Vezi ce este sarutul si de cate tipuri este

Sarutul este mai mult decat un act de afectiune, mai mult decat un act erotic, mai mult decat preludiu pentru actul sexual… Sarutul isi are radacinile in natura si mai multe sensuri decat ne-am imagina! Sarutul poate fi cel mai intim act, dar si cel mai voluptos.

Sarutul nu este, cum ati crede, un act social la radacina – el este un act natural, instinctiv. Desi multe culturi nu au cunoscut sarutul in felul inteles astazi – unirea buzelor – a existat intotdeauna, sub diverse forme, si nu numai in societatea umana. Sarutul depaseste sexualitatea sau exprimarea afectiunii – studii arata ca in lumea animala, anumite forme de sarut au rol de a limita agresivitatea si a stimula comuniunea…

Ce este sarutul:

Sarutul erotic. Cand ne gandim la sarut, primul lucru care ne apare in minte este sarutul erotic intre doua persoane atrase fizic si sexual. Sarutul erotic are mai mult decat un rol de preludiu – desi si acesta este esential. Sarutul starneste dorinta – de fapt, s-a demonstrat ca buzele sunt un centru al excitatiei important si ca stimularea lor placuta poate oferi placere intensa. Sarutul este si actul initial prin care doua persoane isi arata atractia, dar o si testeaza. Un sarut arata multe despre compatibilitatea sexuala dintre doi parteneri. Un sarut le spune cum va fi sexul. Un sarut este primul pas spre intimitatea sexuala si spre starnirea pasiunii. Astazi, sarutul frantuzesc este printre cele mai erotice acte – unirea buzelor si jocul senzual cu limbile… Sarutul ca act erotic nu se limiteaza la buze – prin sarutarea intregului trup al celuilalt, inclusiv a organelor genitale, oferi placere, explorezi, cunosti. Sarutul a devenit la oameni o joaca si o arta senzuala – ce este sexul fara sarut?… Sarutul inseamna unirea celor doi, devorarea lor reciproca, daruirea lor reciproca.

Sarutul intim – romantic. Insa sarutul este mult mai mult decat un act erotic si sexual. Este un mod de a oferi si primi afectiune, de a consolida intimitatea intre doua persoane. Te oferi cu adevarat prin sarut si nu prin sex. Amintiti-va de celebra scena din Pretty Woman – in care ea refuza sa isi sarute clientii. Este adevarat – si in realitate, multe prostituate refuza sa isi sarute clientii. Ele considera ca prin sex, nu se daruiesc total si adevarat, atat timp cat refuza acest act intim – cel mai intim. Isi pastreaza daruirea sarutului pentru actele de afectiune, nu pentru cele de afaceri. Sarutul intim are un rol atat de important in cuplu – si nu numai sarutul pe buze, ci si cel pe obraji sau pe frunte. Un simplu sarut schimba multe! Studii diferite au aratat ca in acele cupluri de durata in care partenerii nu uita sa isi ofere mici saruturi pe buze si frunte, intimitatea, apropierea, armonia este prezenta. Pe cand printr-un sarut lung si erotic starnesti pasiunea si dorinta, printr-un sarut scurt si personal, iti creezi intimitatea si apropierea. Nu unirea genitalelor pastreaza sentimentul de comuniune, de intimitate, de cunoastere – ci unirea buzelor.
Sarutul afectiv. Insa sarutul trece si peste latura sexuala si peste cea romantica a persoanei. Oamenii se saruta pentru a-si arata afectiunea platonica – amicitia. Sarutul pe obraji cand te vezi cu un prieten sau cand de desparti de acesta… Mai mult – sarutul este un act prin care arati nu numai afectiune, ci si protectie – parintii isi saruta copiii si atunci cand acestia au o „buba”, ca sa le treaca!
Sarutul social. Sarutul a capatat si conotatii si roluri sociale. Este, de exemplu, un act de politete – cand barbatii saruta mainile doamnelor. Este si un act de protocol in situatii oficiale – la multe popoare, cand se intalnesc doi lideri, acestia se saruta pe obraji. Sarutul in mod natural este un gest prin care iti arati colaborarea, disponibilitatea de comunicare. Animalele isi limiteaza agresivitatea prin diverse forme de sarut. La oameni, sarutul a pastrat si acest sens – arati ca doresti sa colaborezi cu un alt grup, un alt popor si ca nu vrei conflict.
Sarutul simbolic. Sarutul este un act atat de complex, incat i se atribuie si semnificatii simbolice – atunci cand saruti un anumit obiect pentru a avea noroc. Mai mult, devine si un act religios, de dovedire a credintei – sarutul pe Cartile Sfinte sau icoane.

Sarutul este, astfel, mult mai mult decat un act fizic, mult mai mult decat un act sexual si erotic, mult mai mult decat un act romantic. Prin sarut, oferi placere, oferi afectiune, oferi dragoste, oferi intimitate, oferi amicitie, oferi protectie, oferi colaborare… Iar sarutul erotic si intim este cel mai bun, natural si placut mod de a mentine armonia intr-o relatie. Un sarut romantic te electrizeaza, te stimuleaza, te energizeaza, te reasigura…

Orice tip de relatie devine mai puternica si mai intima prin sarut. Asadar, nu uitati – sarutati-va iubitul/iubita nu numai inainte de sex, sarutati-va prietenii nu numai dupa perioade lungi de despartire, sarutati-va copiii nu numai cand acestia plang!

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news