Ce trebuie sa stii de bijuteriile placate cu aur

Bijuteriile sunt una dintre primele alegeri atunci cand doresti sa-ti faci un cadou personal sau cand ai in plan alegerea unui cadou cu o anumita semnificatie, pentru o aniversare/ocazie. Insa, cu siguranta ti s-a intamplat cel putin o data sa nu ai la dispozitie un buget foarte ridicat pentru achizitia unei bijuterii 100% varitabile, cu care sa poti impresiona sau sa-ti oferi multumirea la care te asteptai.

Trebuie sa stii ca, atunci cand nu dispui de un buget extrem de generos sau cand exista investitii care trebuie prioritizate, nu e o rusine sa e reorientezi catre un alt tip de cadou sau catre bijuterii mai putin pretioase. O solutie o pot reprezenta bijuteriile din argint sau placate cu aur care sunt o alegere mult mai accesibila si care pot dispune de aceeasi stralucire si finete precum bijuteriile din materiale extrem de pretioase. Iar in cazul in care alegi in prezent sau in viitorul apropiat sa te orientezi catre o astfel de bijuterie placata cu aur, iata cateva aspecte pe care sa le ai in vedere.

Vrei sa achizitionezi o bijuterie placata cu aur? Iata cateva aspecte pe care sa le ai in vedere

Dorim inainte de toate sa-ti precizam faptul ca nu toate bijuteriile din aur sunt 100% pure, in cicuda pretului ridicat. De exemplu, aurul de 18k, respectiv de 14k, contine in alcatuirea sa si o serie de alte metale care, in timp, pot duce la oxidarea unei astfel de bijuterii sau la schimbarea culorii. Adesea, bijuteriile din aur turcesc contin un continut mult mai mare de aliaje, in acest mod explicandu-se si costurile de achizitie mai reduse.

Astfel, daca esti o persoana sensibila la diferite aliaje, exceptie facand cele pretioase, trebuie sa stii ca doar bijuteriile din aur de 24k nu contin adaos de materiale extra cu care pielea ta ar putea reactiona in mod negativ (sa provoace alergii, sa se inverzeasca pielea, sa se innegreasca bijuteriile etc.). Acelasi lucru este valabil si cand vine vorba de bijuteriile placate cu aur, care sunt realizate dupa un concept similar, astfel ca rareori vei putea remarca diferenta dintre o bijuterie din aur de 14k sau 18 k si cele placate.

Modul cum se comporta si cum vor fi pastrate in timp bijuteriile placate cu aur depinde de modul in care le intretii si de calitatea materialelor din compozitie, respectiv de tehnologia si modul de concepere. Exista bijuterii care se vor pastra impecabil zeci de ani la rand, dar si bijuterii placate cu aur care la primul contact cu apa sau cu o serie de subtante chimice acestea isi vor schimba aspectul cu rapiditate, aspect ce nu e reversibil ca la unele bijuterii din aur ce pot fi curatate cu usurinta.

De aceea este bine sa te poti baza pe o serie de pareri valide inainte de a face investitia in astfel de bijuterii si/sau sa eviti contactul acestora cu pielea transpirata, cu o serie de produse de ingrijire, chiar si cu apa.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news