Copiii conceputi iarna au o imunitate foarte buna

Studii recente efectuate de cercetatorii americani au aratat ca anumite conditii meteorologice, n special ncarcarea ionica a atmosferei, pot influenta vigoarea anumitor spermatozoizi. Astfel, iarna, datorita prezentei n lichidul seminal a unor proteine specifice, sunt avantajati numai 6% din spermatozoizii care pot elibera mai usor energia pentru o miscare de not mai rapida catre ovul.

Studiile in vitro au demonstrat ca aceasta proteina care apare n lichidul seminal al barbatilor care locuiesc n zone temperate determina de fapt selectarea unor spermatozoizi cu anumite constelatii de gene. Se presupune ca si n celelalte anotimpuri exista o selectie asemanatoare, iar daca s-ar demonstra foarte exact acest lucru, se poate spune ca o mare parte a predictiilor zodiacelor ar fi confirmata prin dovezi stiintifice.

Iarna, mai multe fete

Geneticienii americani au aratat ca anumite conditii meteorologice ale anotimpului hibernal ar fi compatibile cu selectarea preponderenta a spermatozoizilor cu cromozom X, deci cei care conduc la nasterea unui copil de sex feminin. Astfel, experientele de simulare pe calculator au aratat ca o conceptie n conditiile unei presiuni atmosferice scazute si la o altitudine de peste 600 de metri, iarna, are 70% sanse sa se finalizeze cu nasterea unei fetite.

Dimpotriva, la altitudine mica, apropiata de nivelul marii, si o nebulozitate crescuta, sansele de conceptie ale unui copil de sex masculin sunt foarte ridicate iarna. Acest lucru explica si fenomenul antropo-demografic al mai multor nasteri de baieti n zonele litorale n lunile de toamna si a mai multor fete n zonele montane, mai ales n lunile octombrie- noiembrie.

Avantaje

1.Inteligenta

Copiii conceputi iarna pot fi foarte inteligenti, numeroase studii psihologice si psiho-antropologice dovedind faptul ca acestia au un IQ ridicat. Acest lucru apare evident si din cercetarile psiho-geneticienilor americani, care au studiat evolutia embrio-fetala. Explicatia antropologica consta n faptul ca majoritatea copiilor conceputi iarna au o dezvoltare fizica mai plapnda pna la vrsta tineretii, lucru care trebuie compensat prin inteligenta pentru a supravietui, asa cum s-a ntmplat si n conditiile mai vitrege din trecutul speciei noastre.

2. Dezvoltarea afectiva si comportamentul

Au o mai bogata reprezentare nervoasa implicata n capacitatea de atasare de cei apropiati, de realizare a unor trairi afective intense, precum iubirea, admiratia, sensibilitatea pentru frumos. n majoritatea cazurilor, interpretarea pozitiv-afectiva a realitatii este dominanta, copilul fiind mai degraba optimist, capabil de a trai cu intensitate orice clipa din prezent sau din amintirile placute. Aceasta dezvoltare pozitiv-afectiva era, probabil, necesara, datorita unei atasari strnse de mama n lunile imediat urmatoare dupa nastere, mai ales ntr-un anotimp rece, cnd avea mai multa nevoie de protectie si caldura.

3. Simtul moral

Simtul moral nnascut nu este altceva dect o anume structurare a retelelor de neuroni, care permite un raspuns afectiv pozitiv ndreptat catre acel obiect, animal sau persoana care i-a oferit o stare de confort psihic. Acest instinct moral depinde direct de concentratia unor substante de adeziune ntre neuroni, numite auxine (descoperite n 1997). Copiii conceputi iarna, deci nascuti toamna, au o concentratie ridicata din aceste substante n luna a treia de viata intrauterina. Studiile au dovedit ca peste 60% din ei au un simt moral mai dezvoltat.

4. Starea de sanatate 

Majoritatea au o rezistenta imunitara deosebita, datorita unei dezvoltari aparte a timusului si a ganglionilor limfatici abdominali si axilari, ceea ce face ca riscul la boli infectioase sa fie mai scazut. Totodata, se prefigureaza si capacitatea de reactie imunitara eficienta de productie a interferonului, inamicul numarul 1 al celulelor canceroase. – Copilul conceput iarna va avea o capacitate mare de regenerare rapida a tesutului hepatic, scaznd astfel considerabil riscul la diverse hepatite sau ciroze. – Rezistenta vasculara este foarte ridicata, ceea ce reduce riscul pentru majoritatea bolilor cardio-vasculare, care reprezinta cauza cea mai importanta a mortalitatii n 87 de tari, inclusiv Romnia.

Dezavantaje

1. Aspecte neuro-psihologice

Inteligenta – Copilul conceput in anotimpul rece, desi este foarte inteligent, are o capacitate de memorare mai scazuta. Insa prin exercitiu, fara exagerare sau fortare, capacitatea de memorizare poate creste, depasind acest mic handicap.

Vointa – Unii copii conceputi iarna, mai ales daca mama are peste 40 de ani, au o mai slaba reprezentare a vointei. Multi renunta usor, se demoralizeaza foarte repede, chiar si dupa cel mai mic esec, si nu mai au curajul sa insiste pentru a obtine ceva. Acest lucru se poate rezolva prin discutii legate de importanta pe care o are dorinta de a reusi.

Emotivitate – Multi sunt mai labili psihic si uneori extrem de sensibili. Acest mic defect, care uneori poate fi luat si ca o calitate, poate fi educat prin stimularea dorintei de comunicare.

2. Starea de sanatate 

Exista riscul, uneori foarte crescut, de aparitie a gastritelor, ulcerelor si a altor probleme digestive. – Adaptarea la temperaturi extreme este de obicei foarte problematica si uneori poate conduce la tulburari hormonale.

– Absorbtia unor metale precum fierul, calciul si magneziul este deficitara.

– Exista un mai slab control al hormonilor asupra glicemiei, cu riscul aparitiei unor crize de hipo- si hiperglicemie. Majoritatea celor conceputi in anotimpul rece au trasaturi caracteriale si de sanatate comune

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news