Reteta de sushi Makis, Uramakis si Nigiris

 Deoarece ne place sushi-ul cu mult somon, prefer mereu sa-l fac acasa. Pentru acelasi buget, puteti face triplu cu ceea ce puteti cumpara, care este adesea amestecat cu o bucata de peste de calitate inferioara.

Asa ca pentru a fi siguri de ce mancam este mai bine sa le facem acasa. Este foarte usor si va voi prezenta tot ce trebuie sa stiti.

Care sunt diferitele tipuri de sushi?

Mai intai, sa clarificam numele:

Maki este cel invelit in alge, adica alga este pe exterior; Uramaki in japoneza inseamna cu susul in jos, ceea ce inseamna ca algele marine sunt in interiorul ruloului. Nigiri este facut doar cu orez si peste, iar Sashimi este doar pestele.

Cum sa cumperi peste pentru a face sushi

Ingredientele sunt foarte importante, mai ales daca se foloseste peste crud. Asigurati-va ca somonul (sau orice alt peste pe care urmeaza sa-l folositi) a fost pastrat la -20ºC timp de cel putin 7 zile.

Somonul este un aliment foarte hranitor si sanatos. Contine proteine ​​cu valoare biologica ridicata si acizi grasi Omega 3.

Pentru a fi sigur, cumparati-l de la un vanzator de peste reputat si intrebati in mod specific daca este potrivit pentru sushi.

Asigurati-va ca sushi-ul dvs. este cel mai proaspat vreodata, facandu-l acasa; Este mai usor decat crezi.

Nigiri este unul dintre cele mai traditionale tipuri constand din peste invelit in orez condimentat. Pregatiti mai multe tipuri pentru a servi la cina sau a le savura la pranz.

Sushi (Makis, Uramakis si Nigiris)

Ingrediente

  • 3 cani de orez sushi
  • 3 cani de apa
  • 80 ml de otet de orez
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita sare
  • alge nori
  • 250 de grame de somon

Idei de adaugat la sushi

  • wasabi
  • avocado
  • sos de soia

Cum se prepara sushi (Makis, Uramakis si Nigiris)

Pregatiti orezul

  1. Spalati orezul de 2 pana la 3 ori in apa proaspata.
  2. Intr-o cratita pune orezul si apa.
  3. Acoperiti tigaia si gatiti la foc mediu timp de 2 minute.
  4. Reduceti caldura la minim si gatiti timp de 12-15 minute.
  5. Scoateti de pe foc.
  6. Lasati sa stea acoperit timp de 10 minute.Nu ridicati niciodata capacul.
  7. Intr-o cratita mica se incinge otetul de orez, fara sa fiarba.
  8. Adaugati zaharul si sarea si amestecati pana se dizolva.
  9. Adaugati acest dressing cu otet la orez.
  10. Se amesteca si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru umplutura

  1. Taiati somonul in felii subtiri cu un cutit foarte ascutit.

Pentru a face rulourile de sushi Maki

  1. Intindeti covorasul pentru sushi si acoperiti cu o folie de folie alimentara.
  2. Puneti o foaie de alge Nori cu partea stralucitoare in jos.
  3. Turnati o cana de orez peste algele Nori si tinand mainile umede, astfel incat orezul sa nu se lipeasca de degete, apasati usor in timp ce il intindeti peste algele Nori. Orezul nu trebuie sa ajunga la marginile unde urmeaza sa incepeti si sa terminati rularea.
  4. Pune somonul pe orez.
  5. Incepeti sa infasurati sfoara, strangand usor.
  6. Cand ajungeti la capatul algei Nori, care nu are orez, umeziti-o si terminati de rulat sushi-ul. Trebuie sa apasati putin pentru ca algele sa se lipeasca.
  7. Scoateti covorasul si filmul transparent.
  8. Taiati in portii cu un cutit foarte ascutit.

Pregatirea Uramaki Sushi

  1. Pune o cana de orez pe folie transparenta si intinde-o.
  2. Pune o foaie de alge Nori deasupra orezului. De data aceasta invers, adica cu partea stralucitoare in sus.
  3. Pune somonul pe alga Nori.
  4. Rulati, indepartati covorasul si filmul transparent.
  5. Intindeti semintele de susan pe o tava
  6. Rulati sushiul peste seminte.
  7. Taiati in portii.

Pentru a face sushi Nigiri

  1. Luati o portie de orez si strangeti-o usor in forma de crocheta. Marimea ar trebui sa fie mai mult sau mai putin asemanatoare cu cea a feliilor de somon.
  2. Acoperiti orezul cu o felie de somon.

Ce fel de orez este folosit pentru a face sushi?

Se foloseste orez arboreal sau glutinos, ambele apartin soiului japonica.Daca nu il gasiti, puteti folosi o alta varietate de orez pentru risotto precum carnaroli.

De unde stiu ca somonul este proaspat?

Ei bine, verificati ca culoarea sa fie portocalie intensa si stralucitoare, sa fie vizibile dungile de grasime, sa nu aiba pete de sange coagulat si sa miroase a apa de mare.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news