Ce inseamna de fapt o relatie ocazionala?

Cand auziti prima data termenul de relatie ocazionala, s-ar putea sa credeti ca se refera doar la sexul ocazional. Si se poate. Dar s-ar putea sa fie si un pic mai mult, sau ca o persoana sa fie putin mai putin, implicata! 

Asa ca eliberarea de reguli, fara asteptari si poti sa te intalnesti cu cate persoane vrei… suna perfect, nu? Pentru unii poate! Dar adevarul este ca nu este pentru toata lumea. Mentinerea unui romantism fericit, fara strans, este mai dificil decat ar parea. 

De ce ai vrea una?

Oamenii incep sa se intalneasca intamplator din mai multe motive. Unii oameni il vad ca pe o modalitate de a explora mai multe conexiuni in acelasi timp pana cand se simt pregatiti pentru o relatie. Altii vad intalnirile ocazionale ca finalul jocului! Si nu ai dorinta de a te angaja intr-o relatie exclusiva.

Pot deveni seriosi?

Da si nu. Orice relatie are potentialul de a deveni serioasa. Dar majoritatea oamenilor care sunt in acest tip de acord sunt in el din cauza faptului ca este ocazional. Asta e. Desi unele relatii incep ca legaturi ocazionale, acesta nu este intotdeauna rezultatul.

Sfatul nostru? Evita sa intri intr-o relatie ocazionala decat daca esti sigur ca este pentru tine. Daca contati ca se va transforma in ceva serios sau va simtiti presat sa acceptati unul in cazul in care va pierdeti pasiunea, va spunem sa nu mergeti.

In schimb, urmareste oameni care sunt interesati de aceleasi lucruri ca si tine! 

Cum sa ai o relatie ocazionala de succes:

Spuneti-va intentiile si limitele

Recomandam ambelor parti sa-si spuna devreme intentiile si limitele. Asa toti sunt pe aceeasi pagina. Aceasta nu trebuie sa fie o conversatie serioasa, dar ar trebui sa fie sincera. 

Intrebati-va ce doriti din acest acord. Vei fi dezamagit daca persoana cu care te intalnesti nu vrea sa se angajeze niciodata? Esti de acord ca ei sa aiba intimitate cu altcineva? Vrei sa discuti cu alte persoane cu care te intalnesti?

Inlaturarea acestor semne de intrebare poate parea putin plictisitoare, dar va va asigura ca sunteti amandoi in asta din motivele corecte. 

Respectati-va intre voi 

Probabil cea mai importanta regula a unei relatii ocazionale, sau a oricarei relatii de altfel, este sa fii respectuos. Indiferent cat de informal ar fi lucrurile, partenerul tau ocazional poate sa nu vrea sa auda detalii despre cum merg lucrurile cu celelalte intalniri ale tale. Si asta e bine! 

In fazele incipiente ale unei relatii ocazionale, poate fi util sa ajungeti la un acord despre cat de mult este impartasit, ce este pastrat privat si cand aveti de gand sa va intalniti cu altii.

Scopul sa fii cu partenerul tau este sa te distrezi, dar poti face asta respectandu-l in continuare. 

Fereste-te de gelozie 

A te simti gelos din cand in cand este firesc. Dar atunci cand esti intr-o relatie ocazionala, este important sa nu lasi acele sentimente sa ia tot ce e mai bun din tine.

Realizati ca aceasta face parte din acordul pe care l-ati incheiat. Daca esti o persoana care este usor geloasa, atunci este posibil ca acest tip de relatie sa nu fie potrivit pentru tine. 

Comunicarea este cheia

Pentru ca o relatie obisnuita sa reuseasca, trebuie sa existe o comunicare deschisa… si multa! Comunicarea deficitara poate cauza probleme in orice relatie, dar mai ales intr-o relatie ocazionala in care granitele nu sunt clare automat. 

Ambele parti ar trebui sa isi declare intentiile devreme, astfel incat sa fie pe aceeasi pagina. Ar fi destul de ciudat daca ai afla mai tarziu ca partenerul tau a avut o idee gresita. Sau vice versa. Daca sunteti deschis pentru ca este serios pe drum, spuneti si asta!

Inregistrati-va unul cu celalalt in mod regulat. Granitele tale functioneaza pentru tine? Cat timp este bine sa petrecem impreuna? Mai este acest aranjament ceea ce cauti? Ne prezentam prietenilor nostri?

Daca va puneti aceste intrebari pe dvs. si unul altuia, nu va va asigura doar ca va veti distra in continuare, ci va impiedica pe oricine sa fie ranit.

Concluzie 

Intalnirile ocazionale nu sunt pentru toata lumea. Totul depinde de ceea ce vrei si cu ce te simti confortabil. In cele din urma, este important sa-ti ramai fidel.

Daca decideti pe linie ca acest aranjament nu va mai functioneaza, atunci este in regula. Pana atunci bucurati-va de avantajele acestei distractie fara strans!

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news