5 sfaturi pentru o buna comunicare de incercat cu partenerul tau

Nu este un mare secret faptul ca o comunicare buna este o parte importanta a oricarei relatii. Ceea ce este mai putin inteles este cum sa fii un bun comunicator si cat de benefic poate fi construirea unor obiceiuri bune de comunicare in relatia ta.

Si, desi nu exista o solutie simpla si simpla pentru a face acest lucru, exista cateva sfaturi cheie de comunicare care va pot ajuta atat in ​​conversatii dificile, cat si in comunicarea buna pe zi cu zi. Cautiubire iti prezinta 5 dintre cele mai frecvente obiceiuri pentru o comunicare buna si cum sa le realizati.

1. Nu ascunde mizeria sub covor

Primul nostru sfat pentru a vorbi este pur si simplu: incercati! Poate fi cu adevarat tentant sa evitati conversatiile dificile pentru a pastra pacea, cu toate acestea, riscul este ca continuati sa amanati sa vorbiti, deoarece tensiunea a crescut de-a lungul timpului.

2. Nu le pune in defensiva

Este atat de usor sa reactionezi la un dezacord cu partenerul tau, spunandu-i tot ce crezi ca face gresit si facand o multime de acuzatii. In consiliere, recomandam adesea ca oamenii sa incerce sa utilizeze declaratiile „eu”. Aceasta inseamna sa vorbesti in primul rand cu privire la modul in care lucrurile te-au facut sa te simti. Desi se poate simti putin clinic, s-ar putea sa doriti sa incercati sa spuneti: „cand faci x , ma face sa ma simt y ”.

A pune accentul pe tine astfel inseamna sa iti asumi responsabilitatea pentru sentimentele tale si este mult mai putin probabil sa-ti faci partenerul sa se simta atacat. Este o schimbare simpla, dar care poate schimba cu adevarat tonul unui dezacord si face mai putin probabil sa se indeparteze de sub control.

3. Alege un loc si o ora

Nu este vorba doar despre ceea ce spui si cum spui, ci si unde si cand. Uneori, este util sa planificati sa purtati o discutie la un anumit moment si loc.

Exista cateva beneficii in acest sens. Cand lasati timpul deoparte, inseamna ca puteti acorda toata atentia conversatiei si nu incercati sa o incadrati inainte de a face altceva. 

De asemenea, schimbarea locatiei poate insemna schimbarea gandirii. Daca v-ati certat mult acasa, s-ar putea sa asociati spatiul cu aceleasi tipare. Mergand in alta parte sau chiar facand altceva in timp ce vorbiti, cum ar fi condusul sau mersul pe jos, va poate ajuta sa va schimbati mentalitatea.

4. Fa-ti timp sa vorbesti si sa asculti

Multi barbati si femei presupun ca comunicarea este despre a te face auzit, dar aceasta este de fapt doar jumatate din ea. La fel de important este sa ascultati.

O multime de timp cand purtam o discutie, asteptam doar randul nostru de a vorbi. Auzim ce spune parteneru;, dar ne concentram raspunsul: „ nu este adevarat, asta ma enerveaza cu adevarat”. Acest lucru este de inteles: nimanui nu ii place sa auda ceva cu care nu este de acord. Dar, pentru a intelege cu adevarat perspectiva partenerului tau, trebuie sa fii atent si sa o iei in seama.

S-ar putea sa va fie de folos sa folositi urmatorul model simplu: o persoana vorbeste, cealalta asculta si apoi parafrazeaza ceea ce a spus: „ceea ce suna ca si cum spui este …”. Si apoi comutati. Din nou, suna putin clinic, dar repetarea a ceea ce a spus partenerul tau poate fi o tehnica cu adevarat puternica. 

Acest lucru nu este necesar pentru a fi de acord unul cu celalalt. Este vorba despre intelegerea reciproca, astfel incat sa puteti incepe sa mergeti spre o solutie. Daca aveti intotdeauna in vedere acest lucru ca obiectiv, atunci este mult mai putin probabil sa va gasiti certandu-va.

5. Practica

Sfatul nostru final este sa ne amintim ca, comunicarea este o abilitate si este nevoie de practica pentru a te pricepe la asta. Daca doriti sa va dezvoltati abilitatea de a comunica ca un cuplu, va trebui sa construiti obiceiuri pozitive in modul in care vorbiti si sa faceti un efort real pentru a va tine de ele.

Unele zile veti fi mai bune decat altele, iar unele zile nu le veti gestiona deloc. Dar daca perseverezi, vei descoperi ca, in timp, abilitatea ta de a spune ce-ti trece prin minte si de a asculta cand partenerul, se imbunatateste. 

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news