Veloscop

Cele mai noi veşti cicliste de pe mapamond: Autostrăzile pentru biciclişti dau roade. Care e capitala biciclistică a sudului Europei? Şi o campanie deşteaptă pentru mişcare adresată femeilor.

Autostrăzile pentru biciclişti încep să dea rezultate: în Danemarca, numărul celor care se deplasează la muncă cu bicicleta a crescut cu 52% în numai doi ani de când aceste Cycle Super Highways au fost date în folosinţă. European Cyclists’ Federation face o trecere în revistă a celor mai bune astfel de autostrăzi (lista mai jos), şi oferă totodată un wiki despre acest relativ recent fenomen.

The Snelle Fietsroutes – Olanda
The Supercykelstier – Copenhaga (Danemarca)
The Fietsostrade – Flandra (Belgia)
The Cycle Superhighways – Londra
The Radschnellwege – Rinul de Nord Westfalia (Germania)
The Vélostras – Strasbourg (Franţa)
The Supercykelväg – Malmö – Lund (Suedia)

În numai câţiva ani numărul de biciclişti a crescut de peste 11 ori în Sevilia. O poveste (via The Guardian) despre succesul oraşului spaniol care a devenit capitala ciclismului din partea de sud a Europei.

Cea mai recentă inovaţie în materie de promovare a datului pe bicicletă: Danemarca investeşte în realizarea a 10 locuri de joacă pentru copii pe biciclete. Iată şi cum arată o astfel de loc de joacă:

This Girl Can e o campanie mişto făcută de englezi pentru a încuraja femeile să facă mişcare. Iniţiativa aparţine celor de la Sport England, care e un consiliu public ce se ocupă cu promovarea sportului în Marea Britanie. Evident, bicicleta nu putea să lipsească din peisaj.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news