Copiii au nevoie de vitamine pentru o crestere sanatoasa

Cei mai multi parinti stiu ca copiii au nevoie de vitamine și minerale pentru a rămâne sănătoși. Dar știind exact ce nutrienți și cât de mult au nevoie, nu este întotdeauna ușor. Sa inveti un pic mai multe despre vitamine si minerale inseamna sa te asiguri ca cei mici sunt pe drumul cel nutrițional corect. 

În ciuda eforturilor părinților, copiii nu pot primi întotdeauna toate vitaminele și mineralele de care au nevoie. Pentru a vă asigura că copiii dumneavoastră obtin o gamă completă de substanțe nutritive de care au nevoie, asigurați-vă că le oferiti o varietate de alimente. Începeți prin a arunca o privire mai atentă la alimentele pe care copiii le mănâncă în mod regulat.

Înțelegerea vitaminelor

Vezi aici mai multe informatii despre alimentatia copilului. Etichetele nutriționale de pe ambalajele produselor alimentare vă pot arăta ce alimente contin nutrientii adecvati. Mai jos este o defalcare a vitaminelor și mineralelor de care copiii si adolescentii au nevoie pentru diferite zone de creștere:

Vitamina A este importanta pentru o piele sanatoasa si o crestere normala si ajuta, de asemenea, viziunea si repararea tesuturilor. Vitamina A poate fi gasita in cantitati bogate in legume, produse lactate, și ficat.

Vitamina B ajuta organismul sa produca celule rosii din sange si ajută la activitățile metabolice. Vitamina B se gaseste in carne, pasăre, pește, soia, lapte, ouă, cereale integrale, și pâine și cereale îmbogățite.

Vitamina C este un instrument al organismului pentru vindecarea si lupta impotriva infectiilor, si intareste de asemenea, tesutul, muschii si pielea. Pentru doze sănătoase de vitamina C, copii ar trebui sa consume fructe citrice, căpșuni, roșii, cartofi, varză de Bruxelles, spanac și broccoli.

Vitamina D ajuta la forma corpului și la mentinerea unor dinți puternici. In plus, ajută cu absorbtia de minerale, cum ar fi calciul. Vitamina D se gaseste in produsele lactate fortificate și în uleiuri de pește. Expunerea adecvata la soare este, de asemenea, o modalitate de a obține suficient de multa vitamina D. Intra si pe livepr.ro si afla mai multe despre suplimentele nutritive pentru copii.

Fierul este important pentru copii, mai ales în perioadele de creștere accelerată. Fierul contribuie la producerea de sânge și construirea de mușchi. Carne de vită, curcan, peste, fasole, și pâine și cereale fortificate sunt surse excelente de fier.

Calciul este vital pentru dezvoltarea și menținerea oaselor sănătoase și a dinților. Consumand cantitati insuficiente in timpul copilariei poate afecta creșterea și dezvoltarea, dar poate duce, de asemenea, la oase slabe, fragile și poroase (care pot duce la osteoporoza mai tarziu in viata). Calciul se găsește în lapte degresat scăzut, sardine, iaurt, si branza. De asemenea, este prezent în cantități mai mici in legume, cum ar fi broccoli.

Ce inseamna o dieta sanatoasa?

Deoarece organismul nu poate produce în mod natural toate vitaminele si mineralele necesare, este important ca parintii să se asigure că copiii obțin aceste vitamine din alimentele pe care le consumă. O dieta echilibrata este, de obicei tot ce este nevoie pentru a garanta că copiii și adolescenții se bucura de obtinerea de vitamine si minerale necesare.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news