Beneficiile marsupiului pentru a transporta copilul si cand este recomandata utilizarea lui

Pentru a oferi confort si siguranta parintilor atunci cand poarta copilul, precum si pentru a spori contactul cu cel mic, marsupiul este o optiune ideala. Exista cateva linii directoare in utilizarea sa pe care este convenabil sa le cunoasteti.

Transportul bebelusului dintr-un loc in altul nu ar trebui sa mai fie o problema pentru tine. Datorita progresului care se produce in ceea ce priveste accesoriile utile pentru copii, exista marsupii pentru a transporta bebelusul . Pe piata exista o mare varietate si oferta acestora; Sa ne intalnim cu unii.

Din ce in ce mai multi parinti aleg sa foloseasca marsupii suspendate pentru a transporta copilul. Au devenit un accesoriu extrem de util, care permite transportul nou-nascutului intr-un mod confortabil si convenabil in acelasi timp.

In plus, aceste tipuri de marsupii tind sa favorizeze relatia dintre parinti si copii in primii ani de viata ai micutilor. Din aceste motive, este important sa cunoastem beneficiile si modul in care fiecare dintre ele este utilizat.

Beneficiile marsupiului pentru a purta copilul

Marsupiile au multiple beneficii; unul dintre cele mai importante este contactul bebelusului cu corpul parintilor sai . Acest lucru va permite sa dezvoltati o relatie mult mai stransa cu ei.

Folosirea marsupiului pentru a purta copilul este o tendinta larg utilizata, care permite parintilor sa transporte copilul in siguranta. La randul sau, acest tip de accesoriu permite parintilor sa fie mai atenti la nevoile bebelusului lor in fiecare situatie.

Etape in care se recomanda utilizarea lui

Tinand cont de siguranta si postura bebelusului, marsupile suspendate sunt concepute pentru a transporta bebelusii inca de la nastere . Exista multe optiuni pe piata si fiecare este personalizata, avand in vedere siguranta si postura nou-nascutului.

Din punct de vedere afectiv si senzorial, atat parintii cat si bebelusii beneficiaza de folosirea marsupilor. Mai ales in primele zile de viata, cand este primul contact al bebelusului cu mediul sau cel mai apropiat.

Cea mai buna pozitie pentru a transporta bebelusii in marsupii  

Exista multe intrebari despre care este cea mai buna pozitie pentru bebelus daca este purtat intr-un marsupiu suspendat. Este mai bine sa te uiti la parinti sau sa astepti cu nerabdare? Adevarul este ca, atunci cand se naste bebelusul, acesta are muschii foarte slabi ai gatului si coloanei vertebrale. Prin urmare, riscul de ranire dintr-o miscare brusca este si mai mare.

Datorita fragilitatii copilului, in perioada primelor trei luni, idealul este ca pozitia sa fie in fata parintilor . In plus, marsupiul trebuie sa acopere zona gatului pentru a stabiliza capul.

La scurt timp dupa, intre trei si sase luni, bebelusul incepe sa dobandeasca o forta musculara din ce in ce mai mare pentru a-si sustine capul si a-si mentine ferm trunchiul. Incepe chiar sa dezvolte viziunea indepartata si curiozitatea fata de lumea din jurul lui. In aceasta perioada si nu numai, bebelusul poate fi asezat cu fata in fata, atata timp cat marsupiul are toate masurile de siguranta pentru a-l face sa se simta confortabil.

Ce sa luati in considerare atunci cand le cumparati?

Pentru ca marsupiul sa favorizeze cu adevarat contactul dintre parinti si copil, acesta trebuie sa fie sigur si confortabil. Aceste doua caracteristici sunt esentiale. Marsupiul trebuie conceput special pentru a proteja copilul, asigurand pozitia si sustinerea corecta a copilului. Este esential sa evitati zonele de compresie sau benzile care ar putea cauza un anumit tip de vatamare copilului.

„In perioada primelor trei luni, idealul este ca postul sa fie in fata parintilor”

La fel de important este ca marsupiul sa aiba un suport bun pentru purtator, in principal pentru a distribui corect greutatea si a evita oboseala musculara. Se recomanda ca bretelele de umar sa fie late si captusite si sa aiba si suport lombar.

Practic, marsupiul ar trebui sa fie intotdeauna confortabil . Pentru bebelus, reglabil la marimea lui si cu o tesatura adecvata fiecarui tip de climat. De asemenea, confortabil pentru tata sau mama, care este usor de pus si scos, cu inchideri simple pentru a se potrivi si elibera, dar care sunt sigure si nu pot fi eliberate singuri sau prin actiunea bebelusilor.

In concluzie, marsupiul pentru a transporta bebelusul sunt unul dintre cele mai bune accesorii de pe piata. Sunt foarte practice si utile, intrucat permit ca bebelusul sa fie purtat in orice moment si in cel mai confortabil mod.

Prin urmare, daca vrei sa-ti porti copilul, nu ezita sa iei unul dintre aceste marsupii. Sunt bune pentru spatele tau si bune pentru copilul tau. Daca este bine plasat, nu ii vei afecta dezvoltarea fizica si nici nu vei avea disconfort de nici un fel. Cel mai bine, va puteti petrece mai mult timp impreuna si va puteti bucura de beneficiile de a fi atat de aproape unul de celalalt. Legatura ta va deveni indestructibila! 

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news