Daca va place prajitura clasica padurea neagra originara din produsele de patiserie germane, cu mai multe straturi de crema, ciocolata, cirese si lichior, faceti o varianta actualizata cu acest invelis in fulgi neregulati de ciocolata.
Acest tort de ciocolata umezit cu kirsch, umplut cu cirese si frisca si ascuns in spatele unui perete dulce de fulgi de ciocolata. Pare de necrezut ca cu ingrediente atat de simple se poate face un desert celebru universal care are si propriul nume: prajitura Padurea Neagra.
In DNI-ul original al acestui desert scrie „schwarzwalder kirschtorte”, care inseamna prajitura cu cirese Padurea Neagra, pentru ca este in acea regiune germana unde se produce kirsch, o tuica de cirese esentiala pentru a face acest tort dupa reteta traditionala. Intr-adevar, aceasta lichior este folosita pentru a aroma biscuitii de ciocolata care sunt apoi umpluti cu frisca si cirese fara samburi; Pentru ca acestea sa aiba mai multa aroma, puneti-le cu o seara inainte intr-un bol, acoperiti-le cu kirsch si lasati-le la marinat 30 de minute.
Daca vrei ca prajitura ta Padurea Neagra sa fie mai suculenta, pregateste un sirop punand la fiert 100 g zahar cu 100 ml apa; scurgeti ciresele fara samburi din kirsch, adaugati-l in sirop si amestecati. Apoi, stropiti biscuitii cu siropul rece, fara sa-i inmuiati, umpleti-i si acoperiti-i cu frisca si ciresele fara samburi. Acum sunteti gata sa va serviti deliciosul tort Padurea Neagra. Sau nu, mai trebuie decorat!
Prajitura clasica se stropeste la final cu niste talas de ciocolata si se orneaza cu cirese, insa aceasta prajitura Padurea Neagra este invelita cu niste chipsuri de ciocolata cu care obtii un finisaj profesionist. Continuati sa cititi pana la final, mai tarziu va vom spune in detaliu cum sa faceti fulgii de ciocolata si sa va decorati tortul Padurea Neagra astfel incat sa arate exact ca cel din fotografie. Completati-l cu niste visine proaspete sau visine in tuica sau sirop, dar nu uitati sa le scurgeti bine inainte.
Daca ti-a placut acest tort Padurea Neagra, o sa-ti placa si prajitura in stil traditional Padurea Neagra , reteta rafinata Padurea Neagra: pandispan de cacao si cirese confiate si, daca preferi sa-l iei in doze mici, nu rata varianta de la Padurea Neagra. Tort Selva Negra Black single , care are doar dimensiunea potrivita pentru a cadea in ispita fara remuscari.
Ingrediente pentru Layer Cake Black Jungle
Pentru blat
- 75 gramos de Chocolate Negro de cobertura
- 185 de grame de unt
- 300 de mililitri de lapte
- ½ lamaie
- 2 oua
- 1 lingura de esenta de vanilie
- 310 grame de faina
- 25 de grame de pudra de cacao pura
- ½ lingura de bicarbonat de sodiu
- 350 de grame de zahar brun
- 60 de mililitri de lichior de cirese
Pentru umplutura si topping
- 300 mililitros de Nata Para Montar
- 30 de grame de zahar
- 200 de grame de cirese fara samburi
- A decora
- 200 gramos de Chocolate Negro de cobertura
- 4 cirese
Cum se prepara prajitura stratificata padurea neagra
1. Preincalziti cuptorul
Porniti cuptorul cu 10 pana la 15 minute inainte de a coace prajitura; selectati o temperatura de 180 ° si pozitia de incalzire in sus si in jos pe comenzile corespunzatoare.
2. Topiti ciocolata
Taiati 175 g de unt, puneti-l intr-o cratita antiaderenta, impreuna cu ciocolata rasa, si topiti-le intr-o baie de apa. Pentru a face acest lucru, incalziti trei degete de apa intr-o cratita si, cand ajunge la fierbere, reduceti intensitatea flacarii si puneti cratita deasupra. Continuati sa gatiti, la foc mic si amestecand continuu, pana cand ciocolata si untul se topesc si obtineti o crema neteda. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
3. Pregatiti laptele
Turnati 200 ml de lapte intr-un pahar, adaugati sucul de lamaie si amestecati de cateva ori cu o lingurita. Se lasa sa stea aproximativ 10 minute pentru ca laptele sa se coaguleze si sa capete un gust usor acid.
