Grupurile de tigani baga frica in producatorii de legume si fructe

In momentul in care la noi in tara se vorbeste rau despre minoritatea rroma, Consiliul pentru Combaterea Discriminarii sare ca ars si imparte amenzi in stanga si in dreapta.

Insa la suprafata, in viata de zi cu zi, multi oameni cinstiti cad victime actiunilor ilegale desfașurate de reprezentanții acestei etnii. Unii dintre ei se simt jigniti cand se face referire la ei cu apelativul de tigan, considerand ca este un termen peorativ. Multe nereguli au fost produse de-a lungul vremii de aceasta minoritate, de la distrugeri si violente, pana la furturi si omoruri. In continuare o sa va prezint povestea cutremuratoare a unui om simplu, care a fost terorizat de o banda de astfel de indivizi, in timp ce incerca sa culeaga roadele muncii sale de cateva luni bune.

Barbatul cu pricina este originar din judetul Dolj. Aceasta zona este renumita in tara pentru recoltele bogate si calitatea pepenilor rosii. Pietele din toata Romania, mai ales cele din capitala, sunt pline de celebrele lubenite de Dabuleni. Producatorul si-a dat seama ca ar putea sa isi valorifice mai bine toata marfa in cealalta parte a tarii, unde cantitatile de pepene nu sunt atat de mari si a decis sa isi stabileasca punctele de vanzare in judetele Bihor si Satu Mare.

Calitatea superioara a marfii vandute i-a adus beneficii financiare, acesta realizand un profit destul de frumusel in lunile petrecute in Nord-Vestul tarii. Tocmai pentru ca a avut atat de mult succes, a atras atentia si unor grupuri de invidiosi, care s-au hotarat sa profite si ei de pe situatia omului. Pe cand mai avea doar cateva tone de pepene, iar vara era pe terminate, acesta a fost acostat de o banda de tigani, care i-au facut viata un calvar.

Mai intai a fost abordat de un grup de 20 de cetateni de etnie rroma, care i-a propus sa ii vanda doua tone de pepene la un pret redus. Omul a acceptat in prima faza, iar indivizii au inceput sa care marfa din camionul proprietarului. Conform declaratiilor acestuia, au inceput sa dea de pamant cu fructele, sa le calce in picioare si sa fure cat au putut. La plecare a fost amenintat ca daca va merge la Politie, trupa se va intoarce si il va omori atat pe el, cat si pe restul familiei.

Marfa capturata in acest mod era distribuita apoi in pietele din tot judetul si vanduta pe bani frumosi. Vazand ca “afacerea” merge bine, grupul s-a intors in serile urmatoare si l-au amenintat din nou pe bietul comerciant. Acesta s-a blocat in cabina camionului impreuna cu familia si a sunat la Politie. O echipa de jandarmi a fost trimisa la fata locului, insa pe cand au ajuns nu mai era nici picior de rrom in zona.

Pagubitul povestea ca mai multi producatori de la el din județ au fost nevoiti sa isi ia marfa si sa plece in lunile precedente, deoarece au infruntat exact acelasi tip de problema. In urma sesizarilor primite, autoritatile au multiplicat numarul politistilor si trupelor de jandarmi din zona si incearca sa dea de urma bandei.

 Specula cu legume si fructe este o practica des intalnita in pietele din intreaga tara. Multi producatori sunt pagubiti dupa un an intreg de munca si nevoiti sa suporte acest tip de tratament din partea unor oameni fara scrupule. In acest caz se pare ca indivizii au fost de etnie rroma, insa cu siguranta acest tip de actiuni sunt puse in practica si de speculanti romani. Comerciantii sunt amenintati in momentul in care ajung la orele diminetii in piete si sunt nevoiti sa isi dea marfa la preturi de nimic, iar apoi grupurile care intra in posesia ei o pun in vanzare la o valoare mult mai mare. Desi Politia incearca de ani de zile sa opreasca acest fenomen, se pare ca eforturile ei nu au dat inca rezultatele dorite.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news