Dosar DNA: Alin Simota a cerut 500.000 de lei ”pentru partid”

Omul de afaceri Alin Simota face obiectul unui nou dosar de cercetare penala instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacau, care vizeaza savarșirea infracțiunii de cumparare de influența. In acest dosar doua persoane au fost deja trimise in judecata.

Potrivit unui comunicat DNA, in acest dosar sunt vizați Gabriela Mazilu, la data comiterii faptelor director economic al SC CET SA Bacau, și Ovidiu Mazilu, aceștia fiind trimiși in judecata pentru savarșirea infracțiunii de cumparare de influența.

”In vara anului 2010, S.C. CET S.A. Bacau și S.C. Electrocentrale Oradea S.A. urmau sa incheie contracte de transport pentru carbunele achiziționat de la Societatea Naționala a Carbunelui Oltenia, contracte pe care inculpații Mazilu Gabriela și Mazilu Ovidiu și un om de afaceri (martor in cauza) au incercat sa și le adjudece prin intermediul unei societați controlate de acesta din urma. In acest scop, omul de afaceri a luat legatura cu un consilier județean in cadrul Consiliului Județean Hunedoara (n.r. Alin Simota – PNL), care i-a spus ca, prin influența pe care o are pe langa conducerea centrala a unui partid politic, ii poate asigura incheierea contractelor de transport, avand in vedere ca, la acea data, primarii din municipiile Bacau și Oradea erau membri ai aceleiași formațiuni politice”, se arata in rechizitoriul prin care cei doi au fost trimiși in judecata.

Alin Simota i-ar fi cerut omului de afaceri 500.000 de lei ”pentru a-și exercita influența pretinsa”, și a spus ca banii ar fi urmat sa fie folosiți de partid, solicitare pe care omul de afaceri le-a adus-o la cunoștința soților Mazilu Gabriela și Mazilu Ovidiu și cu care aceștia au fost de acord.

”Cele trei persoane au fost de acord atat cu remiterea acestei sume cat și cu plata unui avans de 50.000 de euro. Pentru obținerea banilor solicitați ca avans, inculpata Mazilu Gabriela, folosindu-se de calitatea de director economic al SC CET SA Bacau, a dispus plata unor datorii pe care aceasta societate le avea catre o firma a omului de afaceri. Astfel, in luna septembrie 2010, cei doi inculpați și omul de afaceri au remis consilierului județean, in patru tranșe, suma totala de 210.000 lei”, se mai arata in rechizitoriu.

Deși acesta a afirmat ca a efectuat toate demersurile la care s-a angajat, cele trei persoane nu au reușit sa incheie contractele de transport carbune respective, au precizat procurorii DNA

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacau.

”Cauza a fost disjunsa pentru continuarea cercetarilor fața de persoana care, la data faptelor deținea funcția de consilier județean, avand in vedere ca acesta este subiectul unei proceduri de extradare, fiind condamnat definitiv intr-un alt dosar penal”, au declarat procurorii anticorupție.

Simota e in Emiratele Arabe Unite!

Dat in urmarire naționala și internaționala la inceputul acestui an, omul de afaceri Alin Simota, fost patron al echipei de fotbal Jiul Petroșani, se afla sub o forma de control judiciar in Emiratele Arabe Unite, unde a fost localizat. Polițiștii au precizat ca, in absența unui acord care sa prevada extradarea, se fac demersurile oficiale in vederea clarificarii situației juridice și a luarii masurilor respective. Alin Simota ar fi fost și arestat o perioada in Emiratele Arabe Unite, dar ulterior a fost eliberat, aflandu-se doar sub supravegherea organelor competente din aceasta țara.

Alin Simota ar trebui sa fie dupa gratii pentru conflict de interese, infractiune pentru care a fost condamnat definitiv. Mai are doua procese pe rol pentru constituirea unor grupuri infractionale organizate, unul pentru infractiuni comise cu violenta, dar nu exista nicio sentinta in aceste dosare, nici macar in prima instanta. In data de 19 ianuarie, Tribunalul Hunedoara a desfiintat sentinta Judecatoriei Deva prin care s-a dispus eliberarea din arest a omului de afaceri din Petrosani, admitand contestatia formulata de Parchetului de pe langa Judecatoria Deva. Numai ca politistii nu au mai dat de urma lui pentru a-l aduce inapoi dupa gratii, acesta facandu-se nevazut cu putin timp inainte de pronuntarea sentintei.

Fost consilier local și județean in Hunedoara, afaceristul Alin Simota a fost de-a lungul timpului cercetat in mai multe dosare penale. A fost acuzat de diverse fapte,  de la inițierea și constituirea unui grup infracțional organizat si infractiuni comise cu violenta, pana la evaziune fiscala.

 

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news