Antonescu: Poate candidez. Nici dracu’ nu ma șantajeaza!

Antonescu a raspuns extrem de ferm acuzațiilor, afirmand mai intai intr-o intervenție telefonica la Antena 3 (in cadrul emisiunii „La ordinea zilei”, la care era invitat și Pop) ca e gata sa renunțe la decizia de a se retrage din cursa prezidențiala, daca se pune problema in acești termeni.

„Daca anunțul meu ca nu doresc sa mai candidez lasa liber un asemenea spațiu pentru cele mai ordinare calomnii, daca el nu poate fi explicat altfel in țara asta decat printr-un posibil șantaj atunci va spun limpede: USL-ul la loc nu-l fac, dar de candidat la președinție, daca țineți morțiș, doar pentru a va convinge ca nu sunt șantajat de nimeni, nu ma faceți, ca o fac!”, a spus Antonescu.

Acesta a relatat ca imediat dupa ce a vazut acuzațiile lui Pop, l-a sunat pe premierul Victor Ponta.

„L-am sunat cred ca pentru prima oara dupa ruperea USL și i-am spus atat: Spune-mi ca n-ai nici o legatura cu asta, cu mizeria asta. Mi-a spus ca nu știe despre ce e vorba, ca e gata sa dea și declarații, ca n-are habar”, a povestit fostul lider PNL, care s-a intrebat „cine il pune” pe Liviu Pop sa faca asemenea acuzații.

Ulterior, Antonescu a intrat in direct și in emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 TV, unde a susținut ca acuzația adusa de Liviu Pop este „cea mai mare mizerie in 24 de ani de politica”. „Este mizerabil, este mincinos, este profund calomnios”, a apreciat Crin Antonescu.

„De buna seama ca nu am niciun fel de legatura directa sau de orice fel cu problemele domnului Uioreanu, de buna seama ca nu am avut o intalnire de acest fel cu Traian Basescu sau cu altcineva”, a spus fostul șef al PNL. Antonescu a adaugat ca il someaza pe Liviu Pop sa produca dovezi in sprijinul acuzațiile lansate.

Acesta a reiterat faptul ca poate reveni asupra deciziei de a se retrage din cursa pentru Cotroceni, subliniind ca pe el nu-l poate șantaja „nici Liviu Pop, nici Basescu, nici dracu’ ”

„Pe mine nu ma impiedica nimic ca daca toți colegii mei, dupa ce fac ei tot felul de evaluari și cercetari vin și-mi spun: domnule, numai tu poți sa te duci, numai tu ai o șansa, eu nu ma dau inapoi, ca nu ma șantajeaza nici Liviu Pop, nici Basescu, nici dracu‘! Nu știu cum sa formulez eu mai bine ca sa fie clar: nu mi-am reevaluat decizia, raman pe ea, le-am spus-o și colegilor de la partid, au luat act de ea foarte mulți, dar nu vreau sa se interpreteze in felul acesta (ca a fost șantajat, n.r.), pentru ca nu exista nici un motiv sa se interepreteze in felul acesta”, a punctat Antonescu.

Acesta a susținut ca retragerea sa a fost rezultatul unei evaluari politice pe care a facut-o el personal.

„Eu am spus foarte clar și nu s-a schimbat nimic: nu doresc sa candidez la președinție pentru ca imi pare ca avem poate șansa mai repede și poate cu mai mulți sorți de izbanda sa gasim un candidat comun. Dar aceasta decizie a mea este doar rodul unei opțiuni politice pe care o fac eu. In momentul in care aceasta diversiune continua, eu pot sa spun foarte limpede: pe mine nimeni, dar nimeni, nu ma poate și nici n-a incercat sa ma constranga sa nu candidez (…) Decat sa ramana cineva cu cea mai mica suspiciune ca eu aș putea fi un om șantajabil de catre cineva, sunt gata sa spun: Da, domnule, candidez! Sa decida partidul, partidele reunificate, cine doriți dvs, dar eu nu am nici un motiv sa ma dau inapoi. Daca o decizie politica explicata normal se interpreteaza așa (ca fiind rezultatul unui șantaj, n.r.), atunci ii spun domnului Pop și domnilor care stau in spatele lui: Da, baieți, candidez, ia veniți voi și șantajați-ma. Care sunteți aia care aveți ceva cu care sa-l șantajați pe Antonescu?”,  a insistat fostul lider al PNL.

El a acuzat și „lipsa de logica din acuzațiile lui Pop. „Ce interes ar fi avut Traian Basescu sa ma scoata pe mine din cursa? Vrea sa ii faca viața lui Ponta mai ușoara? E greu de crezut”, a spus Antonescu.

Ce acuzații a adus Pop

Senatorul PSD Liviu Pop afirmase intr-o scrisoare deschisa in care folosea pluralul ca exista informații potrivit carora președintele Traian Basescu este cel care i-a cerut lui Antonescu sa se retraga din cursa pentru prezidențiale.

„Fiecare minciuna are termen de valabilitate, iar fiecare adevar iese mereu la iveala. Avem informații clare ca președintele Basescu a avut o intalnire de grad zero in data de 10 februarie, anul curent, cu domnul Antonescu, in care conducatorului liberalilor i s-au adus la cunoștința ca exista probe și inregistrari incriminatoare referitoare la mita de la președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Scopul a fost unul singur: se pare ca Basescu i-a cerut lui Antonescu sa se retraga de la prezidențiale, vehiculand varianta Ponta — președinte, Antonescu — premier, scenariu care reiese din declarațiile lui Basescu de a doua zi”, spune Pop, care pune apoi mai multe intrebari.

„Domnule Basescu, este adevarat ca v-ați intalnit in data de 10 februarie cu domnul Antonescu pentru a-i prezenta informațiile incriminatoare referitoare la șpaga de la Uioreanu? Domnule Antonescu, e adevarat ca vi s-a cerut retragerea din cursa prezidențialelor in schimbul crearii unei drepte unite sub conducerea lui Basescu? Domnule Basescu, recunoașteți ca i-ați asigurat protecție lui Antonescu in acest dosar? Va invitam la un dialog obiectiv și la niște raspunsuri sincere, pentru ca Romania are dreptul sa știe cine face jocul de putere”, mai arata Liviu Pop.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news