Unicitatea orgasmului – de ce este orgasmul unic?

Despre orgasm se poate scrie continuu si asta nu ar insemna si epuizarea subiectului. Intre enigma si teorii general valabile, intre experiente personale oferite drept exemplu si cautarea unei retete de succes, trebuie sa avem in vedere cel mai important aspect: orgasmul este mereu unic.

Sexologoul Tracey Cox ne aminteste: „Fiecare femeie se bucura de un orgasm diferit, unicitatea orgasmului poate fi comparata cu unicitatea amprentelor digitale”.

Nu exista doua persoane care sa traiasca aceleasi emotii in timpul placerii. Este adevarat ca modul in care ajungem la acest punct culminant poate avea aceleasi coordonate, dar fiecare femeie (la fel de bine putem spune si fiecare barbat) reactioneaza aparte la factorii externi sau interni.

Asa cum nu exista doua amprente digitale identice…

Intensitatea si frcventa placerii sexual depind de trasaturile specifice fiecarui corp, fiecarui suflet, fiecarei minti.

Factori precum puterea perineului, sensibilitatea peretului vaginal sau chiar motivatia au, de la persoana la persoana, o amprenta unica.

Orgasmul – o placere subiectiva

Orgasmul apare sau nu, de fapt il resimtim sau nu in functie de perceptia subiectiva a stimularii sexuale, exprimata prin senzatii senzuale coplesitoare.

Mai mult, el defineste un tip, la fiecare cuplu nou, de fuziune, comunicare, confundare sufleteasca si trupeasca.

Este punctul in care doi parteneri simt ca devin un intreg, nu numai la nivel mental, dar si fizic si din punct de vedere al energiilor emanate.

Pentru multi, momentul culminant al unei partide de sex depaseste somaticul si intra in planul „transe lucide”.

Unii rad, altii plang in acel moment, unii au parte de spasme, gemete, manifestarii asemanatoare starii de agonie, cativa nici nu il constientizeaza, ci doar traiesc un moment de relaxare totala sau de bucurie intamplatoare.

Pentru majoritatea, timpul se opreste din scurgerea lui ireversibila pentru cateva secunde.

Fiecaruia ii este dat sa experimenteze o alta si o alta stare. Reprezentarea celor simtite e diferita pentru ca si ceea ce simtim efectiv este aproape complet diferit.

Comuna este doar asocierea cu placerea, cu extazul maxim…

Musculatura perineului creste intensitatea orgasmului

Intrebarea care preocupa medicii, sexologii, majoritatea femeilor si a barbatilor ramane: “cum crestem, totusi sansele de a atinge acest climax sexual?”

Sexologul Tracey Cox aminteste ca viabile exercitiile care stimuleaza orgasmul, exercitii de relaxare mentala, dar si fizice.

Unele dintre cele mai cunoscute exercitii poarta numele: Arnold Kegel. Menite sa intareasca muschii podelei pelviene (muschii care sprijina vezica urinara, uterul si intestinele), astfel de exercitii ajuta  organismul sa fie pregatit pentru atingerea placerii supreme, cum o mai numesc unii specialisti.

Cercetari serioase au demonstrat ca exista o legatura directa intre intensitatea orgasmului si muschii pelvieni bine tonifiati, atat la femei, cat si la barbati.

De fapt, aceste exercitii constau in incordarea si relaxarea succesiva a muschilor…

Se recomanda si o oarecare inhibare in momentele in care simti ca placerea apare, atitudine care permite sporirea excitatiei si cresterea nivelului de endorfine din organism.

Un alt mic secret care te aduce mai aproape de orgasm consta in scimbarea periodica a stimulatorului: alternarea mainilor, gurii cu organele genitale.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news