Cum sa renuntati la o relatie toxica?

O relatie necesita angajament si nu este alimentata doar de iubire si afectiune; este normal ca ei sa se confrunte cu probleme, dar devine mai complex cand vorbim de o relatie toxica.

Oamenii incearca adesea sa scape de oamenii toxici, cei care absorb totul de la tine si de parca nu ar fi de ajuns, provoaca stari emotionale negative, iti distrug stima de sine si te fac sa crezi ca nu esti capabil sa-ti indeplinesti obiectivele pe care ti le-ai propus.  Acum, iti poti imagina ca se intampla asta in relatia ta? Evident ca vei dori sa treci mai departe si sa-ti continui viata.

O relatie necesita angajament si nu se hraneste doar cu dragoste si afectiune , ci necesita mai multi factori pentru ca aceasta sa ramana stabila; Totusi, intotdeauna vor exista probleme sau elemente care o dezechilibreaza , dar acest lucru este si mai complicat atunci cand relatia a devenit toxica , unde negativitatea cuplului incepe sa faca parte din viata ta, te infecteaza si, prin urmare , nu poti. bucura-te din plin de relatia ta .

Cand partenerul tau transmite constant negativitate, amaraciune, pesimism intr-o asemenea masura incat pare ca asta se intampla zi de zi, sigur ti-a trecut prin minte sa-l parasesti, sa scapi de acea relatie care te consuma si asta si asta te duce la intrebarea acestui articol Cum sa taiati o relatie toxica? Desi s-ar putea sa ai nenumarate idei, fii disperat si preia situatia, totusi, nu este usor sa faci ceea ce se spune , cu atat mai mult daca in relatia ta te-ai obisnuit cu obiceiurile care se traiesc in ea.

Pentru a putea iesi din relatia ta toxica in cel mai bun mod posibil, iata cateva puncte despre cum poti sa o faci.

Ce ar trebui facut?

Daca ti-ai dat deja seama ca relatia ta este toxica si dupa multa gandire ai decis sa o inchei, aplica urmatoarele:

1. Realizati ce presupune o relatie toxica

O relatie toxica va consuma pozitivul care este in tine, se va incheia cu cel mai valoros lucru pe care il poseda o persoana, demnitatea . In acest tip de relatie vei primi pagube care te vor face sa suferi, vei primi negativitate de la partenerul tau, te va face sa te simti groaznic . Tine cont de toate elementele si schimbarile pe care relatia ta le-a provocat in tine, acest lucru este extrem de important, deoarece te vor ajuta sa faci fata despartirii tale. Un sfat pentru a incepe despartirea este ca ar trebui sa te comporti ca o singura persoana.

Uneori oamenii toxici nu realizeaza ca sunt toxici, o fac fara intentie si daca asta s-a intamplat in relatia voastra toxica, cautati ajutor reciproc si imbunatatiti-va comunicarea.

2. Alegeti momentul pentru a pune capat relatiei tale toxice

Deciziile importante pe care le luam si obiectivele pe care dorim sa le atingem sunt recomandate pentru a fi planificate si pentru a intrerupe relatia ta toxica este de asemenea inclusa in ea. Trebuie sa puneti data, ziua si ora ; Trebuie sa te asiguri ca tocmai in acel moment tu si partenerul tau aveti toata atentia (nu sunt pe telefonul mobil, nu se uita la televizor etc.)

Inainte de a vorbi, incearca sa ai in vedere despre ce vei vorbi cu partenerul tau, daca este posibil, pregateste un mic scenariu specific cu ceea ce vrei sa-i spui partenerului tau.

Cand vorbesti cu partenerul tau, concentreaza-te doar pe ceea ce vrei sa intelegi , nu ocoli sau ocoli problema. Pentru ca nu este o situatie usoara, nervii vor fi prezenti, prin urmare, lucreaza si asupra lor cu cateva zile inainte. Ca un sfat, nu face din acest moment ceva dramatic.

3. Importanta sprijinului

Odata ce ai inceput conversatia si ti-ai comunicat decizia, este in regula sa oferi sprijin celeilalte persoane , dar nu ar trebui sa lasi ca sprijinul tau sa fie confundat cu o alta oportunitate. Spuneti clar ca decizia dvs. nu are intoarcere.

Cand o relatie se incheie, de obicei, una dintre parti nu este pe deplin de acord, asa ca ar trebui sa va pregatiti si pentru aceasta. Este posibil ca fostul tau partener de acum sa se planga de tine sau sa te santajeze emotional , fie intentionat , fie inconstient .

Pe de alta parte, daca in relatia ta a existat deja abuz, violenta fizica sau emotionala, scapa cat mai curand posibil, nu-i permite sa te manipuleze, nu mai cadea in jocul lui.

4. Oferiti-va ajutorul

Daca in relatia ta, la acel moment partenerul tau era pesimist, atitudine negativa, dar nu abuziva , ai putea sa-i spui unde poate gasi ajutor pentru a se schimba. De asemenea, este important sa clarificati ca nu sunteti responsabil pentru comportamentul si modul lor de gandire , sa va declinati orice responsabilitate. Este important ca celalalt sa cunoasca importanta de a avea o mai buna stima de sine , de a fi autonom si de a opta pentru pozitiv.

5. Evitati orice contact cu fostul partener

Aceasta este o eroare care se observa frecvent la persoanele care si-au incheiat relatia. Daca ati luat deja decizia de a va muta, atunci nu cautati scuze pentru a mentine contactul cu acea persoana . Reactioneaza, ai taiat deja, ai vrut sa scapi, asa ca evita sa-l cauti prin orice mijloace.

De asemenea, retine ca ai facut deja un pas foarte important in viata ta , ai plecat de la o relatie toxica care ar putea sa te puna capat si sa te duca la amaraciune totala. Analizeaza cum a fost viata ta inainte de relatie si cum a fost dupa.

Ca recomandare, tine-ti capul ocupat, socializeaza cu mai multe persoane, daca nu poti, cauta ajutor . Dar retine intotdeauna ca, daca alti oameni o pot face, poti si tu.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news