Lucruri de facut acasa pentru un stil de viata relaxant

Sănătatea fizică este extrem de importantă. Toti stim asta. Ceea ce mulți oameni nu iau în considerare este sănătatea mentală, emoțională și socială.

Acestea sunt la fel de importante,dacă nu chiar mai importante.Acest lucru este valabil mai ales atunci când ești stresat. Mulți dintre noi tind să uite să acorde prioritate sănătății mentale atunci când vine vorba de perioade aglomerate de timp în viața lor.

La sfârșitul zilei, pentru a menține cu adevărat un stil de viață sănătos, trebuie să ai grijă de tine – sănătatea mintală și toate acestea.

În pierdere pentru ce să faci? Iată câteva modalități excelente de a vă îngriji când aveți o zi sau chiar o după-amiază liberă (sau în weekend, bineînțeles).

Faceti curat

Credeți sau nu, curatenia este excelentă pentru îmbunătățirea sănătății mintale. Mediul dvs. contează, așa că atunci când este curat și primitor, vă veți simți mai bine.

Studiile au arătat că mediile aglomerate sunt corelate cu stresul și controlul de sine mai scăzut, care pot afecta și sănătatea dumneavoastră fizică.

Utilizați acest truc: faceți o fotografie a unei zone dezordonate de care doriți să aveți grijă și apoi dedicați 20 de minute curateniei

Când temporizatorul se oprește, întrerupeți timp de 10 minute. Programarea sesiunilor de curățare face ca sarcina să fie mai puțin copleșitoare. Apoi, veți putea privi fotografia pentru a compara înainte și după. Vă va da un sentiment de realizare.

Faceti dusuri reci

După ce faceți duș ca de obicei cu apă caldă sau fierbinte, receți la apă rece timp de 30 de secunde. Veți obține o explozie de energie pe măsură ce corpul dvs. încearcă să păstreze căldura și vă va lăsa circulația în viteză ridicată. Un studiu a constatat că acest lucru eliberează endorfine, ducând la o stare de spirit mai bună.

Umpleți-vă frecvent sticla de apă

Acesta poate fi un obicei simplu, dar este unul care vă va asigura că beți suficientă apă. Pentru a funcționa corespunzător, trebuie să asigurați corpului lichide – în principal apă. Deshidratarea poate duce la tot felul de efecte secundare neplăcute, cum ar fi amețeli, confuzie și tensiune arterială scăzută. În fiecare oră, asigurați-vă că aveți sticla de apă lângă dvs. și că este suficient de plină. Adică, bei din ea și o reumplezi regulat.

Bea un ceai dimineața

Un obicei pe care il poti implementa in viata ta,este să bei o ceașcă de ceai dimineața. Nu numai că susține o inimă sănătoasă, consumul zilnic de ceai verde poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL. În plus, studiile au arătat că cei care beau ceai negru prezintă un risc mai mic de a dezvolta boli de inimă.

Fă o plimbare

Doar pentru că ai o zi liberă nu înseamnă că trebuie să stai toată ziua în casă. Faceți o plimbare de 15 minute la prânz pentru a vă stimula concentrarea, starea de spirit și energia. Exercițiile fizice pot ajuta la reglarea fluxului de sânge către părțile creierului asociate cu memoria, cunoașterea și procesarea limbajului / vorbirii.

Creați o listă pozitivă

În fiecare seară, scrieți orice vă face să vă bucurați chiar și cel mai mic lucru facut în timpul zilei. Poate fi vorba despre lucruri mici, cum ar fi cerul care este super albastru sau dacă aveți un latte delicios. Dacă faceți acest lucru, vă veți ajuta să recunoașteți binele din viața voastră, permițându-vă să vă concentrați asupra acestui lucru, mai degrabă decât asupra negativului.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news