4. Pregatiti blatul
Spargeti ouale intr-un castron mare. Adaugam zara si esenta de vanilie si batem cu un mixer electric pana devine spuma. Adaugati 300 g de faina cernuta cu cacao, bicarbonat de sodiu si zahar brun si continuati sa bateti pana se incorporeaza. Adaugam ciocolata topita si restul de lapte clocotit si amestecam pana obtinem un aluat fin, fara cocoloase.
5. Pregatiti matrita
Untul topit ramas se intinde pe interiorul unei forme de aproximativ 18 cm diametru si se presara cu faina ramasa; Intoarceti forma cu susul in jos si bateti baza de cateva ori pentru a indeparta excesul de faina.
6. Coaceti tortul
Turnati aluatul pregatit in forma si coaceti prajitura pentru aproximativ 40 de minute. Dupa acest timp, intepati centrul cu o scobitoare; daca iese curat, scoate-l; daca nu, continuati sa gatiti inca 5 minute. Transferati-l pe un gratar si lasati-l sa se raceasca.
7. Taiati blatul
Cand prajitura este complet rece, se desface si se taie in trei discuri de aceeasi grosime; fa-o cu un cutit mare zimtat ca sa nu se sfarame.
8. Aromam cu lichior
Acoperiti fiecare pandispan cu 20 ml lichior de cirese. O poti face cu o lingura sau, daca preferi, foloseste o sticla de bucatarie pentru a o distribui uniform.
9. Umpleti tortul
Bateti smantana cu zaharul, cu tije electrice, pana este asamblata, si introduceti-o intr-o punga de patiserie cu duza neteda. Umpleti doi biscuiti cu o parte din frisca si intindeti-i peste ciresele fara samburi, spalate si uscate.
10. Acoperiti desertul
Stratificati cele trei cupcakes, rearanjati tortul si acoperiti toata suprafata si partile laterale cu mai multa frisca; se intinde bine cu ajutorul unei spatule.
11. Decorati cu ciocolata
Topiti ciocolata de decor la bain-marie. Se toarna doar topit pe o foaie de hartie de copt si se intinde cu o spatula, astfel incat sa fie un strat subtire. Inainte sa se raceasca, ruleaza hartia putin cate putin si se lasa la frigider pentru cel putin 20 de minute. Desfaceti hartia cu grija si veti vedea ca ciocolata se desprinde formand fulgi neregulati. Asezati-le in jurul prajiturii si pastrati-l la frigider pana in ultimul moment. Se decoreaza cu ciresele spalate si uscate si se servesc.
Decoreaza-ti tortul Padurea Neagra in detaliu
–Aceasta reteta nu este deloc dificila, dar este destul de laborioasa si, desigur, trebuie sa ai putin timp liber pentru ao pregati. Daca va grabiti, este mai bine sa faceti biscuitii cu o zi inainte. Pentru a mentine biscuitii moi si suculenti, infasurati-i separat in folie de plastic si lasati-i la frigider peste noapte. A doua zi va trebui doar sa bateti frisca si sa va asambleti prajitura Padurea Neagra cu usurinta.
–O parte din succesul acestui tort Padurea Neagra este prezentarea sa originala, totul invelit in bucati de ciocolata. Nu stii cum sa le faci? Retineti: turnati ciocolata proaspat topita pe o foaie de hartie de copt si intindeti-o cu o spatula, astfel incat sa fie un strat subtire. Inainte sa se raceasca ciocolata ruleaza hartia putin cate putin si se lasa la frigider minim 20 de minute, pentru ca ciocolata sa se intareasca si sa capate consistenta.Dup acest timp aseaza hartia de pergament pe masa de lucru si se deruleaza cu Ai grija, vei vedea cum se desprinde ciocolata formand fulgi neregulati. Trebuie doar sa le lipiti de partile laterale ale prajiturii, apasand usor cu varful degetelor (atentie, fulgii sunt fragili si se rup usor) pentru a adera bine de toppingul de frisca.
–Daca nu ai de gand sa aduci imediat tortul Padurea Neagra la masa, lasa-l la frigider pana in ultimul moment. Cu cateva minute inainte, puneti deasupra ciresele intregi, fara a indeparta tulpinile si, daca doriti, stropiti suprafata cu ciocolata neagra rasa si zahar pudra.