Gigi Becali pofteste la “Alba-ca-Zapada”!

Scena politica romaneasca vuieste in acest moment pe masura ce o noua alianta capata contur. Miscarea Populara pusa la cale de cei din PDL, asemanata deja cu personajul “Alba-ca-Zapada”, pare sa atraga tot mai multi oameni politici, care exalta la ideea de a face parte dintr-o formatiune de dreapta, cu un suflu nou, oportun in perspectiva alegerilor din 2012.

Ideea i-a suras se pare si presedintelui PNG, Gigi Becali, care a declarat ca este deschis unei aliante de dreapta cu PDL, UNPR si Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu. Desi nu a existat nicio discutie oficiala cu liderii acestor partide, Becali considera ca un parteneriat intre aceste formatiuni poate reprezenta o solutie viabila pentru viitoarele alegeri: “Nu am nicio intelegere oficiala, doar ce se vorbeste pe la spate de diversi politicieni. Nu am o confirmare oficiala a domnului presedinte Traian Basescu, nu am avut niciun fel de intalnire cu el. Nici discutii cu PDL, dar eu am oameni in partid care au functii date de PDL, cum este la Consiliul General al Capitalei”. Becali este hotarat sa il convinga si pe prietenul sau, Corneliu Vadim Tudor, sa i se alature in acest demers.

Pe principiul “Daca voi nu ma vreti, eu va vreau!”, Becali nu s-a gandit insa cat de dorita este prezenta sa in randul posibilei aliante. Entuziasmul si disponibilitatea de a colabora cu PDL s-au redus considerabil dupa declaratiile unor membri de seama ai partidului, care sunt destul de reticenti in a-si asocia imaginea cu presedintele PNG sau Dan Diaconescu. Aceasta idee a dus, asa cum era de asteptat, la polarizarea in doua tabere a sustinatorilor si opozantilor colaborarii cu Becali. Unul dintre cei care a luat atitudine si s-a declarat total impotriva acestei propuneri este purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu: “Am ras homeric cand am auzit in presa despre aceasta posibila colaborare. Este de neimaginat un dialog cu Becali, Vadim sau Diaconescu! Sa ne temperam! PDL a platit electoral prea scump pentru reformele adoptate pentru ca acum sa se asocieze cu cei trei”.

Cristian Preda a tinut de asemenea sa conteste valoarea pe care o astfel de alianta ar avea-o in cazul in care Miscarea Populara s-ar compune din oameni precum Becali sau Vadim: “Niste neafiliati, pe care nimeni nu-i baga in seama, niste personalitati de telenovele politice, cu care PDL nu are ce discuta. Deplangem prezenta unor extremisti in Guvernul Olandei, spre exemplu, iar noi sa ne propunem sa facem echipa cu astfel de oameni?!” Desi zvonurile cu privire la crearea de catre PDL a unei noi aliante s-au intetit, europarlamentarul Cristian Preda a tinut sa precizeze ca deocamdata, aceasta idee se afla la stadiul de proiect: “Miscarea Populara este doar o fabula, deocamdata. Poate ajungem sa facem, pana la urma, un «Mos Craciun», nu o «Alba ca Zapada»!”

Pe de alta parte, exista si membri PDL care sunt deschisi unei colaborari cu celelalte partide politice si nu exclud nici posibilitatea asocierii cu partidul lui Gigi Becali. Printre acestia, prim-vicepresedintele Sorin Frunzaverde, care nu exclude aceasta idee si insista asupra necesitatii dialogului politic: “Nu au existat discutii despre aceasta colaborare si nu vreau sa comentez doar pentru a da nastere unor speculatii. Dar vom incepe chiar de luni, in Biroul Permanent National al partidului, sa vorbim despre posibilele colaborari”.

Desi inca nu au fost facute demersurile necesare infiintarii aliantei, speculatiile cu privire la componenta sa sunt numeroase, principalii colaboratori vehiculati fiind UNPR si PNTCD, precum si o serie de ONG-uri. Aflata inca la stadiul de proiect, aceasta initiativa este puternic sustinuta de presedintele Traian Basescu, care insista ca numele noii formatiuni sa fie inregistrat cat mai curand la OSIM, pentru ca astfel sa fie stabilita linia pe care alianta o va urma. In contextul in care Miscarea Populara va fi infiintata, scena politica de dinainte de alegeri va fi dominata de doua mari formatiuni, care vor trage toate parghiile necesare pentru a castiga. Ramane de vazut cat de functionala se va dovedi aceasta alianta sau cat de similara va fi soarta sa cu cea a celebrei aliante D.A.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news