Intrebari capcana de la interviul de angajare!

Interviul de angajare poate fi un moment stresant pentru oricine, si mai ales pentru tinerii care nu au experienta si nu stiu cum ar trebui sa se desfasoare un interviu de angajare. Sa vedem cateva intrebari capcana din timpul interviului si cum raspundem acestora cat mai bine!

Spune-mi mai multe despre tine!

Prin aceasta solicitare, angajatorul doreste sa te cunoasca mai bine si sa analizeze modul in care te exprimi liber. Incearca sa fii cat mai clar, concis, iar informatia sa fie importanta pentru angajator, sa-i starneasca interesul. Nu trebuie sa te sperie aceasta intrebare, insa trebuie sa fii pregatit sa te prezinti cat mai bine in fata angajatorului.

Spune-mi cum ai rezolvat anumite probleme ivite la locul de munca!

In cazul in care angajatorul cauta o persoana proactiva, care sa stie sa gestioneze diferite probleme care pot aparea la locul de munca, aceasta intrebare cu siguranta iti va fi adresata. Incearca sa gasesti o situatie prin care ai trecut si care s-ar putea intampla la noul loc de munca.

Trebuie sa ii arati viitorului angajator ca ai stiut cum sa depasesti problemele aparute si ca ai putut tine situatia sub control.

Stii sa spui “NU”?

Exista cazuri in care este bine sa refuzam anumite sarcini, mai ales daca sarcinile nu intra in fisa postului tau. Este bine in acest caz sa dai exemple profesionale in care ai putut spune NU si in care ti-ai sustinut decizia in fata colegilor.

Care sunt punctele tale slabe?

Poate una dintre cele mai intalnite intrebari capcana din cadrul unui interviu de angajare, aceasta intrebare nu are ca scop denigrarea angajatului, ci din contra. Este bine sa descrii 2 defecte si masurile pe care le-ai luat pentru a le corecta.

Cum te descurci intr-o echipa?

In acest caz, angajatorul doreste sa vada daca ai mai lucrat in echipa si daca te descurci intr-o echipa. Trebuie sa spui despre job-urile unde ai mai lucrat in echipa si sa evidentiezi task-urile pe care le-ati indeplinit ca echipa.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news