Festivalul Medieval de la Sighisoara

E prima data cand ajung la Festivalul Medieval de la Sighisoara. De-a lungul timpului am auzit multe pareri despre acest eveniment, iar cele mai frecvente erau legate de faptul ca festivalul s-a cam “stricat”, nu mai e ce a fost candva.

Nu stiu cum a fost pana acum, dar cert e ca mi-a placut foarte mult ce am gasit astazi la fata locului. Nu tu cersetori, nu tu rockeri beti la tot pasul, nu tu imbulzeala sau aburi de alcool in aer. Am vazut oameni de toate varstele si de toate felurile, cu bun simt, distrandu-se fara sa-i deranjeze pe cei din jur si am constatat ca, spre deosebire de multe alte locuri, la Festivalul Medieval de la Sighisoara la zambete ti se raspunde tot cu zambete

Ce te asteapta la fata locului?Cetatea e un adevarat furnicar si azi a fost doar prima zi. Nu vreau sa ma gandesc cati vor mai intari randurile maine. Intrarea se face pe baza unui bilet care costa 10RON si toate spatiile au fost redenumite tinand cont de tema editiei din acest an “Reintoarcerea cavalerilor”. Pe alei gasiti tarabe cu produse felurite , iar in piete se sustin reprezentatiile.

Mancare e la tot pasul, pentru toate gusturile, incepand cu cheesburgeri sau langosi cu smantana si cascaval de 5RON si pana la mese in restaurante pitoresti cu specific traditional.

Ce poti cumpara? Muuulte lucruri, majoritatea handmade, dar nu numai. Iata doar cateva exemple care mi-au placut in mod deosebit:

Nu lipsesc serviciile bine cunoscute la astfel de evenimente: pictatul fetei, realizarea de tatuaje temporare si codite colorate.

La ce poti sa asisti?

Punerea in scena a unor obiceiuri din perioada medievala cum ar fi prinderea si arderea pe rug a vrajitoarelor.

Demonstratii de mestesuguri – am admirat fascinata cum un tub de sticla se poate transforma in cal sau dragon

Concerte de muzica medievala – am ascultat mai multe trupe, dar Pontice mi-a placut in mod deosebit. Melodii saltarete pe care sa bati din palme parea ceva natural, voci placute, prezenta scenica, ce mai: un adevarat spectacol!

Spectacole cu arme si foc

Spectacole interactive la care una doua te trezesti in mijlocul multimii executand instructiunile cavalerului – prezentator

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news