Factori esentiali in gasirea celui mai bun avocat care sa te reprezinte

Alegerea unui avocat bun este o provocare. Decizia de a alege un avocat va va afecta in mod substantial viata. Gasirea celui mai potrivit avocat pentru fiecare problema a fost intotdeauna o sarcina complexa. Fiecare avem asteptari si preconceptii cu privire la tipul de avocat care ne place. La selectarea unui profesionist, factori precum personalitatea, experienta si cunostintele sunt luati in considerare; dar si altele, precum prestigiul biroului de care apartine avocatul.

Acest ghid pentru gasirea unui avocat online este menit sa ajute persoanele care cauta sfaturi despre cum sa obtina un avocat. Majoritatea avocatilor practica doar anumite domenii ale dreptului si este adesea foarte important sa gasiti un avocat care are experienta in domeniul in care aveti o nevoie legala.

Mai jos este o lista cu cativa factori d ecare sa tineti cont atunci cand evaluati daca un anumit avocat este potrivit pentru dvs.si nevoile dvs. juridice. Niciunul dintre acesti factori nu trebuie considerat determinant si nu toti factorii se vor aplica unei probleme juridice date. Cu toate acestea, factorii de mai jos ar trebui sa serveasca drept ghid pentru a face o alegere de viata foarte personala si importanta.

Cele mai bune locuri pentru a gasi un avocat bun

Prietenii si rudele pot fi o modalitate excelenta de a gasi un avocat cu cunostinte in zona dvs. Nu numai ca pot povesti experienta directa cu avocatul, dar va pot oferi informatii despre practicile comerciale ale avocatului si modul de gestionare a onorariilor. Retineti, totusi, ca problema dvs. juridica poate fi diferita de cazul membrilor familiei dvs., si avocatul ales de acestia nu este cel mai potrivit pentru problema dvs. juridica. Cu toate acestea, este un inceput. Avocatul prietenului sau membrului familiei va poate indrepta catre un alt avocat din reteaua sa, daca este necesar.

Asociatiile Baroului de Stat pot fi o modalitate buna de a localiza un avocat in statul dvs. Majoritatea site-urilor web ale asociatiilor de avocati contin liste cuprinzatoare de avocati autorizati. In majoritatea cazurilor, puteti cauta avocati dupa nume, locatie si zona de practica juridica, dar puteti efectua si cautari mai avansate, cum ar fi limbile vorbite.

Anunturile despre serviciile unui avocat pe care le cititi si le auziti in ziare, panouri publicitare si radio, pot oferi cativa indicatori utili pentru avocatii din zona dvs., dar poate fi necesar sa faceti cateva informatii suplimentare pentru a determina reputatia si nivelul de experienta al unui avocat. Desi cu siguranta nu strica sa contactati un avocat online pe care il gasiti printr-o reclama, ar trebui sa fiti intotdeauna pregatiti sa puneti cateva intrebari importante in timpul „interviului” cu avocatul.

Internetul poate fi un instrument foarte util in restrangerea grupului de potentiali avocati calificati. Puteti incepe prin a cauta un avocat online in zona dvs. si in functie de specialitate. Apoi puteti cauta referinte sau feedback negativ despre avocatii pe care ii selectati. Dupa ce ati ales cativa, ca si in cazul recomandarilor de la familie si prieteni, puteti incepe sa stabiliti intalniri cu potentiali avocati.

Factori esentiali in alegerea unui avocat bun

Cautati acreditari si realizari reale, nedivendicate

Este usor sa spui ca esti calificat sau bun la ceva; este cu totul altceva sa realizezi ceva impresionant dupa standarde obiective. Majoritatea oamenilor si a majoritatii avocatilor care cauta educatie suplimentara, calificari si acreditari, sunt buni in ceea ce fac. Cel putin, sunt oameni ambitiosi care isi trateaza viata profesionala cu seriozitate. De asemenea, au multe de pierdut daca ar compromite acest lucru.

Alegeti cel mai bun avocat pentru nevoile dvs.

Daca sunteti in cautarea unui avocat online care sa va reprezinte intr-o chestiune juridica, este o idee buna sa ii adresati cateva intrebari atunci cand intrati in contact cu el pentru prima data.

Raspunsurile pe care le ofera va vor ajuta sa va simtiti increzatori (sau altfel) in cunostintele si experienta anterioara. Intrebarile cu privire la orele si costurile lui va vor ajuta sa gestionati si sa evitati cheltuielile surpriza.

Intrebari de adresat unui avocat online

Adresati avocatului urmatoarele intrebari pentru a afla daca este potrivit pentru cazul dvs.:

Care sunt calificarile dumneavoastra? Avocatii ar trebui sa detina calificari acreditate si sa fie inregistrati pentru a practica avocatura.

Aveti experienta in  domeniul in care am nevoie de consiliere juridica ? Experienta in nevoile speciale ale problemei dvs. este importanta pentru a obtine cel mai bun rezultat.

Cu ce fel de clienti lucrati cel mai des? Daca avocatul are deja clienti in portofoliul sau, va avea mai multe cunostinte despre cum sa faceti fata nevoilor dvs.

Puteti incepe sa lucrati imediat? Daca aceasta este o problema, aflati de ce.

Ce pasi sunt implicati in rezolvarea acestei probleme? Asigurati-va ca intelegeti detaliile specifice fiecarui proces.

Puteti sa-mi faceti o estimare a timpului care ar putea fi implicat? Obtineti o detaliere a timpului pe care este probabil sa-l faca fiecare pas.

Ati putea sa-mi faci o evaluare sincera a sanselor mele de succes? Aflati daca ar fi mai bine sa incercati sa negociati o solutionare.

Ce fel de acces voi avea la datele pe care le detineti despre afacerea mea? Aflati daca aveti acces la informatii importante de care ati putea avea nevoie, de exemplu note despre intalniri si documentatie.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news