alimentatia copiilor.

Inainte de a incepe, este important sa fie clar importanta asigurarii faptului ca nivelurile de micronutrienti din corpul uman sunt optime . Acestea se gasesc in aproape toate alimentele si indeplinesc functii determinante in contextul fiziologiei umane.

Importanta zincului in alimentatia copiilor

Copiii au un sistem imunitar imatur, inca in curs de dezvoltare. Prin urmare, este obisnuit ca ei sa se imbolnaveasca atunci cand intra in contact cu colegii de scoala. Cu toate acestea, acest risc poate fi minimizat prin dieta, inclusiv prin alimente optime.

Zincul, in special, este un element care s-a dovedit a fi cheia functionarii sistemului imunitar . Potrivit unui studiu publicat in Nutrients , acesta contribuie la diferentierea celulelor albe din sange, cele responsabile de combaterea agentilor patogeni.

Este un nutrient care functioneaza sinergic cu vitamina C , de asemenea necesar pentru a proteja organismul impotriva atacurilor virusilor si bacteriilor. Daca consumul ambelor substante este optim, riscul de imbolnavire este redus semnificativ. De asemenea, durata proceselor virale scade.

Zincul pentru tratamentul problemelor intestinale

Una dintre bolile frecvente la copii, si mai periculoasa la bebelusi, este diareea. Aceasta problema poate duce la deshidratare, ducand adesea la spitalizare. Motivele diareei pot fi diverse, dar este o afectiune care poate fi prevenita si gestionata optim.

Potrivit cercetarilor, suplimentarea cu zinc sau mentinerea unor niveluri adecvate de nutrient poate opri diareea si poate preveni complicatiile. Evident, elementul cauzal va trebui studiat, dar nutrientul este capabil sa ofere un management mai usor.

Este important, asadar, sa se asigure prezenta zincului in alimentatie pentru a reduce riscul aparitiei unor tulburari gastro-intestinale care pot pune in pericol sanatatea copilului. De asemenea, un supliment probiotic ii poate ajuta pe cei care sunt deosebit de sensibili .

Unde gasesti zinc?

Suplimentarea este o modalitate posibila de obtinere a zincului, dar nu cea preferata de specialisti. Ideal este sa introduceti in alimentatie alimente cu un continut ridicat de nutrient pentru a asigura niveluri optime.

Ca regula generala, carnea are concentratii mari de zinc . Atat carnea rosie, cat si cea alba sunt o sursa buna de minerale. Acelasi lucru este valabil si pentru crustacee si oua. In plus, ofera fier, un alt element esential pentru asigurarea unei bune stari de energie copilului.

In sectiunea alimentelor de origine vegetala se gasesc cantitati importante de zinc in seminte, in unele nuci precum nucile, in germeni de grau si in anumite leguminoase, precum fasolea.

In acest sens, este indicat sa propui o dieta cat mai variata, intrucat exista multe surse de zinc care pot fi consumate. Prin extinderea spectrului de alimente ingerate, va fi foarte greu de prezentat un deficit de mineral. Cu toate acestea, suplimentarea cu acesta in anumite circumstante poate fi benefica.

Zincul, un mineral fundamental in alimentatia copiilor

Dupa cum sa mentionat, zincul este important la copii pentru a reduce incidenta patologiilor infectioase la ei . In acest fel, sistemul imunitar va fi dezvoltat corespunzator, iar organismul va deveni mai putin vulnerabil la infectii. Pe termen mediu reprezinta un mare castig in sanatate.

In plus, poate fi folosit ca supliment in cazurile de diaree , pentru a opri problema si a preveni o progresie care poate duce la deshidratare. Aceste cazuri se termina de obicei cu internarea in spital, conditionand negativ functionarea organismului copilului. Prevenirea este cea mai buna.

In cele din urma, amintiti-va ca suferinta de o deficienta de zinc, in contextul unei diete variate, este rara . Suplimentarea cu nutrient nu este de obicei necesara daca alimentele de origine animala sunt consumate cu o oarecare regularitate.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news