Ce inseamna sa fii polisexual? Un indiciu: nu are nimic de-a face cu poliamorul

Gasirea cuvintelor pentru a-ti descrie sexualitatea poate fi incredibil de eliberator si de calmant. Te-ai intrebat vreodata daca ai putea fi polisexual? Sau incerci sa intelegi ce inseamna pentru un prieten sau persoana iubita ? Daca da, acest ghid va poate ajuta sa va adanciti in lumea polisexualitatii.

Ce inseamna sa fii polisexual?

Termenul polisexual provine din radacina greaca poli, care inseamna „multi sau mult”. O persoana polisexuala este atrasa de oameni de mai multe genuri, desi nu neaparat de oameni de toate genurile. De exemplu, o persoana polisexuala poate fi interesata de barbati, de persoane de varsta si de persoane nebinare, dar nu de femei.

Ca orice conversatie cu oricine despre o eticheta pe care o poate alege pentru a-si descrie experienta, cel mai bine este sa intrebati acea persoana ce inseamna acea eticheta pentru ea si sa nu va asumati experienta. 

Semne ca ai putea fi polisexual:

1. Te indragostesti de oameni de diferite genuri

Oameni de mai multe tipuri de gen va intorc capul cand mergeti pe strada sau cand sunteti la o petrecere. Lista dvs. de indragostiti de celebritati acopera o varietate de genuri.

2. Daca ai avut doar parteneri de un singur sex, uneori devii deprimat

Poate ca nu ai avut niciodata un iubit, desi iti plac barbatii, sau nu ai avut niciodata o prietena, desi iti plac femeile. Cand te gandesti la acest fapt, simti ca nu ai explorat pe deplin toate profunzimile sexualitatii tale. Speri ca urmatoarea persoana cu care te afli va fi o oportunitate pentru tine de a explora cum este sa recunosti restul identitatii tale sexuale.

3. Nu vezi o persoana de un anumit gen atunci cand iti imaginezi persoana perfecta.

Cand le spui prietenilor tai despre potrivirea ta ideala, sexul persoanei nu este chiar fix. Uneori iti imaginezi un barbat, alteori iti imaginezi o femeie si uneori te gandesti doar la calitatile pe care ai vrea sa le aiba acea persoana.

4. Alte etichete de identitate nu vi se par corecte

Poate ca alti oameni au incercat sa-ti descrie sexualitatea ca fiind bisexuala sau pansexuala, iar tu nu te identifici? Cand cititi sau auziti despre bisexualitate sau pansexualitate, puteti empatiza cu unele dintre ele, dar simtiti ca ambele nu au dreptate sa surprinda exact ceea ce simtiti, poate pentru ca, spre deosebire de o persoana pansexuala, exista unul sau mai multe genuri. nu te atrag.

Cum se leaga polisexualitatea cu alte sexualitati

Polisexualitatea este strans legata de bisexualitate si pansexualitate, desi toate trei sunt identitati distincte. Bisexualitatea este, in general, descrisa ca fiind atrasa de propriul gen si de cel putin un alt gen, iar pansexualitatea este descrisa ca fiind atrasa de oameni, indiferent de sexul lor.

De asemenea, merita remarcat faptul ca modul in care oamenii folosesc bisexualul, pansexualul si polisexualul se poate suprapune. Doi oameni pot gandi foarte asemanator despre sexualitatea lor, si totusi unul poate fi numit bi si celalalt pan. Este foarte mult despre care eticheta vorbeste cel mai bine unei persoane si cu ce eticheta se simte cel mai confortabil.

Bisexuali, pansexuali si polisexuali sunt exemple de identitati non-monosexuale (monosexualul se refera la atractia pentru un singur gen, spre deosebire de atractia pentru mai multe genuri). Termenul „bi+” este adesea folosit ca „termen general” care acopera toate sexualitatile non-monosexuale, cum ar fi pansexualitatea si polisexualitatea.

Polisexualitate vs. poliamor

O conceptie gresita comuna despre persoanele polisexuale este ca acestia sunt poliamorosi, dar sunt de fapt doi termeni diferiti si fara legatura. Poliamorul descrie o abordare a relatiilor, in timp ce polisexualitatea descrie genurile de care o persoana este atrasa sexual.

Poliamorul este practica si deschiderea catre a fi intim/romantic cu diferiti parteneri in acelasi timp, in timp ce polisexualitatea este o atractie sexuala pentru multe, dar nu pentru toate genurile. Polisexualii nu sunt neaparat interesati de poliamor si nu toti oamenii poliamorosi se identifica ca polisexuali.

Concluzie  

Indiferent de ce nume ne dam sexualitatii, cu totii ar trebui sa fim primiti cu respect si intelegere. Daca esti o persoana polisexuala, cauta oameni care te vad in totalitatea ta si te iubesc pentru asta si, daca te intalnesti sau te apropii de o persoana polisexuala, fii acea persoana iubitoare!  

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news