Sfaturi pentru o relatie sanatoasa

Cand ai o relatie de mult timp, poate fi dificil sa pastrezi relatia sanatoasa. Fie tu fie partenerul tau puteti cadea in obiceiuri proaste care provoaca certuri. Comunicarea este esentiala pentru o relatie sanatoasa, iar ambii parteneri ar trebui sa fie investiti in mod egal in relatie pentru a-i asigura succesul. In timp ce relatiile pot fi o munca grea, ele sunt, de asemenea, incredibil de satisfacatoare si merita efortul.

Daca ai problem in relatie si nu stii cum sa creezi o atmosfera mai pozitiva, citeste aici

Fii onesta

Cand vorbesti cu partenerul tau, spune-i despre ziua ta. Fii complet deschisa cu ceea ce te deranjeaza si cu ceea ce iti place. Fii specifica cu privire la nevoile tale emotionale. Fiind sincera vei primi incredere din partea partenerului tau. Mai mult, fiind atat de deschisa cu el, il inviti sa fie la fel de sinceri cu tine. Daca ceva te deranjeaza, exprima-te intr-un mod bland, dar ar trebui sa-ti faci totusi auzita vocea. De exemplu, poti spune: „Te iubesc foarte mult, dar uneori, ma simt frustrata cand vin acasa intr-o casa murdara. Putem veni cu o solutie?”

Aminteste-ti ca ambii sunteti responsabili

O relatie sanatoasa este aceea in care ambii parteneri sunt capabili sa  impartaseasca deschis si sincer unul cu celalalt, sa se trateze reciproc cu bunatate si respect si sa fie de acord cu privire la aspectul relatiei lor. Ambii sunteti responsabili pentru ce se intampla in relatie. Daca partenerul tau se uita deseori pe site-ul de matrimoniale, cu siguranta nu este ceva pozitiv pentru relatia voastra. Sau daca tu inca nu ti-ai sters contul de matrimoniale odata ce ti-ai gasit un partener. Ambii trebuie sa doriti ca relatia sa functioneze. Chiar daca ai multe amintiri frumoase pe pagina de matrimoniale, ar fi bine sa-l inchizi caci te-a ajutat sa-ti gasesti dragostea vietii tale, acum lupta pentru ea. La fel si partenerul tau, trebuie sa fie mai atent cu tine si mai putin pe site-ul cu femei singure Constanta.

Empatizeaza cu partenerul tau

Cand partenerul tau exprima un secret sau nesiguranta, iti incredinteaza o parte foarte profunda din el insusi. Nu rade de partenerul tau si nu-i respinge problemele. Exprima empatie. Poti sa-l imbratisezi sau sa-l linistesti ca inca il iubesti. Spune-i ca intelegi si multumestei pentru ca este sincer cu tine.

Asculta-l activ

Comunicarea este un drum cu doua sensuri. Cand partenerul tau vorbeste, asculta si aminteste-ti ce spune. Ascultarea activa necesita atentia deplina asupra partenerului. Pastreaza un contact vizual constant si nu-l intrerupe in timp ce vorbeste. Ocazional, poti repeta ceea ce tocmai a spus pentru a  reafirma ca asculti si ca le intelegi problemele. De exemplu, poti spune: ,,Inteleg ca esti frustrat la locul de munca” sau ,,Ceea ce aud este ca ai fost deprimat in ultima vreme”. De asemenea te poti gandi cum sa-ti asculti partenerul mai eficient si care ar fi metodele, care te vor ajuta pe tine si pe el.

Urmareste indicii nonverbali

Partenerul tau ar putea afirma ca nimic nu il deranjeaza, dar ar trebui sa acorzi atentie limbajului corpului pentru a sti daca are nevoie sau nu de ajutor. Desi nu ar trebui sa le folosesti pentru a intra in viata partenerului, poti lua masuri pentru a-l face sa se simta mai bine daca e morocanos sau obosit. Daca vocea lui devine mai puternica, este posibil sa se gandeasca ca nu este auzit in relatie sau poate ca incearca sa intensifice o cearta. Daca vocea lui devine mai blanda, este posibil sa nu fie sigur de ceva.

Satisface nevoile de baza ale partenerului

Cum arata o relatie sanatoasa? Se pare ca doi oameni isi satisfac nevoile reciproc. Cu cat faci mai mult acest lucru, cu atat relatia devine mai implinita. Care sunt nevoile de baza ale partenerului tau? Confort? Securitate? Semnificatie ? Cum doreste ca aceste nevoi sa fie satisfacute? Prin atingere, cuvinte sau altceva? Cultiva abilitatea de a intelege din toata inima. Trecand dincolo de simpla cunoastere a ceea ce are nevoie partenerul tau la nivel intelectual, aceasta inseamna conectarea la un nivel emotional mai profund si starea empatica in care simti ce simte el. Partenerul este prioritatea ta numarul unu? Ce ai da pentru dragostea vietii tale? In acelasi timp, te simti implinita personal de relatie?

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news