Tocuri sanatoase pentru picioarele noastre

Pantofi cu tocul cat mai inalt, platforme sau tocuri mici, toate fac parte din garderoba oricarei femei. Insa inainte de a alege orice pereche de pantofi, trebuie sa ne gandim si cat de sanatoase, sau nu, sunt tocurile respective pentru picioarele noastre. Sa descoperim ce tocuri sunt sanatoase pentru picioarele noastre.

Pantofii cu toc inalt (peste 5 cm). Acestia sunt poate cei mai periculosi pantofi pe care ii poti purta, chiar daca avem multe perechi in garderoba. Pantofii cu toc inalt forteaza muschii si da dureri de spate. In plus, medicii avertizeaza ca din cauza tocurilor, ne putem alege cu entorse, fracturi, intinderi musculare, bataturi sau chiar tumori benigne nervoase.

Cizme cu toc inalt. Sunt elegante si completeaza orice tinuta. Insa cizmele cu toc inalt nu sunt nici ele “preferatele” specialistilor, care spun ca ar putea cauza dureri de spate, probleme de echilibru, fracturi, monturi, bataturi sau intinderi musculare.

Balerini. Preferatii nostri pe timp de vara, balerinii sunt foarte comozi, usori si gata mereu pentru o noua aventura. Insa specialistii ne avertizeaza ca purtarea balerinilor presupune fixarea acestora cu ajutorul degetelor. Din aceasta cauza, poti prezenta bataturi, dureri la nivelul talpilor, inclestarea degetelor, dureri la nivelul genunchiului si al spatelui.

Slapi. Ai fi crezut ca slapii sunt cei mai siguri pantofi, insa adevarul este altul. Slapii lasa piciorul liber, iar degetele fac un efort suplimentar sa pastreze slapul pe picior, ce poate duce la disconfort.

Pantofii cu platforma. Acestia sunt de preferat pantofilor cu toc inalt deoarece protejeaza glezna. Insa si acesti pantofi pot provoca entorse, fracturi si bataturi.

Botine. Botinele chiar sunt recomandate, in special daca tocul acestora nu depaseste 5 cm, caz in care glezna este protejata. Daca te gandesti la botinele cu tocul foarte inalt, atunci vei avea aceleasi probleme ca si in cazul pantofilor cu toc inalt.

Pantofi sport. Nici acestia nu sunt cea mai buna optiune, sunt de parere specialistii. Pantofii sport cu talpa groasa sunt nocivi pentru articulatii, iar pantofii moderni, cu talpa usor ridicata spre calcai tensioneaza suplimentar bolta piciorului.

Cizme de ploaie. Chiar daca sunt extraordinare pe timp de ploaie, cizmele facute dintr-un material impermeabil pot provoca intinderi ale gambei, negi sau basici, mai ales daca sunt purtate timp indelungat.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news