Slow bike, la Ciocăneşti

Începând din luna martie, la 30 de kilometri de Bucureşti, se poate face cicloturism organizat. 25 de kilometri de traseu vor fi inauguraţi de-a lungul lacului Colentina. Proiectul vrea să se extindă şi în alte localităţi din jurul Bucureştiului.

Una dintre cele mai mişti iniţiative velo din ultima vreme se petrece undeva la 30 de kilometri de Bucureşti, în drumul spre Târgovişte. Acolo, o mână de puşti şi-au pus în cap anul trecut să facă un traseu de cicloturism. Iar în primăvara asta sunt gata să îi dea drumul.

Sunt interesat academic de ceva vreme de domeniul acesta, cycle touring, şi văd că, în sfârşit există ceva iniţiative în apropierea Bucureştiului. Ştiam până acum doar Faţă de Mureş, un traseu pentru biciclişti, dar nu numai, de la Târgu Mureş la Reghin, plus încă un traseu în vestul ţării, ce e în facere şi va lega Salonta de oraşul maghiar Bekescsaba.

În treacăt să amintesc faptul că e loc de cicloturism în România, cel puţin pe baza unor cifre disponibile la nivel european: cicloturismul aduce României 180 milioane de euro (valoare economică estimată)

Bravo Ciocăneşti, bravo Mircea Crisbăşan şi Cycling Romania, care s-a implicat activ în treaba asta.

Comunicatul de presă referitor la lansarea proiectului Centura Cicloturistică Bucureşti poate fi citit mai jos. O poveste mai amănunţită despre evenimentul de ieri puteţi citi şi pe TOTB.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news