Eu si soacra mea nu ne intelegem, ce sa fac?

Planificarea legaturii si ziua sarbatorii sunt doua momente cheie in relatia cu viitoarea ta soacra. Daca inca nu v-ati cunoscut prea bine, aceste momente va vor defini relatia pentru tot restul vietii. Sunt momente in care le vei castiga increderea sau dispretul. Daca stii deja despre ce vorbim, este pentru ca ai trait-o. Soacra ta nu te accepta si ai o relatie tensionata?

Unele soacre sunt adorabile, se pozitioneaza in viata ta ca „a doua mama a ta” si isi doresc numai binele pentru fiul lor si pentru tine. Altii nu manifesta atitudini negative sau pozitive, pur si simplu se adapteaza la noua viata a copilului lor si te lasa confortabil sa o traiesti pe a ta. Dar exista un al treilea grup de soacre amare, cu vietile lor si cu ale tale, care vor sa hotarasca continuu pentru tine si carora nu le place deloc ca fiul lor se da peste cap pentru o alta femeie decat ea. . Si aici apare problema .

Influenta soacrei in casatorie este cauza rupturii multor casatorii. Deciziile trebuie luate de cuplu cu entuziasm si creandu-si propria casa daca nu , „terenul este fertil pentru conflict”.

Relatia dintre soacra si nora nu este niciodata usoara. O mama isi doreste intotdeauna tot ce este mai bun pentru fiul ei si nu vei parea niciodata suficient de buna pentru el. In plus, gelozia pe care o simt soacrele atunci cand nu devin singura femeie din viata fiului lor este de nedescris si foarte probabil sa se raspandeasca atat cat le lasi. Relatia proasta dintre cei doi apare in acest moment, cand aceste sentimente se raspandesc la mama si sotie.

Asadar, iti oferim cateva sfaturi pentru ca, cel putin in planificarea zilei tale mari, si daca se poate, in timpul casatoriei, relatia cu soacra ta sa nu fie atat de furtunoasa.

—  Ai rabdare. Dupa cum se spune „rabdarea este mama stiintei” si, desi de multe ori nu ne credem, cheia este sa numaram pana la zece, o suta sau chiar o mie, daca este necesar. Uneori, daca nu intotdeauna, soacra ta poate fi foarte nepoliticosa, poate face comentarii nepotrivite si incearca sa-ti dea nervii. Dar trebuie sa fii mai destept, nu te indragosti de jocul lor! Ei bine, singurul lucru pe care si-l doreste este sa arate cea mai rea fata ta fiului sau drag. Daca te comporti in cel mai bun mod, nimeni nu te poate invinovati vreodata.

—  Accepta-l. Din ziua nuntii, mama mirelui tau va fi oficial soacra ta. Da, si in ciuda tuturor iluziei pe care ti-o face, este important sa accepti ca va face parte din viata ta, atat comentariile ei, cat si „potrivite” si cuvintele ei „dragute” la adresa ta. Dar, cel mai important este ca, aparent, incerci sa lasi toate astea deoparte, sa te comporti ca nora ideala si sa ai doar complimente fata de ea. Cine stie, chiar si poate odata cu trecerea timpului, si soacra ta va ajunge sa te accepte.

–  Manifesta interes. Desi „afectiunea” este reciproca, fundamentalul este ca faci tot posibilul ca sa o faci sa te placa, viata este foarte lunga si este convenabil sa-ti faci soacra fericita. A trai amar cu partenerul tau nu iti va face bine, iar sotului tau ii va placea ca esti interesat de ea si va face tot posibilul pentru a salva relatia dintre voi. Pentru tine ca nu ramane!

–  Ea nu va fi niciodata prietena ta. Daca odata cu trecerea timpului si cu sfaturile noastre, relatia se imbunatateste, aminteste-ti ca soacra ta nu este prietena ta, ea este doar mama iubitului tau si o silueta pe care o vei avea in vedere pentru tot restul vietii. , dar nu trebuie sa impartasiti cu ea mai mult decat momente de familie. O dupa-amiaza de cumparaturi si o cafea sunt o optiune buna, dar nu-ti delega increderea ei , hainele murdare trebuie spalate acasa. Nu-i permite sub nicio forma sa intre in relatia ta sau te vei pierde!

–  Mama? Daca, in ciuda tuturor, partenerul tau crede ca tu esti „rea” si mama lui „buna”, fii clar, exista un caz grav de „mamitis”. Arata-i punctul tau de vedere despre subiect, dar intotdeauna cu cuvintele si expresiile potrivite. Nu-ti pierde nervii! Partenerul tau are „mamita” si nu poate vedea mai departe. Ignacio Tornel este clar in acest sens: „ omul trebuie sa-si depaseasca dependenta de mama sa avand incredere in sotia sa ”. Fa-l sa aiba mai multa incredere in tine si sa fie mai independent de mama lui in deciziile tale.

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related news