Ce sa vezi in Brasov, bijuteria din centrul Transilvaniei

Fascinant si putin boem,  Brasov este principalul oras din Transilvania pentru importanta culturala si comerciala si este situat aproape in centrul Romaniei, la 170 de kilometri de Bucuresti. Fondat de Cavalerii Teutoni in 1211 si fortificat de sasi, orasul este un labirint de strazi inguste, fatade baroce si turle gotice.

Brasovul este, de asemenea, un punct de plecare excelent pentru a descoperi imprejurimile magnifice : Cetatea Rasnov este la 15 kilometri sud-vest de Brasov, Castelul lui Dracula la 25 de kilometri, biserica fortificata a lui Harman la 6 kilometri nord si, nu departe, biserica fortificata din Prejmer. In ciuda dezvoltarii orasului, Brasovul este inca scufundat in natura, este inconjurat pe 3 laturi de Carpati, iar minunatele paduri din jur au fost protejate chiar si in timpul industrializarii postbelice.

Ce sa vezi la Brasov

Pitoreasca cetate medievala este inconjurata de ziduri construite in secolul al XV-lea, inaltime de 12 metri, lungime de 3 kilometri si cu 7 bastioane, si aici se afla Biserica Neagra, cea mai mare biserica gotica din Romania, Strada Sforii, cea mai ingusta a Europei, Catedrala San Nicola si frumoasa Piata Sfatului, inconjurata de structuri baroce si case comerciale cu vechea inima administrativa a orasului in centru, astazi Muzeul de Istorie.

Asadar, sunt atat de multe lucruri de vazut in Brasov , dar iata cele mai bune, pentru a profita la maximum de sederea dvs. in oras.

Piata Sfatului

Frumoasa Piata Sfatului, este piata centrala a centrului istoric al orasului. Casele din anii 1800 si 1900 trec cu vederea, majoritatea fiind monumente istorice. Dintre acestea, cea mai importanta dintre toate este Casa Sfatului, care da numele pietei. Dateaza din 1420 si gazduieste acum Muzeul Judetean de Istorie Brasov.

Strazile din centrul orasului se separa de piata, inclusiv pitoreasca strada Republicii, in intregime pietonala, iar in imprejurimile imediate sunt unele dintre principalele atractii ale Brasovului, precum Biserica Neagra, Biserica Ortodoxa, Muzeul Civilizatiei Urbane si frumoasa Casa Hirscher.

Biserica Neagra

Biserica Neagra din Brasov, este una dintre cele mai renumite biserici gotice din Romania. Cladirea, lunga de 90 de metri si cu o clopotnita inalta de 65 de metri, este situata in Piata Sfatului si a fost construita intre 1385 si 1477. In 1689 un mare incendiu a devastat o mare parte din oras si a innegrit zidurile bisericii. atunci numele sau este memorialul acelor evenimente tragice.

Interiorul bisericii este in stil baroc si este  bogat decorat : coloanele de piatra hexagonale impart cele 3 nave si balcoanele splendide imbogati complexul. Cladirea gazduieste, de asemenea, una dintre cele mai mari colectii de covoare orientale din Europa, vorbim despre 119 covoare anatoliene donate bisericii de unii negustori germani intre secolele al XVII-lea si al XVIII-lea ca multumire pentru supravietuirea in tinuturile barbare, si o imensa orga din 1839, cu peste 4.000 de tuburi sonore, folosita in timpul verii pentru concerte minunate. Biserica include 6 portaluri  de diferite stiluri arhitecturale, de la gotic la renascentist.

Cluburi de noapte, discoteci, cluburi si baruri

Hacienda de pe strada Carpatilor 17 este frecventata de cele mai fierbinti femei din oras si are reputatia de a fi principalul loc de intalnire al Brasovului. Daca sunteti in cautare de escorte Brasov cu care sa petreceti clipe placute, acesta este locul ideal. Alte cluburi bune din Brasov sunt Acvariul din Piata Teatrului 1, No Problem in strada Uranus 3 si Tequila langa hotelul Ambient care are si o pista de bowling. Harley’s este un bar cu o atmosfera relaxata sub restaurantul Saloon.  Alte cluburi si baruri din Brasov care merita verificate pentru frumusetile locale sunt Angel’s Night Club (strada Temeliei 2), Blitz Club (strada Mihail Kogalniceanu 13), Blue Night Karaoke (strada Rosiorilor 2).

Unde sa dormi in Brasov

Nu departe de vechiul centru istoric medieval al Brasovului, a fost construit noul oras , cu siguranta mai putin bogat in monumente si obiective turistice, dar mai complet din punct de vedere al serviciilor. Prin urmare, cei care opteaza pentru o cazare in centrul istoric pot decide sa doarma in imprejurimile Pietei Sfatului , in timp ce cei care prefera sa experimenteze Brasovul mileniului al treilea vor trebui sa aleaga o cazare langa marea Piata Consiliul Europei , care reprezinta centrul noului oras.

Fiind o destinatie cu o vocatie turistica ridicata, nu lipsesc locurile de dormit: acestea variaza de la hoteluri excelente la pensiuni mici , trecand prin case de oaspeti si apartamente inchiriate turistilor de catre localnici. Indiferent de alegerea dvs., stiti ca preturile sunt mult mai mici decat cele din alte orase din Europa de Vest si ca, in orice caz, serviciile oferite mentin, in general, standarde excelente.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news