3 motive pentru care sa folosesti deodorant pentru litiera

Daca ai una sau mai multe pisici este imposibil sa nu fi auzit cel putin o data pana acum de deodorantul pentru litiera. Iar daca acest lucru nu s-a intamplat pana acum, vei afla astazi, in avanpremiera in acest articol, toate lucrurile pe care trebuie sa le stii despre acesta, mai ales daca esti in permanenta in cautarea celor mai bune solutii de a convietui si de a-ti creste animalul de companie in cele mai bune conditii.

Bineinteles, acest deodorant este unul special, conceput anume pentru nevoile pisicii tale. Asa ca nu ar trebui sub nicio forma sa incerci sa inlocuiesti un astfel deodorant cu unul de camera, masina sau cel destinat uzului uman.

Deodorantul pentru litiera se prezinta sub forma unei pulberi parfumate care pare la prima vedere a avea doar exclusiv, beneficiul de a oferi un parfum frumos. Insa asta nu e tot! Dar hai sa-ti povestim mai multe despre el, mai in detaliu.

3 motive pentru care sa folosesti deodorant pentru litiera

  • Elimina mirosurile neplacute

In mod evident, un prim beneficiu al acestui tip de deodorant pe care probabil l-ai intuit inca de la bun inceput este puterea lui in fata mirosurilor neplacute pe care le emana urina sau fecalele animalutului tau de companie. In mod normal, ele n-o sa aiba un miros extrem de placut, cu atat mai mult daca pisica ta are de exemplu, o dieta speciala pentru diferite afectiuni, cand reziduurile se acidifiaza si au un miros si mai puternic.

Deodoratul pentru litiera este prevazut cu o serie de micro-capsule care capteaza mirosurile neplacute pe care le atenueaza pe termen lung,oferind un miros placut in incapere. Astfel, atat litiera, cat si incaperea, va fi mai placut mirositoare sau cel putin vei neutraliza in linii cat mai mari aceste mirosuri nedorite.

  • Contribuie la formarea bulgarilor si faciliteaza curatarea litierei

Deodorantul de litiera este perfect si pentru a economisi cantitatea de nisip pe care o cureti frecvent. Granulele speciale favorizeaza de asemenea absorbtia lichidelor, evitand ca acestea sa se imprastie pe o suprafata mult mai mare sau sa se “intareasca” cu greu (cum se intampla la nisipul normal) si implicit, sa cureti si sa arunci mai mult nisip decat este necesar. Asta inseamna ca vei reusi totodata sa faci si economii la achizitia de nisip.

  • Ajuta pisica sa mearga mai des la litiera

Daca exista un animalut extrem de pretentios, cu siguranta pisicile sunt una dintre speciile aflate in topul mofturoaselor si al animalelor pline de personalitate. Iar deseori pisica poate refuza mersul la toaleta, ba chiar inclusiv sa-si faca nevoile prin alte colturi nedorite, din prisma faptului ca miroase litiera. Pisicile au simturile extrem de fine, iar datorita faptului ca mirosurile vor fi foarte bine neutralizate prin intermediul unui deodorant, ele se vor duce la nevoie sa-si faca treaba cu mai multa placere. Bineinteles, asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai cureti litiera in mod regulat sau ca dupa ar trebui sa lasi litiera necuratata pe perioade extrem de mari de timp. In plus, pretul unui astfel de deodorant este in general foarte accesibil si nu trebuie sa folosesti decat o cantitate mica de deodorant de fiecare data cand schimbi/adaugi nisip.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news