Cele mai simple deserturi cu foi de napolitane

Daca iti este pofta de ceva dulce, dar fie nu ai dispozitia necesara pentru a pregati un dulce complex, fie nu dispui financiar de toate ingredientele necesare sau de timp, foile de napolitana iti pot veni in ajutor ca sa prepari un desert excelent in doar cateva minute.

Poate fi alegerea perfecta pentru a-ti servi musafirii care vin in vizita si care au omis sa anunte vizita in timp util, la fel cum se poate transforma si intr-o idee excelenta pentru pachetul celor mici. Asadar, iti venim in ajutor cu cateva sugestii de deserturi rapide pe care le poti pregati prin intermediul foilor de napolitane si a catorva alte ingrediente care in mod cert se regasesc chiar si in gospodaria ta.

Cele mai simple deserturi cu foi de napolitane

  • Napolitane Joe

Daca in copilaria ta ai fost absolut fascinat de aroma inconfundabila a napolitanelor Joe sau a variantelor de napolitane similare, ai ocazia in prezent sa te bucuri de ele cu investitii mult mai mici si intr-o cantitate mult mai mare. Aceste napolitane din comert nu mai au nicicum gustul intens si bogat precum odinioara, asa ca napolitanele pe care le poti pregati tu insuti acasa vor fi garantat mult mai delicioase.

Ca sa pregatesti aceste napolitane nu trebuie decat sa dispui de finetti sau Nutella, pe care sa-l intinzi pe foile de napolitana, rand pe rand, in cate straturi doresti. Da prajitura la rece timp de cateva ore si ulterior tai-o in cuburi de diferite dimensiuni.

  • Prajitura cu dulceata

Prajitura cu foi de napolitana si dulceata este unul dintre deserturile copilariei noastre. Modul de preparare al acestei prajituri este similar cu cel al napolitanelor Joe, astfel incat nu trebuie decat sa intinzi dulceata pe fiecare foaie de napolitana.

Poti apela la dulceata preferata si inclusiv la marmelada, astfel incat prajitura sa aiba aroma la care ai visat. In mod cert aceasta prajitura iti va aduce aminte de copilaria ta!

  • Prajitura in straturi

Daca iti plac alegerile diferite si cu vaste arome, poti experiemnta si o prejitura in straturi, cu numeroase tipuri de creme. Poti sa optezi pentru a plasa intre foile de napolitana finetti cu vanilie, respectiv cu ciocolata, poti asocia cu serbet, ciocolata pura topita, crema de mascarpone etc.

Poti face numeroase combinatii de creme diferite care sa se potriveasca excelent impreuna si prin inttermediul carora sa te bucuri de un rezultat gustos si rapid.

  • Inghetata sandvis

Daca ai pofta de o inghetata, acum poti pregati cea mai simpla si gustoasa inghetata de casa – inghetata sandvis.

Poti realiza un sandvis fie din inghetata pe care o gasesti deja in comert si pe care s-o montezi intre foile de napolitana, fie din lapte cu fructe, inghetata de casa etc.

Pentru un plus de efect poti imbraca partial sau total foile de napolitana cu inghetata, in ciocolata topita pe care, la nevoie, s-o pudrezi cu nuci, alune, fistic sau migdale maruntite.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news